Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Kært barn har mange navne -
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Måltidssammensætning
Hjertevenlig kost i praksis
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Styrk dit immunforsvar
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole
Kost & Væske Start med at fortælle soldaten at han/hun skal se sig selv som elite – og en elite præstation kan ikke udføres uden tanke på kost og væske.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Nem planlægning af børnemad
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Livsstils hold forår
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
FEDT - ET ENERGIGIVENDE NÆRINGSSTOF
VITAMINER OG MINERALER
Fordøjelseskanalen.
Præsentation Birgitte Hoffmann, bor i Ølstykke. Jeg er 58 år
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Fedt, protein og kulhydrater
-kroppens største organ
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Unge og overvægt.
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Bælgfrugter og proteiner
Seks veje til din sundhed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Mælk og andre Mælkeprodukter.
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Jeg har ikke tid til at dyrke motion Min arbejdstid er uregelmæssig så jeg får ikke spist rigtigt Jeg har alt for travlt/er stresset Jeg har fortjent at få lidt chokolade Jeg må have noget slik – jeg er så sulten Jeg lader ikke maden gå til spilde Det er naturligt for mig at være overvægtig Jeg er alt for træt sidst på dagen til at lave mad Undskyldninger

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Delene i din kost Kulhydrater –Sukker Proteiner Fedt –Mættet –Umættet Væske Vitaminer Mineraler

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Kulhydrater Din største energikilde Brændstof til dine celler Lagres typisk i muskler og lever For mange kulhydrater  fedt Fysisk og psykisk præstationsevne

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Kulhydrater Gode kilder til kulhydrat –Grøntsager og frugt –Fuldkornsprodukter –Brune ris –Kartofler Huskeregel –Mindst mulig forarbejdning; kort vej fra jord til bord.

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Kulhydrater - Sukker Hvidt raffineret sukker har ingen næringsværdi Tomme kalorier som optager plads Omdannes til fedtstoffer Overvægt  livsstilsygdomme Underskud af vigtige vitaminer og mineraler Vær obs på skjult sukker

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Kulhydrater - Sukker 30% af det sukker vi spiser er i form af sukkerholdige fødevarer som slik o.a. Resten er skjult. 6 ud af 10 børn og 1 ud af 3 voksne får for meget Kontroller varedeklarationer Alternative sødemidler: –Honning, ahornsirup, tørret frugt på morgen maden el.lign.

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Proteiner Kroppens byggesten Kroppen er ikke selv i stand til at danne proteiner. 9 essentielle aminosyrer Vækst og vedligeholdelse Muskler, hud, hår, negle, organer og enzymer.

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Proteiner Kilder til protein –Kød –Fisk –Mejeriprodukter – magre –Æg –Bønner og andre bælgplanter –Nødder –Korn

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Fedt Fedt er godt for noget og mindre godt for andet! Fedt er nødvendigt Vær ikke fedtforskrækket –Vigtigt for cellemembraner –Vitaminoptagelse (A, D, E og K-vitamin) –”fedtsyrerprofil” (kolesterol) Energi og byggesten i vores krop Fedtsammensætning betydning for vores sundhed.

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Fedt Umættet fedt (det gode fedt) –Vegetabilsk fedt –Smeltepunkt –Kilder: avocado, nødder, olier, oliven, fisk Mættet fedt (det onde/dårlige fedt) –Animalsk fedt –Industri –Livsstilssygdomme –Kilder: fede mejeriprodukter, fedtkant på kød, kager/wienerbrød, pålægssalater Balance

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Væske Vand er det eneste mennesket ikke kan undvære! Forskel i kroppens væskeindhold hos kvinder og mænd. Vandets hovedfunktioner Sult vs. tørst 1½ liter væske per døgn Ved fysisk aktivitet øges behovet Tæller kaffe, the og alkohol med?!

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Vitaminer & Mineraler Vitamin er et livsnødvendigt, organisk næringsstof. Vækst, udvikling, forplantning, fordøjelse. Stor betydning for sundhed Vand- og fedtopløselige –Vandopløselige: B-vitaminer, C-vitamin –Fedtopløselige: A – D – E – K Vigtigt at spise med stor variation

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Vitaminer & Mineraler Mineraler er ikke-organiske stoffer Vigtige funktioner i kroppen. –Knogler og tænder –Blodet –Musklerne –Enzymer (antioxidant) Årsager til mineralmangel

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din daglige kost Guldkornene – groft – grønt – magert Spise-/måltidsrytme –3-timersreglen 80/20-princippet Vigtigt – mådehold!

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Morgenmad Dagens vigtigste måltid! Groft –Gryn, müsli, brød Magert –mælk, surmælksprodukt, ost, pålæg. Undlad fedtstof Pynt din portion –Frugt (frisk/tørret), nødder Variér

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Frokost Kan være meget forskellig –Sammensætning –Tidspunkt for indtagelse Madpakkehånden Snack og pynt Variation –Rugbrød –Salat/råkost –Rester

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Aftensmad Stor variation Kød Stivelse – kartofler, pasta, ris, brød Grøntsager Saucer/dressinger Tallerkenmodellen Portionsanretning

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Mellemmåltider Formiddag, eftermiddag, sen aften 3 timers reglen Sikre stabilt blodsukker Frugt og grønt –600g/dagen (maks.300g/min.300g) Nødder og tørret frugt Modstå fristelser

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Slik og andre søde sager Tomme kalorier Afvej indkøb ”Slikskuffen” Chokolade – vælg den mørke variant Sunde alternativer Slik, kage mm. ER tilladt Igen – mådehold

Gode råd til en sund livsstil Gør noget der skubber dig afsted Spis altid morgenmad Spis hver 3. time Groft – Grønt – Magert Køb smart ind Spis sød frugt i stedet for slik Spis ikke for tæt på sengetid

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Summasummarum Tænk positivt – kræver mindre energi Pas godt på dig selv Bliv ved med at lære så længe du lever Lær af dine fejl Få motion hver dag – mere glad/mindre stress Gør ikke dit liv mere indviklet end nødvendigt Forsøg at forstå og opmuntr andre omkring dig Giv ikke op. Succes = udholdenhedsløb Glæd dig over dine stærke sider og styrk de mindre stærke. Sæt dig mål og lad dine drømme blive til virkelighed.

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Summasummarum ”Alt med måde og med omtanke, ingen forbud, løftede pegefingre eller restriktioner!” ”Lev for at spise” frem for ”Spis for at leve”! Kost og Motion = Det bedste venskab! To typer mennesker –Dem der kun kan se problemer på vej mod målet –Dem der ser efter muligheder på vej mod målet Hvilken type er du?

Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Tak for idag!