Børnesundhed Rockwool Fondens Forskningsenhed forsker i forhold af betydning for samfundets indretning, herunder arbejdsmarkedsforholdene, finansieringen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børnesundhed Rockwool Fondens Forskningsenhed forsker i forhold af betydning for samfundets indretning, herunder arbejdsmarkedsforholdene, finansieringen.
Advertisements

Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Kvalitet i skolepraktik Hvordan skaber vi et godt alternativ til den ordinære praktikaftale Direktør Peter Amstrup Formand Danske Erhvervsskoler – Lederne.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Kort om området – verdens bedste dagtilbud VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Kvalitetsreformen på børneområdet - Oplæg ved regeringens konference.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
STRATEGI FOR MUDP INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Europæiske muligheder
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
En nordjysk investering – Vejle
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Velkommen.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Børnehuset Peblingevej
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Handlingsplan for øget gennemførelse
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
OK18 Det statslige forlig
Undervisningspligten
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference 2012
Hvorfor rethinkIMPACTS? og Hvad er rethinkIMPACTS?
Tendenser i forældresamarbejdet
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Michael Brockenhuus-Schack, Formand for Landbrug & Fødevarer
Dialogmøde d.9.april Samarbejde om læring – folkeskolen, ungdomsskolen og folkeskolereformen.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Core Curriculum FOHNEU
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
SAM.I strategi proces
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Ønske om sammenhængende uddannelsespolitik
af Kliniske Lærestolsprofessorer
Skolebestyrelsens årlige orienteringsaften
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
Skypemøde for badminton-medarbejdere den 27. marts 2019
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Børnesundhed Rockwool Fondens Forskningsenhed forsker i forhold af betydning for samfundets indretning, herunder arbejdsmarkedsforholdene, finansieringen af samfundet, skatteforhold, omfanget af det sorte arbejde, integrationen af indvandrere fra fattige dele af verden til den rige vestlige verden, resocialiseringen af kriminelle og mere generelt i børns og familiens forhold.

Børnesundhed Fonden har gennem sit arbejde med området børnesundhed fundet frem til, at der fra mange sider gøres en beundringsværdig indsats for at forbedre de danske børns sundhed. Det gælder ministerier, regioner, kommuner, sundhedspersonale, forskere og institutioner – og også mange skoler. Alligevel ønsker Fonden nu at igangsætte en større sundhedsindsats, da alle undersøgelser viser, at børnenes sundhedstilstand er væsentlig forringet både hvad angår motion og kost. Dette ønsker Fonden sammen med relevante samarbejdspartnere at gøre noget ved også i form af økonomisk støtte.

Børnesundhed Fondens konkrete tilbud til kommuner og skoler går på økonomisk at understøtte skoler, hvor kommunen, skolebestyrelsen, skolelederen og personalet har et seriøst ønske om, at skolen skal være en sund skole og hvor børnenes sundhed bl.a. gennem motion prioriteres højt.

Børnesundhed Fonden har etableret en Landsor- ganisation kaldet Landsnetv æ rket / SundSkoleNettet. dk med kommunale underforeninger og en bestyrelse p å 9 personer.

Projektpræsentation i stikord og diagrammer.dk

Formål: At opmuntre, inspirere samt formidle viden og støtte til udviklingen af sundhedsfremmende tiltag i folkeskolen At skabe et stimulerende miljø for praktikere og teoretikere i relation til at højne børns sundhed At bidrage til en opkvalificering af personer, der arbejder med sundhed i folkeskolen At opsamle data om danske skolebørns sundhed, der giver mulighed for at evaluere sundhedstilstanden og effekten af tiltag Formål: At opmuntre, inspirere samt formidle viden og støtte til udviklingen af sundhedsfremmende tiltag i folkeskolen At skabe et stimulerende miljø for praktikere og teoretikere i relation til at højne børns sundhed At bidrage til en opkvalificering af personer, der arbejder med sundhed i folkeskolen At opsamle data om danske skolebørns sundhed, der giver mulighed for at evaluere sundhedstilstanden og effekten af tiltag Medlemmer: Kommunale sundhedsnetværk bestående af skoleledere, skolesundhedsansvarlige, personer udpeget af kommunalbestyrelsen og repræsentanter fra skolebestyrelserne Medlemmer: Kommunale sundhedsnetværk bestående af skoleledere, skolesundhedsansvarlige, personer udpeget af kommunalbestyrelsen og repræsentanter fra skolebestyrelserne SundSkoleNettet.dk Eksperter: Til SundSkoleNettet er knyttet eksperter. Derudover samarbejdes med en lang række institutioner, virksomheder, organisationer, myndigheder og enkeltpersoner Eksperter: Til SundSkoleNettet er knyttet eksperter. Derudover samarbejdes med en lang række institutioner, virksomheder, organisationer, myndigheder og enkeltpersoner

