Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Information til nye forældreråd i 0
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Muligheder og rettigheder
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
© Peter Sindal Lundsberg, Døgnkonferencen 2007 Myndighedsansvar for stofbehandling Oplægsholder: Projektleder, Cand. jur. Peter Sindal Lundsberg.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Overgange ml. barn og voksen Opstart på baggrund af materiale fra PPR og deltagelse i skolemøde 2 2 Borger 1 1 Deltagelse i skolemøde Deltagelse.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Oplæg ved lederdag Job- og Familie, Ballerup kommune d. 4. juni 2009 v/ Mia Schneider og Bo Jensen, Handicapenheden, Servicestyrelsen.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Borgerens oplevelse af den kommunale forvaltning.
Efteruddannelse om hjerterehabilitering Marts 2010 Kontakt: Forløbskoordinator Tove Sommer, Faaborg- Midtfyn Kommune, mobil: ,
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 2. april 2014.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Læring gennem registrering og indberetning
3-timersmødet 2017.
Overordnede bestemmelser
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Vidensbaseret praksis i botilbud
Investering i efterværn
Rehabilitering og hjemmehjælp
3-timersmødet 2017.
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Det kompetente Nordjylland
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014

Målgruppen for projekt Vejen til uddannelse og beskæftigelse: :Unge imellem år som er anbragte eller har været anbragte : Udsatte unge imellem år som har særligt svært ved at komme i uddannelse og/eller beskæftigelse.

Formål med projektet: At fordre til en mere kvalificeret afdækning af uddannelses- og beskæftigelsesmæssige muligheder for målgruppen. At fordre til en mere kvalificeret afdækning af støttemuligheder samt koordinerede indsatser som understøtter de unge i deres uddannelses- og jobønsker. At sikre, at overgangen fra børnesystemet til voksensystemet bliver så lempelig som mulig. At sikre så få indgange til kommunen som muligt.

Bærende metode samt teoretisk grundlag Netværksmøde med faste deltagere og ad hoc indkaldte. Afsæt i den narrative tilgang. Vi ønsker, at unge skal vide, at de er med til forfatte deres livs beskrivelser. Afsæt i empowerment. Vi ønsker, at de unge skal have indsigt i deres egen magt, styrke og kraft. Afsæt i tanker om social kapital, både som metode og tilgang.

Netværksmøder med borgerinddragelse i fokus Jf. Servicelovens § 16 stk. 1: Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen og udnyttelsen af tilbuddene. Kommunalbestyrelsen fastsætter skriftlige retningslinjer for brugerindflydelsen. Jf. Retssikkerhedslovens § 4: Borgeren skal have mulighed for at medvirke ved behandlingen af sin sag. Kommunalbestyrelsen tilrettelægger behandlingen af sagerne på en sådan måde, at borgeren kan udnytte denne mulighed

Borgerens pligt til at involvere sig Jf. Retssikkerhedslovens § 11: Myndigheden kan anmode personer, der søger om eller får hjælp, om 1) at medvirke til at få de oplysninger frem, som er nødvendige for at afgøre, hvilken hjælp de er berettiget til, og 2) at lade sig undersøge hos en læge eller blive indlagt til observation og behandling som led i sagsbehandlingen. Stk. 2. Personer, der får hjælp, har pligt til at oplyse om ændringer, der kan have betydning for hjælpen.

Inden netværksmødet: Information til borgeren om, hvordan mødet skal foregå. Herunder indhentning af samtykke til, at mødet afholdes, ligesom der laves aftale med borgeren om, hvilke oplysninger, der må deles. Information om hvilke personer, tovholder/rådgiver tænker skal deltage samt hvorfor. Afdækning af hvem borgeren mener skal deltage samt hvorfor. Udsendelse af dagsorden til alle relevante deltagere i både det professionelle og personlige netværk.

Selve netværksmødet: Præsentation af deltagere samt formålsbeskrivelse af mødet. Struktureret dagsorden for mødet præsenteres. Tovholder/ rådgiver på sagen er ordstyrer og sikre ”den røde tråd” i mødet og sikre borgerinddragelsen. Dernæst sikrer tovholder, at tonen på mødet er positiv og fremtidsorienteret. Tovholder/ rådgiver udarbejder skriftlig plan på mødet med borgerens ord. Der står intet i planen, borgeren ikke selv har formuleret og godkendt.

Samarbejdsaftalen Plan med konkrete samarbejdsaftaler/ mål. Herunder hvem der er ansvarlig ift. hver punkt. Konkret køreplan for at nå målene. Kontaktoplysninger på ansvarlige parter ift. planen. Konkret aftale om opfølgning. Udpegning af voksenkontakt til den unge.

Mentorordning som led i at sikre borgerinddragelse Ansættelse af mentorer ift. borgene som dels understøtter iværksatte initiativer samt har til opgave, at de perspektiver borgeren evt. ikke får talt med tovholder/ rådgiver på sagen om, bringes frem. Dette for at sikre et bedre videns -grundlag at tilrettelægge initiativer ud fra.

Ansvaret tilbage til borgeren Det understreges løbende overfor borgeren, at såfremt han/hun ikke samarbejder ift. iværksatte initiativer, lykkes initiativerne ikke. Det understreges endvidere overfor borgeren, at systemet kun kan understøtte og tilbyde redskaber som fordrer til en positiv udvikling o.l., så længe borgeren tager imod og arbejder med de redskaber som tilbydes.

Vejen til Uddannelse og beskæftigelse Kæpheste Borgerforløb frem for enkeltsagsprincip ud fra et helhedsperspektiv. Den unge må aldrig føles sig sat imellem to stole Vi bliver kollegaer rundt om den enkelte unge på tværs af faggrupper og fagafdelinger. Den unge og forældrene skal tage medansvar for forløbet. Tydelig koordination, således den unge ved, hvem der gør hvad og hvorfor. Individuelt tilrettelagt støtte uden højere ambitionsniveau end det, den unge kan honorere.