”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Advertisements

Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
Erfaringer med RKV. Hvad er RKV? Real Kompetence Vurdering Alle kurser, uddannelser, erhvervserfaringer, frivilligt arbejde, foreningsarbejde osv. tæller.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
CV møde velkommen. Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aarhus Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder.
Ungeindsats via Unge og Uddannelsesenheden. Indsatser Frivilligt rollemodelkorps - Brobygningsforløb for unge (TEC/CPH West) - Erhvervsmentor -
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Tilbud til alle på erhvervsuddannelserne – også de stærke. Vicedirektør Mette Selchau Mercantec.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Velkommen til cv-møde i MA. Dagens program Fælles information ca. 45 min. (slides på ma-kasse.dk) Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og.
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner. Eksempler på udvalgte overgangsvejledninger. Udfordringer, lokalt og nationalt. Oplæg til work-shop.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Pligter og rettigheder i forhold til din a-kasse?
BAI’s skolekonference – Hotel Koldingfjord
Præsentation af resultaterne fra
Februar 2017 PKU-konference
Online arbejdsmiljøuddannelse
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
OSO opgaven på Midtjysk
Studieretningsprojektet
Uddannelsesplanen.
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
Velkommen til TECHCOLLEGE
- Spot på snusepraktikker
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
En forenklet beskæftigelsesindsats
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Sprog og praktik på virksomheden
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Bilag 1b Beskæftigelseskonsulent (BK) Care manager (CM)
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Velkomstmøde i MA
Velkommen.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
INDUSTRIENS LEAN-KØREKORT
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
En forenklet beskæftigelsesindsats
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Velkomstmøde i MA
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Præsentationens transcript:

”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”

©BusinessCenteret Disposition -Særligt tilrettelagt forløb for unge nyledige for Jobcenter Næstved - Hvad skal der være fokus på set med vores øjne? - Nogle forslag………..

©BusinessCenteret Særligt tilrettelagt forløb 4 x 19 dage for ca. 88 – 100 unge i Næstved Formål At nyledige får viden om og kendskab til det aktuelle arbejdsmarked samt de muligheder de har for uddannelse, omskoling, AMU-kurser mm. Ikke mindst er formålet med forløbet, at deltagerne bliver afklarede omkring, hvad de vil, i forhold til det aktuelle arbejdsmarked. Forløbet fokuserer derfor på motivation og personlig udvikling.

©BusinessCenteret -4 uger - Homogen sammensætning af hold fra Næstved Jobcenter, primært baseret på de unges uddannelsesniveau -Variation mellem undervisning, workshops, oplæg fra personer tilknyttet erhvervslivet og individuelt arbejde. Ligeledes er der både værktøjer til afklaring på forløbet samt individuel coaching. Mål At 75% af deltagerne tre måneder efter afslutning af forløbet enten er i uddannelse eller beskæftigelse.

©BusinessCenteret INDHOLD I HOVEDTRÆK………. Uge 1 Præsentation af kursusdeltagere, undervisere og program Forventningsafstemning Motivation Motivation er et gennemgående tema på hele forløbet. I første omgang tager vi fat i en ydre motivation, der handler om hvilke faktorer der motiverer den enkelte kursist. Her introduceres også modeller til hvordan mennesker motiveres forskelligt, blandt andet i forhold til om man som person er visuel, kinæstetisk eller auditiv. Dannelse af grupper / netværk på holdet Rettigheder og pligter ved Jobcenter og A-kasser Muligheder indenfor systemet Jobsøgning Personlig afklaring Styrker / Svagheder Motivation (indre) – hvor vil jeg hen? Personlig coaching -

©BusinessCenteret INDHOLD I HOVEDTRÆK………. Uge 2 Kompetenceafklaring Fra ufaglært til faglært – Meritvurdering, GVU, Voksenlærling Besøg/præsentation på/af VUC / SoSu / NG / EUC-S / 1indgang Kommunikation: Generelt om kommunikation Jobsøgning  Vi arbejder videre med den motiverede ansøgning  Præsentationstekniker  Øvelser i at præsentere sig  Hvordan giver man konstruktiv feedback  Joharis Vindue – psykologisk model på hvad vi selv ser og hvad andre oplever ved os selv  Forberedelse til en jobsamtale Hvad har vi med i bagagen der forhindrer os i at komme videre?