SundSkoleNettet.dk Landsnetværket Kommunale SundSkoleNetværk Skoler Kommuner Skolesundhedsudvalg Skolebestyrelse Eksperter

Hjemmesiden Interventionsmålinger Kommunale projekter Skoleprojekter UndervisningLandsprojekter Skole-hjem samarbejde Effektmålinger og forskning

Hjemmesiden er opdelt i portaler: Klassetrinsportaler: 0. – 2. klasse, 3. – 6. klasse og 7 – 10. klasse Forældre har adgang til egen side via barnets side Landsnetværket har egen portal Hver deltagende kommune har egen portal med de deltagende sunde skoler Hjemmesiden er opdelt i portaler: Klassetrinsportaler: 0. – 2. klasse, 3. – 6. klasse og 7 – 10. klasse Forældre har adgang til egen side via barnets side Landsnetværket har egen portal Hver deltagende kommune har egen portal med de deltagende sunde skoler Elevernes personlige resultater kan kun ses via et krypteret login, som barn og forældre er fælles om. Elevernes personlige resultater kan kun ses via et krypteret login, som barn og forældre er fælles om.

Interventionsmålinger: BMI (højde og vægt) Livvidde Hoppehøjde Kondital Skridttælling Peakflow (fra 7. klasse) Hvilepuls (fra 7. klasse) Blodtryk (fra 7. klasse) Interventionsmålinger: BMI (højde og vægt) Livvidde Hoppehøjde Kondital Skridttælling Peakflow (fra 7. klasse) Hvilepuls (fra 7. klasse) Blodtryk (fra 7. klasse) Interventionsmålinger: Udføres mindst en gang årligt pr. klassetrin Udføres efter fælles protokol i hele landet Resultaterne indkodes i projektets database Interventionsmålinger: Udføres mindst en gang årligt pr. klassetrin Udføres efter fælles protokol i hele landet Resultaterne indkodes i projektets database Foto: Skolernes motionsdag,

Sundhedsfremmende tiltag På landsplan I kommunen På skolen I klassen For den enkelte Sundhedsfremmende tiltag På landsplan I kommunen På skolen I klassen For den enkelte Foto: Sorø Freja, Foto: Idrætsdag i Rønne Kommune, Foto: Skolernes motionsdag, Foto: Motionsdag, skole.dk

Undervisning Idræt (sundhed, motion, energi) Biologi (sundhed, fysiologi, ernæring) Kemi og Fysik (kostkemi og –fysik) Natur og Teknik Hjemkundskab (kost og ernæring) Projekter (fedme, sundhed m.fl.) Undervisning Idræt (sundhed, motion, energi) Biologi (sundhed, fysiologi, ernæring) Kemi og Fysik (kostkemi og –fysik) Natur og Teknik Hjemkundskab (kost og ernæring) Projekter (fedme, sundhed m.fl.) Skole-Hjem samarbejde Fælles hjemmeside Vidensdeling Forældreansvar Skole-Hjem samarbejde Fælles hjemmeside Vidensdeling Forældreansvar Sundhedsudvalg Samarbejde mellem ansatte f. eks. indenfor idræt, hjemkundskab, biologi, indskoling, SFO og sundhedsplejen. Sundhedsudvalg Samarbejde mellem ansatte f. eks. indenfor idræt, hjemkundskab, biologi, indskoling, SFO og sundhedsplejen. Foto: Foto:

