Opgaver i fremmedsprog 2.6 Ved opgaver, hvori et eller flere fremmedsprog indgår, skal en del af de anvendte kilder være på det/de fremmede sprog. 2.7.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Advertisements

SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Studieretningsprojekt
Falkos sproglige studieretning
SRP-konference workshop 2
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
SRP 2014.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Studieretningsprojekter
SRP 2014.
Information omkring studieretningsprojekt I skal begynde at overveje område allerede nu 7. december skal I via blanket vælge fag og område Her skal I også.
Skrivning af SRO 3-5.maj 2010.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
FoU projekt Synliggørelse af fremmedsprogene via fagligt sammenspil i et anvendelsesorienteret perspektiv.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Det internationale område Synergi-skolerne. Synergi-skolerne Grindsted Erhvervsskole Grindsted Erhvervsskole Haderslev Handelsskole Haderslev Handelsskole.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
SRO SKRIV!. OVERORDNET STRUKTUR SRO SKRIV Gunvor Severinsen GREVE GYMNASIUM, 2016 OPGAVENS HOVEDDEL FORSIDE ABSTRACTABSTRACT INDHOLDS- FORTEG- NELSE INDLEDNING.
SRP  Formalia omkring opgaven  Selve opgaven Introduktion til SRP.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Introduktion til PV kurset 3 september 2012 Lars Peter Jensen og Lone Stub Petersen © SLP-gruppen,
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
DE KLASSISKE SPROG SOM BASIS FOR ANVENDELSESORIENTERET SPROGINDLÆRING.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Studieretningsprojektet
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Større skriftlig opgave i 2.hf
Vækst og produktivitet CEPOS Vækstkonference 2017
KNÆK KODEN.
Studieretningsprojektet
Dansk kultur og selvforståelse
Studieretningsprojektet 2017
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Portfolio IT B.
Teoretisk pædagogikum
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
SSO - Større skriftlig opgave
Falkos sproglige studieretning
Det man ikke ser har man ikke ondt af
En ny Forberedende Grunduddannelse
SSO - Større skriftlig opgave
SRP – Sådan hæver du dit gennemsnit 
Forældremøde.
Grønlandske unge på efterskole i Danmark
Nye forstander på efterskoler 2016
SUMO - analyse.
Studieretningsprojektet
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Infomøde om synteseopgaven
KNÆK KODEN.
Krav til informationsformidling
SRO 2018 hHx.
Nyt fra ministeriet Billeddias
Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Metal/Glas/Plast 29. marts 2019.
Kapitel 3 Fuldmagtsforhold.
Præsentationens transcript:

Opgaver i fremmedsprog 2.6 Ved opgaver, hvori et eller flere fremmedsprog indgår, skal en del af de anvendte kilder være på det/de fremmede sprog. 2.7 Opgavebesvarelsen skal udarbejdes på dansk. Skolen kan dog godkende, at den helt eller delvist udarbejdes på engelsk, tysk eller fransk. Hvis et eller flere fremmedsprog indgår, kan skolen endvidere godkende, at opgavebesvarelsen helt eller delvist udarbejdes på et af de pågældende sprog.

Fagspecifikke krav når fremmedsprog indgår (jf. § 2.5) Fremmedsproget tekst skal indgå, med kommenterede citater Det skal være muligt at evaluere relevante faglige mål

International økonomi A og engelsk Område: Irlands udvikling efter 1980 Opgaveformulering: Kan det irske økonomiske mirakel fortsætte? Der ønskes en beskrivelse af Irlands udvikling fra stagnation til vækst i perioden med særlig henblik på de underliggende økonomiske og politiske faktorer. På grundlag af ’tekster på engelsk’ ønskes desuden en analyse og vurdering af de sociale, kulturelle og religiøse virkninger af denne udvikling. Omfang: ca sider* * Normalt, medmindre der er argumenter for noget andet

Afsætning A – Engelsk/ 2. fremmedsprog A Område: Matas på det … marked Opgaveformulering: Gør rede for konceptet bag Matas. Foretag derefter en analyse af det … marked for kosmetik- og toiletartikler på basis af ’tekster på fremmedsproget’ med særligt henblik på en belysning af konkurrencesituationen. Vurder Matas´ muligheder på det … marked, og stil forslag til hvordan kæden bedst kan positionere sig på dette marked. Omfang: ca sider* * Normalt, medmindre der er argumenter for noget andet

Tysk/fransk A – dansk A, kulturforståelse Område: Reklamer og markedsføring Opgaveformulering: Er Brigitte/Elle og Alt for Damerne to sider af samme sag? På baggrund af en kort beskrivelse af konceptet bag ugebladene Brigitte/Elle og Alt for Damerne ønskes en analyse og en sammenligning af kommunikationsformer og reklamer fra disse ugeblade. Heri skal indgå reklamer fra mindst to forskellige produktgrupper. Endelig ønskes en diskussion af eventuelle kulturforskelle. Omfang: sider*. * Normalt, medmindre der er argumenter for noget andet

Spansk A – engelsk A Område:Den latinamerikanske befolkningsgruppe i USA Opgaveformulering: Er den latinamerikanske befolkningsgruppe i USA på vej mod integration eller segregation? Der ønskes en generel beskrivelse af den latinamerikanske befolkningsgruppes forhold og vilkår i det moderne USA. Med udgangspunkt i ”tekster på spansk og engelsk” ønskes en analyse af de kulturelle, sproglige, uddannelsesmæssige og livsstilsmæssige karakteristika. Endelig ønskes en vurdering af befolkningsgruppens betydning og status i USA i dag. Omfang: sider*. * Normalt, medmindre der er argumenter for noget andet

2.8 Resumé Opgavebesvarelsen skal indeholde et kort resume på engelsk. Et resumé er en kort sammenfatning af hele besvarelsen, skrevet på engelsk. Resuméet kaldes også et abstract. Formålet er at give læseren et hurtigt overblik over opgavens indhold. (Fra vejledningen)

Resumé – fra vejledningen Det engelske resumé: fylder typisk linjer indeholder en beskrivelse af opgavens: –formål/problemstilling –anvendte metoder –resultater og konklusioner indeholder ikke citater eller kildehenvisninger placeres umiddelbart lige efter titelsiden bedømmes ikke særskilt, men indgår som en del af helhedsindtrykket, både mht. indhold og sproglig udformning

Fagkonsulenter, sprog hhx Engelsk: Karsten Sielemann, Tysk: Morten Aronsson Olsen, Spansk: Lene Kirk-Sørensen, Fransk: Dorte Fristrup,