Tidslinje Murens fald.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gammelheds-Philosophy
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Game maker.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Mathias, Linda, Kathrine og Marie
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Irak Krigen.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
3 Historier fra det virkelige liv
Opstandelsesfest.
Med dejlige varme farver
1998 Turen til Aabenraa - Flensburg. Ja så er vi her igen – venter på at komme afsted.
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
At holde Hansen–weekend er blevet tradition, hvert år, når sommerferien den slutter. Så skal vi ud at prøve, om vores kondition er god, og om af energi,
Der var engang en by som hed Tawnswill og det var en dejlig by. Men så kom der et stort monster og hærgede byen og den brændte mennesker, ødelagde bygninger.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
Evolution.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Irak.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
En roman af Niels Rohleder
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
At vente på Guds time.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Vokse gennem venskab!.
Borgerkrigen i darfur..
Et fly er tæt på at styrte ned. Der er 5 passagere om bord, men der er kun 4 faldskærme.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
SF Ungdom Ved..
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
»En mand havde to sønner
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Tilgivelse.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Økonomi og Demokrati.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Moses 3. del.
Historien om Jesus’ fødsel
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Skabt som mand og kvinde
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Nikoline Bjørn Knudsen
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Kvinders Valgret.
Reformation.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Reformation.
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Charles Darwin.
Berlinmuren
En mand gik fra Jerusalem 1
Den kolde krig Af Johanne Leppänen.
Over byen Noah vers Højt over skyen, langt over byen Tog du mig med Himlen ku' nå dig, stjernerne så mig, falde ned (et sted) Drømmene vågner, fordrivende.
Præsentationens transcript:

Tidslinje Murens fald

Baggrund Muren blev opført, d. 13. august 1961 og faldt d. 9. november 1989. Muren blev opført, for at forhindre Østtyskerne i at flygte fra Øst-Vestberlin. Muren blev bygget, meget tidligt om morgenen, for at beboerne ikke kunne nå at stoppe det fra starten af og så de skulle vågne op med et chok. Der flygtede 2,7 millioner, væk fra den Østtyske by. Så der var ikke mange tilbage, i byen. I 1948-49 lukker Sovjetunionen Vestberlin inde og luftbroen blev etableret. Så nu var Vest- og Østtyskland to stater. De mange der flygtede gjorde DDR (Østlige stat) og dens økonomi ustabil. Derfor lukkede DDRs (Østtyskland-stat) militær, den åbne grænse i Berlin, natten til d. 13. august 1961.

Hvilken betydning, har det for eftertiden? Det har den betydning i dag, at Tyskland er et land, der kan samarbejde. Berlin er heller ikke længere opdelt, det er en stor hovedstad i dag. Alle i Berlin kan også samarbejde og gå over den gamle grænse og besøge venner og familie. Det betød at staten DDR (Østlige stat) forsvandt.

Fakta: Muren var 155 km lang. Muren lå omkring Vestberlin. I højden var muren 3,5 meter lang. Hvis man stod på muren, blev man skudt. I alt døde 192 mennesker, da de havde stået på muren. Der var 200 mennesker. Der blev såret af skud. Der var 302 vagttårne, som holdte øje med hvad, der skete ved muren.

Peters lig, blev båret væk af en østtysk grænsevagt. Peter Fechter En mand ved navn Peter Fechter, var en af de beboere, der prøvede på at flygte fra muren. Peter var den første, der prøvede på at flygte over muren, også en af de første, der blev dræbt ,under forsøget, i kun en alder af 18 år, d. 17. August 1962. Født d. 14. Januar 1944. Peters lig, blev båret væk af en østtysk grænsevagt. Der var flere mennesker, der var blevet dræbt. Alle ligene, blev bare smidt ovenpå hinanden, i en bunke. Samt Peters lig.

Livet med muren Regeringen gav penge og tilskud til hoteller, så de folk, der havde flygtet, de havde et sted at overnatte. Efter mange år, var muren blevet en turistattraktion. Det var det sted, alle bare skulle besøge, når de kom til Berlin. I Østberlin havde de det fremragende. Der var næsten gratis transport, ingen arbejdsløshed og statsstøtte til mad og boliger. Vestberlinerne havde dog, nogle flere fordele, som Østberlinerne dog ikke havde, for eksempel: Talefrihed, frie valg og retten til at forlade deres land og rejse rundt i Vesten.

Da muren faldt Om eftermiddagen d. 11 november 1989 tog nogle af Vestberlinerne et stykke på 3 meter ud af muren. Så dem fra Østberlin kunne komme over og se det vestberlinske fodboldhold. Holdet skulle spille kamp om aften. Den vestberlinske regering valgte, at østberlinerne kunne Rejse gratis med offentlige transportmidler og få gratis adgang til alle offentlige forlystelser.

Iben, Anita, Nanna, Sebastian T og Cecilie Lavet af Iben, Anita, Nanna, Sebastian T og Cecilie