Forskning Sundhed Motion og træning Kost og ernæring Normer Forskning Sundhed Motion og træning Kost og ernæring Normer Effekt og kontrol Målinger af projektets effekt Måling af sundhedstilstanden hos udvalgte elevgrupper Kvalitetssikring af målingerne Effekt og kontrol Målinger af projektets effekt Måling af sundhedstilstanden hos udvalgte elevgrupper Kvalitetssikring af målingerne Foto: Foto:

1. Etablering af et sundhedsudvalg på skolen med udvalgte ansatte indenfor f. eks. Idræt, hjemkundskab, biologi, indskoling, SFO samt sundhedsplejen. Udvalget ledes af en sundhedsansvarlig, der skal rapportere til skolelederen. 1. Etablering af et sundhedsudvalg på skolen med udvalgte ansatte indenfor f. eks. Idræt, hjemkundskab, biologi, indskoling, SFO samt sundhedsplejen. Udvalget ledes af en sundhedsansvarlig, der skal rapportere til skolelederen. Krav til skolen (1)

2. Gennemføre en årlig monitorering af alle skolens elevers sundhed målt gennem:  Kondital  Skridttælling  BMI  Hoppehøjde  Livvidde 2. Gennemføre en årlig monitorering af alle skolens elevers sundhed målt gennem:  Kondital  Skridttælling  BMI  Hoppehøjde  Livvidde Krav til skolen (2)

Krav til skolen (3) 3. Udarbejde en årlig sundhedsrapport indeholdende elevernes sundhedstilstand, tiltag, succes’er og fiaskoer. Rapporten placeres på skolens og kommunens hjemmeside ligesom den stilles til rådighed for Landsnetværket og forskningsenheden. Rapporten må ikke omfatte enkeltklasser og enkeltelever. 3. Udarbejde en årlig sundhedsrapport indeholdende elevernes sundhedstilstand, tiltag, succes’er og fiaskoer. Rapporten placeres på skolens og kommunens hjemmeside ligesom den stilles til rådighed for Landsnetværket og forskningsenheden. Rapporten må ikke omfatte enkeltklasser og enkeltelever.

Støtte fra Rockwoolfonden Den økonomiske støtte til skoler udbetales i skoleåret efter følgende model: Der udbetales 40 kr. pr. elev når der:  Foreligger en underskrevet aftale med alle relevante parter (borgmester, formand for skolebestyrelsen, skolelederen, skolens sundhedsansvarlige, formanden for Landsnetværket, formanden for kommunalnetværket), således at skolen/kommunen er blevet medlem af netværket.  Den første samlede monitorering af hele skolen er gennemført. Den økonomiske støtte til skoler udbetales i skoleåret efter følgende model: Der udbetales 40 kr. pr. elev når der:  Foreligger en underskrevet aftale med alle relevante parter (borgmester, formand for skolebestyrelsen, skolelederen, skolens sundhedsansvarlige, formanden for Landsnetværket, formanden for kommunalnetværket), således at skolen/kommunen er blevet medlem af netværket.  Den første samlede monitorering af hele skolen er gennemført.

Støtte fra Rockwoolfonden Der udbetales yderligere 40 kr. pr. elev:  Efter 6 måneder.  Efter Landsnetværket har modtaget en rapport om sundhedstilstanden på skolen. Der udbetales yderligere 40 kr. pr. elev:  Efter 6 måneder.  Efter Landsnetværket har modtaget en rapport om sundhedstilstanden på skolen.

Børnesundhed Tiltag for b ø rnene p å de enkelte skoler vil kun blive st ø ttet efter ans ø gning og hvis ” opfinderh ø jden ” er speciel h ø j. Kommunen p å tager sig ikke juridiske eller direkte ø konomiske forpligtelser ved at dens skoler deltager. Deltagelsen vil alene betyde, at skolerne kan f å bidrag og ydelser betalt af Rockwoolfonden.