Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Advertisements

Måltidssammensætning
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Theta Ernæring.
Maden stiger dig til hovedet!
Perlehønebryst Frisk blomme
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Carl Warner, en engelsk fotograf, lavede den følgende billedserie. Alle fotomodeller er fødevarer..
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler II
VITAMINER OG MINERALER
VITAMINER OG MINERALER
Sundhedsfremmende stoffer i frugt og grønt
Vitaminer Vitale Aminer.
Oksekød kan vi ikke spise længere -
Behov for tilførsel af mikronæringsstoffer – en oversigt
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Møde med Pia Bagsværd Atletik Club d.22 okt v. Gitte Høj.
Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Protein – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 400 KJ = 95 kcal460 KJ = 110 kcal 3 stykker mørk chokolade, 22 g, indeholder flere kalorier end et stort glas minimælk,
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 2895 KJ = 690 kcal2961 KJ = 705 kcal 150 g popcorn indeholder flere kalorier end en stor portion brunch, som vist på.
28 g protein på hver tallerken Kyllingebryst 585 kJ Svinekotelet uden fedtkant 600 kJ Bøf af tykstegsfilet 695 kJ Æg 1320 kJ Gule ærter 1870 kJ Kikærter.
100 g medaljon af svinefilet 110 g grøntsager 40 g pasta MEDALJON MED PASTASALAT 1325 kJ = 315 kcal 4 g fedt Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Spil: Vitamin kanten Spilleregler: Antal personer: 1-2
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Modne og tørrede frugter af bælgfrugter
Pharmanex® Bone Formula
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Hvor kommer kulhydrat fra?
Magert svinekød Fedtindhold i 100 g råt svinekød Filet Royal 1 g
Hvor kommer vitamin A fra?
Mild champignon- suppe
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Spil: Multiple vitaminer
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Faglig regning Kostberegning.
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

Æg Rig på (min. 30 % af ADT) B12-vitamin80 % Biotin50 % Selen42 % D-vitamin35 % B2-vitamin32 % Phosphor30 % A-vitamin30 % Protein (min.20 % af ADT)36 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Æg Kilde til (min. 15 % af ADT) Pantothensyre27 % Niacin19 % E-vitamin15 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Svinemørbrad 3,8% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) B1-vitamin104 % Niacin50 % Phosphor31 % Protein (min.20 % af ADT)72 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Svinemørbrad 3,8 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) B 6 - vitamin27 % B 12 - vitamin24 % Kalium 24 % Selen19 % Zink18 % B 2-vitamin17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Svinekød, nakkefilet 12,2% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) B1-vitamin66 % Niacin44 % B12- vitamin33 % Protein (min.20 % af ADT)40 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Svinekød, nakkefilet 12,2% fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) Zink27 % Phosphor26 % Kalium20 % Selen18 % B6- vitamin18 % B2- vitamin15 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Svinelever Rig på (min. 30 % af ADT) A-vitamin1766 % B12- vitamin1600 % Folsyre500 % B2-vitamin211 % Niacin131 % Pantothensyre107 % Kobber101 % Jern96 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Svinelever Rig på (min. 30 % af ADT) Biotin88 % Selen87 % Zink68 % Phosphor53 % B6-vitamin48 % K- vitamin40 % C-vitamin31 % Protein (min.20 % af ADT)68 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Svinelever Kilde til (min. 15 % af ADT) B1- vitamin27 % Mangan20 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Oksemørbrad 6,4% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) B12 - vitamin95 % Niacin59 % Phosphor30 % Zink30 % Protein (min.20 % af ADT)57 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Oksemørbrad 6,4 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) B6 - vitamin24 % Jern18 % Kalium17 % Selen17 % B2 - vitamin16 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Okseculotte 15,3% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) Niacin59 % B12 - vitamin56 % Zink43 % B6 - vitamin32 % Protein (min.20 % af ADT)37 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Okseculotte 15,3 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) Phosphor24 % Jern15 % Kalium15 % 100 g dækker 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Kalvelever Rig på (min. 30 % af ADT) B12-vitamin2400 % Folsyre851 % A - vitamin602 % Kobber235 % B2 - vitamin154 % Pantothensyre133 % Niacin123 % Biotin78 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Kalvelever Rig på (min. 30 % af ADT) B6 - vitamin64 % Selen55 % Phosphor47 % Zink37 % Jern36 % K - vitamin36 % C - vitamin23 % Protein (min.20 % af ADT)62 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Kalvelever Kilde til (min. 15 % af ADT) B1- vitamin17 % Mangan16 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Hel kylling med skind 11,8% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) Niacin71 % Protein (min.20 % af ADT)42 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Hel kylling med skind 11,8 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) B6 - vitamin26 % Selen23 % Phosphor21 % Pantothensyre20 % B12 - vitamin17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Ost, fast 30+, 15,7% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) Calcium92 % Phosphor84 % B12 - vitamin61 % Zink45 % Niacin42 % Folsyre30 % Protein (min.20 % af ADT)44 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Ost, fast 30+, 15,7 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) A - vitamin17 % Selen17 % B2 - vitamin23 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Minimælk, 0,5% fedt Rig på (min. 15 % af ADT) B12 - vitamin19 % Calcium16 % Jod16 % Protein (min.20 % af ADT)38 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Minimælk, 0,5 % fedt Kilde til (min. 7,5 % af ADT) Phosphor14 % B2 - vitamin12 % Kalium8 % 100 g dækker min. 7,5 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde:

