1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Patientpakker Angina /NSTEMI
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Vurdering af sygehusplaner baseret på:
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Historien bag  Regionsrådets Akutplan 2007 –5 akuthospitaler i RM –Fælles akutmodtageenheder & akutklinikker –Fælles hospitalsvisitation –Integration.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Patientforløb internt i Onkologisk Afdeling og i samarbejde med regionshospitalerne.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Uddannelse i Akutmedicin Region Midtjylland Projektleder Jeannie Rumph.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
LUP – Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Nyt koncept for LUP 2014.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Specialeplanlægning – status og udfordringer Forårsmøde i Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 6. maj 2009 Adm. direktør Jesper Fisker, Sundhedsstyrelsen.
At arbejde som repræsentant for DASYS
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Akutplan - Den videre proces i Region Midtjylland Lars Dahl Pedersen Afdelingschef Sundhedsplanlægning Temamøde 6. februar 2007.
KOL i almen praksis. d d Hvad kan vi i almen praksis … Opsporing Udredning Behandling.
Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,
KL´s visioner for kroniske patienter
Sikker visitation – gule borde Opsamling fra caféseminar om akutplan
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Hospitalsenheden Vest Akutmodtagelse Hospitalsenheden Vest Ved Cheflæge Per Østergaard Jensen Hospitalsenheden Vest.
Erfaringer: Rodede patientforløb - lange interne ventetider Patienten tabes mellem sektorerne 1935 var 105 mulige interpersonelle relationer blandt sundhedspersonalet.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Omstillinger - mere end besparelser
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
KORT OM KVIS Temadag fredag den 29. januar Odense Temadag 29. januar Odense.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
1. 2 Velkommen Tak for du vil sætte en dag af til startskuddet på arbejdet med Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark Vigtigt, at I der arbejde.
Regionalt sparekatalog - til regionens budget 2016.
2 år efter Akutplanen Fælles Akutmodtagelser i Region Syddanmark Konference, Middelfart, 16. september 2008 Lone de Neergaard Sundhedsplanlægning, Sundhedsstyrelsen.
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Specialerådet for Gynækologi og obstetrisk Kresten R. Petersen Ledende overlæge, dr. Med. Odense Universitetshospital Gynækologisk obstetrisk afdeling.
Kortlægning af arbejdsopgaver og arbejdstilrettelæggelse for læger under videreuddannelse Danske Regioner og Yngre Læger Projektplan 31. august 2011.
Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
1 Standardiserede Tidsstyrede Patientforløb (STP) Temadag den 29. april 2011 ”Kvalitet, nytte og specialfunktioner i et sundhedsvæsen under pres.”
STATUS FOR GENNEMFØRELSESPLAN april Status for gennemførelsesplan Procesplan med ti indsatsområder - 1. halvår Konsolidering af sygehusenheder.
Sundhedsdataprogrammet Og Hvad betyder det for udviklingen af DRG
Forberedelse til kick off 7. december 2016
"Samspillet mellem akutmodtagelsen og sygehusets øvrige afdelinger"
Det nye landskab i sundhedsvæsnet
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Fælles akutmodtagelser og sammenhængende patientforløb for den ældre sårbare medicinske patient – er der en modsætning ? Jørn Munkhof Møller.
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
MTV af Demens: Organisation
Akut behandling - i fremtiden er vi langt klogere!
De pårørende i beslutningsrummet
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Forlig om fremtidens sygehuse og psykiatri
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Ambitionen for Region Midtjylland på sundhedsområdet:
Status på gennemførelse – 20. maj 2008
Specialerådet i anæstesiologi i Region Syddanmark
Region Syddanmarks psykiatriplan: ”Fremtidens Psykiatri”
Klinisk Forskningsenhed
Status, udfordringer og muligheder i den akutte sundhedsindsats
Præsentationens transcript:

1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter modtages på sygehusene, har ikke kun betydning for akutmodtageområdet og det personale der arbejder der. FAM-etableringen vil få virkninger på resten af sygehuset, der gør, at der skal ses på hvordan sygehusene fungerer som en Helhed, herunder samspillet med omgivelserne.

