Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi 2013-2015 1 Hoved-MED 27. februar 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Digitalt medborgerskab
Debatmøde om lokale interesser i Ll. Næstved - Præsentation af Kommuneplanstrategi.
Oplæg ved Jens Chr. Birch, kommunaldirektør i Næstved Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark Arendalkonferencen Den 9. juni 2010.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Lean i den offentlige sektor Carsten Lindorf
Styring og autenticitet
Administrative pejlemærker i BUF
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Hvad kan København som hovedstad?
Skolereform august 2014………………
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Visionsproces Fra ord til handling.
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
FBUs visionsplan 2015.
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Tillid Temadag for AMIR
Fremtidens ledelse af en kulturvirksomhed
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Medalje til Høje-Taastrup
set fra ledelsens side ved Områdeleder
Fra kontrol til sparring Jesper Hansen Jammerbugt Kommune.
Randers Kommune IT-udviklingsprogram Temadag for IT-afdelingen den 21. Maj 2007.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Randers Kommune Evaluering af Randersmodellen Kick off møde for med-repræsentanterne i Randers kommune.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Randers Kommune Evaluering af Randers Modellen 2. December 2009.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
SAMMEN ER VI STÆRKE.... Silkeborg under pres SITUATIONEN Et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for en stærk by!
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Gas i transport: element i roadmap for en fossilfri transportsektor inden 2050 Temamøde om gas i transport, 9. oktober 2013 v/ Tine Lund Jensen, kontorchef,
Jan Simon FOA - Fag og Arbejde1 FOA Landsmøde – ledertræf 2012 Comwell i Kolding.
Staten i en brydningstid Personalechefkonference november 2010 Bo Smith.
Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
SUF - gevinstrealisering
Se mere om L21 ansøgning på
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
MISSION Vores mission er, at:
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013

2 Byrådets vision ” I Haderslev Kommune er det aktive medborgerskab grundlaget for innovation og udvikling. Den attraktive og varierede bosætning og de gode levesteder bygger på et fundament af bæredygtighed og sundhed. Her samarbejder borgere, erhvervsliv og uddannelser for at skabe og udvikle fremtidens muligheder. Kommunens stærke kvaliteter er i enhver sammenhæng synlige, tydelige og nemt tilgængelige.” (vedtaget af Byrådet, den 15. december 2011) Hoved-MED 27. februar 2013

Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi … Fra vision til handling. … via forankring til forandring! 3 Hoved-MED 27. februar 2013

4 En vision To hovedspor Fem indsatsområder SMARTE mål Konkrete handlinger Opfølgning og justering Hoved-MED 27. februar 2013

5 De to hovedspor i strategien Strategien insisterer på, at værdibaseret ledelse og samarbejde er det ene spor, som skal forfølges. Vi skal tage vores kompetencer og høje uddannelsesniveau alvorlig og tro på, at vi sagtens kan producere service og myndighed til og sammen med borgerne uden flere regler. Vi skal give vores kommune et menneskeligt ansigt. Medborgerskab er kernen i Byrådets vision og planer. Medborgerskab er for Byrådet vejen til innovation og udvikling. Medborgerskab er det andet spor i strategien. Medborgerskab er meget mere end frivilligt arbejde. Medborgerskab er også borgernes medproduktion når vi leverer service og myndighed. Og når vi udvikler vores kommune. Hoved-MED 27. februar 2013

6 De fem indsatsområder i strategien Den åbne, nysgerrige og samarbejdende kommune Levesteders kvaliteter Lokal erhvervsudvikling Værdibaseret ledelse og samarbejde Værktøjer i virksomhedens styring Hoved-MED 27. februar 2013

7 Lidt mere om indsatsområderne i strategien Den åbne, nysgerrige og samarbejdende kommune Det offentlige kan ikke fortsat løfte alle de opgaver, man gør i dag ud fra den samme organisering. Derfor er kommunen nødt til at åbne op i forhold til omverdenen, så der skabes en forståelse hos det omgivende samfund om, at rammerne for det kommunale arbejde er ændret. Levesteders kvaliteter Haderslev Kommune har gennem de seneste 10 år udviklet sig til at være en typisk bosætningskommune. Udviklingen er dels sket som følge af tab af arbejdspladser, dels fordi Haderslev Kommune ligger attraktivt for bosætning. Hoved-MED 27. februar 2013

8 Lidt mere om indsatsområderne i strategien Lokal erhvervsudvikling Haderslev Kommune er stærkt udfordret af de globale strukturændringer på erhvervsområdet. Antallet af arbejdspladser er faldet mærkbart gennem de seneste 10 år, og det er især industriarbejds- pladserne, der er blevet færre af. Tilsvarende har det været vanskeligt at tiltrække nye og videnstunge arbejdspladser. Værdibaseret ledelse og samarbejde Værdibaseret ledelse og samarbejde har siden kommunal- reformen været tæt koblet til LETT værdierne. Derfor er der behov for et bredere sigte i forhold til værdi- baseret ledelse og samarbejde. Der er behov for dialog og konkrete handlinger på områder, som i dag er regelstyrede, og som måske kan styres med en værdibaseret tilgang. Hoved-MED 27. februar 2013

9 Lidt mere om indsatsområderne i strategien Værktøjer i virksomhedens styring Kommunen står i de kommende år står over for reducerede økonomiske rammer og en demografisk udvikling, der viser flere ældre borgere i Haderslev Kommune. Derfor skal der fokus på, hvordan Haderslev Kommune smidigt kan sikre en optimering og effektivisering i alle dele af den kommunale organisation. Hoved-MED 27. februar 2013

10 Godkendelse af strategien Centrale Ledelses- Forum (CLF) 19. FebruarTrykprøvning: Helhed i strategiplanen Hoved- MED 27. FebruarHoved-MED behandler forslag til strategiplanen. Særlig vægt på hvordan HovedMED aktivt kan bidrage til det videre arbejde med planen Økonomiudvalget 11. marts 2013 Til godkendelse Hoved-MED 27. februar 2013

Hoved-MED 27. februar Hvordan ved vi, om det er en god strategi? Er strategien rigtig eller forkert? Er implementeringen (omsætningen) god eller dårlig? VIL vi det virkelig?

12 Sandsynlig fiasko rigtig? forkert? god? dårlig? Næh, ikke rigtig… Ja! Fra Kurt Klaudi Klausen / CLF-seminaret på Sandbjerg, nov Mulig succes Er strategien… Er implementeringen… VIL vi det virkelig? Hvordan ved vi, om det er en god strategi?

13 Hoved-MED 27. februar 2013 Næste skridt: Fra plan til praksis

Hoved-MED 27. februar Spørgsmål? Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi