Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Kvalitetsstandarder og individuelt skøn
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
mangfoldighedens søgelys
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Danske Forsamlingshuse
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
Alle har ret til en aktiv fritid -uanset social status.
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013
ProjektVærkstedet Anders Sejerøe // Kultur- og Fritidsforvaltningen.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Lokale grønne partnerskaber
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
3F – Fagligt Fælles Forbund og Forebyggelsesfonden.
Fritidspas.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Gode råd til fundraising
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Netværksmøde, Region Midt og Nord 21. marts 2017
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Investering i efterværn
Rehabilitering og hjemmehjælp
Den kriminelle fødekæde i bander og
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Ældrekommissionens rapport 2012
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Danske Handicaporganisationer
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde

Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal afsætte penge. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal afsætte penge. Stk. 3. Rammerne fastlægges af den enkelte kommunalbestyrelse Stk. 3. Rammerne fastlægges af den enkelte kommunalbestyrelse Stk. 4. Socialministeren laver retningslinjer for indsendelse af redegørelse Stk. 4. Socialministeren laver retningslinjer for indsendelse af redegørelse

Redegørelse for 2008 Udsendt i december 2009 Udsendt i december 2009 Samlet udbetalt 135,8 mio. kr. Samlet udbetalt 135,8 mio. kr. 1/4 kommuner udbetaler mere end tilskuddet 1/4 kommuner udbetaler mere end tilskuddet 3/4 kommuner udbetaler mindre end tilskuddet 3/4 kommuner udbetaler mindre end tilskuddet

Samarbejde - eksempler Social vejviser – oversigt over frivillige organisationer Social vejviser – oversigt over frivillige organisationer Inviteret til at udarbejde frivilligspolitik Inviteret til at udarbejde frivilligspolitik Frivillighedsfora/paraplyorganisation Frivillighedsfora/paraplyorganisation 2/3 af kommunerne har målsætninger om at styrke og udvikle samarbejdet med den frivillige verden 2/3 af kommunerne har målsætninger om at styrke og udvikle samarbejdet med den frivillige verden

Hvad er der givet penge til hele landet hele landet 50% af midlerne er givet til ældre 50% af midlerne er givet til ældre 20% til sygdomsgrupper. 20% til sygdomsgrupper. 15% til børn, unge, familier og handicappede 15% til børn, unge, familier og handicappede

Frivilligt socialt arbejde servicelovens § 18 Frivillig og frivilligt grundlag (ikke lovgivning) Frivillig og frivilligt grundlag (ikke lovgivning) Ikke-lønnet – omkostning Ikke-lønnet – omkostning Til gavn for andre end sig selv Til gavn for andre end sig selv Organiseret aktivitet Organiseret aktivitet Non-profit Non-profit Frivillig indsats er en væsentlig del af organisationens grundlag Frivillig indsats er en væsentlig del af organisationens grundlag På det sociale og sundhedsmæssige område På det sociale og sundhedsmæssige område

Lokale kriterier for at søge § 18 midler Forening og eller aktivitet skal fortrinsvis være lokalt forankret Forening og eller aktivitet skal fortrinsvis være lokalt forankret Udgangspunktet er kontinuitet i støtten, dog ønskes symbolsk støtte undgået. Der ønskes mulighed for at give ekstraordinær støtte til etablering af forening og/eller aktivitet Udgangspunktet er kontinuitet i støtten, dog ønskes symbolsk støtte undgået. Der ønskes mulighed for at give ekstraordinær støtte til etablering af forening og/eller aktivitet Ca. 10% af midlerne prioriteres til igangsættelse af nye aktiviteter Ca. 10% af midlerne prioriteres til igangsættelse af nye aktiviteter

Lokale kriterier for at søge § 18 midler Balance i fordeling af midlerne mellem målgrupperne (kvinder i krise, børn/unge, etniske minoriteter, patientgrupper, ældre mv. Balance i fordeling af midlerne mellem målgrupperne (kvinder i krise, børn/unge, etniske minoriteter, patientgrupper, ældre mv. Aktiviteten skal overvejende hvile på frivillighed og være uafhængig af kommunal- eller anden offentlig virksomhed Aktiviteten skal overvejende hvile på frivillighed og være uafhængig af kommunal- eller anden offentlig virksomhed Begrænset støtte til forplejning i tilknytning til aktiviteter Begrænset støtte til forplejning i tilknytning til aktiviteter Foreningen skal have et CVR nummer Foreningen skal have et CVR nummer

Ansøgningsprocedure Der kan søges én gang årligt, og ansøgningsfristen er den 15. december. Ansøgningerne sendes til Social- og Sundhedsforvaltningens Ledelsessekretariat eller elektronisk til Temaer 2010: Særligt udsatte grupper Særligt udsatte grupper Sundhedsfremmende aktiviteter Sundhedsfremmende aktiviteter Temaer 2011: Sundhedsfremmende aktiviteter Sundhedsfremmende aktiviteter Forslag fra foreningerne Forslag fra foreningerne Ansøgningsskema findes på Kommunens hjemmeside Ansøgningerne behandles på Social- og Sundhedsudvalgets møde i februar og i Kommunalbestyrelsen i marts. Foreningerne vil få besked med udgangen af marts måned.

Hvad gør vi lokalt Samarbejder om at stille lokaler til rådighed Samarbejder om at stille lokaler til rådighed Tilbyder rådgivning og vejledning Tilbyder rådgivning og vejledning Hjælp til tryksager og pjecer Hjælp til tryksager og pjecer

Fordeling af midler i Brøndby 2010 Handicappede og psykisk syge samt patientgrupper 27% Handicappede og psykisk syge samt patientgrupper 27% Alkohol og misbrug 10% Alkohol og misbrug 10% Børn og unge 17% Børn og unge 17% Ældre 29% Ældre 29% Andet socialt og kulturelt arbejde 17% Andet socialt og kulturelt arbejde 17%