2 Den største ændring af sygehusenes måde at fungere på i mange år Etablering af fælles akutmodtagelser vil på sigt medføre meget store ændringer i sygehusenes måde at fungere på udløst af blandt andet: En ændring af patientflowet på sygehusene, hvor de akutte patienter kommer ind gennem en fælles akutmodtagelse og de fleste akutte patienter bliver hjemsendt fra FAM En ændring i anvendelsen af den faglige ekspertise på sygehuse med speciallæger i tilstedeværelsesvagt alle årets timer, som vil resultere i, at den akutte patient, hurtigt kan udredes og behandles med bistand fra de relevante speciallæger.

3 Sygehuset som helhed Med den sygehusplan, som regionsrådet har vedtaget, er der lagt en overordnet struktur for sygehusdriften i regionen For at følge op FAM-etableringen og udfylde den overordnede sygehusstruktur, er der nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de forskellige sygehusenheder, lægelige specialer og faggrupper på sygehusene, der skal udarbejde forslag til et fagligt og organisatorisk grundkoncept for sygehusdriften

4 Nogle af de spørgsmål som rejser sig for sygehuset som helhed pga. FAM: Konsekvenser for sengepladser og afdelinger? Konsekvenser for arbejdstilrettelæggelse og vagter? Konsekvenser for arbejdsmåden? Konsekvenser for ansvarsfordelingen? Konsekvenser for serviceafdelinger? Konsekvenser for samarbejde mellem sygehuse? Konsekvenser for praksis? Konsekvenser for kommuner? Konsekvenser for forskning og uddannelse? Konsekvenser for logistikken i sygehuset, og dermed for hvordan sygehusene skal ombygges og nybygges?

5 Arbejdsgruppens opgaver er at beskrive 1 Samspillet og arbejdsdelingen mellem FAM og de øvrige stationære afsnit i relation til udredning af, behandling og pleje af patienter, herunder at beskrive kliniske grundkoncepter. I den sammenhæng inddrages de tidligere beskrevne regionale patientforløb Konsekvenserne for dimensioneringen af sygehuset herunder stationær og ambulant aktivitet Det optimale samspil mellem sygehusene i regionen: akutsygehuse, specialsygehuse, ø-sygehuset og skadeklinikker fagligt og logistisk Uddannelse, forskning og kvalitetsudvikling på sygehuset

6 Arbejdsgruppens opgaver at beskrive 2 Ledelse, ansvarsfordeling, organisering og arbejdstilrettelæggelse i sygehuset Hvordan der skabes attraktive og bæredygtige faglige miljøer Det optimale samspil mellem primær sektor, praksis, den præhospitale indsats og sygehuset De hensigtsmæssige fysiske rammer herunder behovet for lokalemæssig fleksibilitet Den optimale logistik på sygehuset som følge af etableringen af FAM herunder konsekvenser for serviceafdelingerne og vareforsyningen Implementeringsopgaver som følge af forslaget

7 Arbejdsgruppens afrapportering Arbejdsgruppen går i gang med arbejdet efter konferencen og udarbejder inden sommerferien oplæg til politisk beslutning om Sygehuse i Syddanmark – et fagligt og organisatorisk grundkoncept herunder et forslag til organiseringen af syge- husene som en helhed som følge af etableringen af Fælles Akutmodtagelser/ FAM skal udformes i rapportform. Arbejdsgruppens rapport vil blive politisk behandlet i efteråret.

8 Eftermiddagens program Til inspiration har vi her i eftermiddag 2 udenlandske oplægsholdere: Terrence Mulligan og Jane Sonerud, der vil fortælle om deres Erfaringer med virkningerne for resten af sygehuset, når der etableres En akutmodtagelse, og hvilke muligheder et nyt sygehus eller større udbygning/renovering giver for udvikling af sygehusdriften Til sidst er der mulighed for, at I i den afsluttende plenumdebat kan komme med bidrag til den arbejdsgruppe, der efter konferencen skal i arbejdstøjet og udarbejde et forslag til et regionalt fagligt og organisatorisk grundkoncept for sygehusdriften

9 Plenumdebat Jeg håber også, at der er mange vil komme med ideer og synspunkter til den afsluttende plenumdebat, som input til den arbejdsgruppe, der trækker i arbejdstøjet efter konferencen.