Solbær Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin226 % Kilde til (min. 15 % af ADT) E-vitamin18 % Kalium17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:

Jordbær 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin95 % Folinsyre59 % Kilde til (min. 15 % af ADT) K-vitamin27 %

Banan 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) B6-vitamin21 % Folsyre19 % Kalium18 % C-vitamin18 %

Andre frugter FrugterRig på (min. 30 % af ADT) KiwiC-vitamin116 % AppelsinC-vitamin76 % BlåbærC-vitamin55 % AvocadoFolsyre47 % MandarinC-vitamin33 % AnanasC-vitamin31 % HindbærC-vitamin30 %

Andre frugter 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: FrugterKilde til (min. 15 % af ADT) AvocadoKalium23 % AppelsinFolsyre23 % KiwiFolsyre21 % NetmelonC-vitamin18 % NetmelonFolsyre15 %

Broccoli Rig på (min. 30 % af ADT) K-vitamin347 % C-vitamin151 % Folsyre120 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) Mangan29 % Kalium20 %

Spinat Rig på (min. 30 % af ADT) K-vitamin747 % Folsyre110 % Mangan85 % C-vitamin68 % A-vitamin44 % Jern32 %

Spinat 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) E-vitamin24 % Chrom23 % Kalium22 % B2-vitamin17 % B6-vitamin16 % Calcium16 %

Ærter Rig på (min. 30 % af ADT) K-vitamin93 % C-vitamin54 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) B1-vitamin28 % Niacin19 % Mangan19 % Phosphor19 % Kalium15 %

Pastinak Rig på (min. 30 % af ADT) Folsyre34 % Kalium32 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) Niacin22 % Mangan20 % E-vitamin19 % Phosphor16 %

Gulerod Rig på (min. 30 % af ADT) A-vitamin95 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) K-vitamin20 % Folsyre19 % Mangan18 %

Rød peberfrugt Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin239 % Folsyre44 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) E-vitamin24 %

Andre grøntsager GrøntsagerRig på (min. 30 % af ADT) SpidskålK-vitamin227 % Grøn peberfrugtC-vitamin130 % BlomkålFolsyre83 % SpidskålC-vitamin83 % BlomkålC-vitamin76 % AspargesFolsyre75 % RødbedeFolsyre46 % PorreFolsyre41 % PorreC-vitamin31 % RødbedeMangan30 %

Andre grøntsager GrøntsagerKilde til (min. 15 % af ADT) TomatC-vitamin23 % RødkålFolsyre23 % AgurkK-vitamin22 % BlomkålK-vitamin21 % Grøn peberfrugtFolsyre18 % MajsFolsyre17 % AgurkC-vitamin17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:

Kartoffel Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin33 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) K-vitamin21 % Kalium21 % Folsyre18 %