©BusinessCenteret INDHOLD I HOVEDTRÆK………. Uge 3 Vi forholder os konkret til hvad der sker på arbejdsmarkedet PT Privatøkonomi Besøg på uddannelsesinstitution(er) Evt. besøg fra Syddansk, Ankerhus, DTU, afhængig af deltagernes interesser Jobsøgning Der startes på at udarbejde en personlig handleplan Personlig udvikling  Hvordan bliver vi mere tydelige om hvad vi ønsker os, i stedet for at fokusere på hvad vi ikke ønsker os?  Metoder til at få ryddet op, herunder prioriteringer m.m.

©BusinessCenteret INDHOLD I HOVEDTRÆK………. Uge 4 Fokus på praktik – hvor vil jeg gerne i virksomhedspraktik Kommunikation via telefon – ”hvordan sælgers et besøg” pr. telefon Kontakt med virksomheder, for at komme i virksomhedspraktik Fokus på 6 ugers selvvalgt AMU-kursus eller ordinæruddannelse Jobsøgning Den personlige handleplan konkretiseres, gøres færdig og præsenteres

©BusinessCenteret HVAD SKAL DER VÆRE FOKUS PÅ SET MED VORES ØJNE? -Praktikpladssituationen og de ledige der er uden for arbejdsmarkedet! - Vi håber på at der skabes en eller anden form for konjunkturregulerende løsning – ellers er mange unge ilde stedt i vekseluddannelsesmodellen…….. - EGU – ”Den oversete mulighed”

©BusinessCenteret Hvad skal der til i indsatsen over for de unge? ”De stærke unge” Afklaring ift. jobønsker (Jobspor), og/eller job- erfaring Indkredsning af jobmuligheder Hvilken uddannelse skal der til for at nå jobmålet? Start på uddannelse

©BusinessCenteret Hvad skal der til i indsatsen over for de unge? ”De mindre stærke” Afklaring ift.. Jobspor Virksomheds praktik (motivationsskabende)

©BusinessCenteret Hvad skal der til i indsatsen over for de unge? Forslag til gennemførsel af uddannelser EGU Mesterlære Særligt tilrettelagt forløb (§15 stk. 3) EUD (herunder trindeling af uddannelser) Evt. AMU KVU AU

©BusinessCenteret Forslag til nye veje til at motivere de unge til arbejdsmarkedet Nedenstående punkter kan sammensættes til et eller flere forløb for ledige unge Motivation Rettigheder og pligter evt. ved Jobcenter og A-kasser Muligheder indenfor systemet 6 ugers selvvalgt AMU Virksomhedspraktik Voksenlærlinge Løntilskud Hvad skal der til i indsatsen over for de unge?

©BusinessCenteret Hvad skal der til i indsatsen over for de unge? Forslag til nye veje til at motivere de unge til arbejdsmarkedet fort. Jobsøgning CV på jobnet CV på andre Internetportaler CV som et præsentations CV Ansøgninger Personlig afklaring Styrker / Svagheder Motivation (indre) – hvor vil jeg hen? Personlig coaching Jobspor Hvad skal der til i indsatsen over for de unge?

©BusinessCenteret Hvad skal der til i indsatsen over for de unge? Forslag til nye veje til at motivere de unge til arbejdsmarkedet fort. Kompetenceafklaring Fra ufaglært til faglært – Meritvurdering, GVU, Voksenlærling Besøg på forskellige uddannelsesinstitutioner i området Hvordan får jeg ”solgt mig” selv til arbejdsmarkedet? Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i forhold til mig? Gennemgang af de unges økonomi – på kort og lang sigt- faldgrupper Udarbejdelse af personlig handleplan Hvad skal der til i indsatsen over for de unge?

©BusinessCenteret Hvad skal der til i indsatsen over for de unge? Forslag til nye veje til at motivere de unge til arbejdsmarkedet fort. Personlig udvikling Fokus på praktik – hvor vil jeg gerne i virksomhedspraktik Afprøvning af jobsøgning Afprøvning af handleplan Fokus på mesterlære og virksomhedspraktik Opfølgning på den personlige handleplan – evt. via coach. Hvad skal der til i indsatsen over for de unge?