Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Borgerkrigen i darfur..

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Borgerkrigen i darfur.."— Præsentationens transcript:

1 Borgerkrigen i darfur.

2 Konflikten i Darfur. I februar år 2003 begyndte borgerkrigen i Sudan i en stor provins by ved navn Darfur hvor der boede 5-6 mio. mennesker. Det var i mellem et folkeslag som kaldte sig Janjaweed som er en militær gruppe (nomadefolk) og en masse forskellige Sorte oprørsgrupper.

3 Janjaweed. Den Sudanske regering hjalp janjaweed, men benægtede at de hjalp dem med f.eks. våben, både og bistand over for befolkningen. Nogle af regeringstropperne hjalp også janjaweed folkene med at lave angreb. F.eks. Dræbte de både sorte kvinder og børn og der skete mange voldtægter og nedbrydninger af hele landsbyer.

4 Konflikten mellem de sorte og regeringen.
Sorte Afrikanske oprørsgrupper de fik fat i en masse våben og angreb myndighederne i protest mod den arabiske dominerede regerings undertrykkelse af etniske grupper, som angreb myndighederne pga. janjaweed var meget dominerende mod de sorte og det ville de sorte ikke finde sig i mere og derfor angreb de myndighederne.

5 FN. FN`s sikkerhedsråd ville d.11 september sætte darfur på sin dagsorden i et forsøg på at forhandle med sudans regering. I sommeren 2007 begyndte kampene i Darfur på ny igen. FN’s sikkerhedsråd besluttede at vedtage en fredsbevarende styrke på mand. 

6 FN. Den 16 juni 2007 udsendte FN´s generalsekretær Ban Kimoon en erklæring om hvor det fremgik at massakrerne i Darfur i hvert fald delvist skyldes klimaforandringer. FN - I September 2004 anslog Verdens Sunhedsorganisationen (WHO), at mennesker blev dræbt og, at døde af sult og sygdom.

7 FN. FN prøvede flere gange og gribe ind, og lægge pres på den Sudanske regering, for at stoppe de krigshandlinger der foregik. FN siger ” hverken resolutioner, pres eller embargoer har formået at sætte en stopper for konflikten eller har haft den ønskede virkning på den sudanske regering”.

8 FN’s dødfødte barn. Den 1. januar 2008 blev en ny FN-styrke indsat i Sudans borgerkrigshærgede Darfur - provins for blandt andet at beskytte civile mod mord, lemlæstelse, voldtægt og andre brutale overgreb. Alt tyder på at den nye FN-styrke i Darfur vil lide samme skæbne som Den Afrikanske Union, der hverken har kunnet beskytte sig selv eller civile mod overgreb. Vesten må stå sammen om at presse den sudanesiske regering til at samarbejde.

9 Hvad ville det ske hvis FN ikke var kom til Darfur?
Hvis FN var blevet ude af darfur konflikten så ville Darfur være gået under også ville alle mennesker være blevet slået ihjel eller døde af sult og, at darfur slet ikke eksisteret mere det hele ville bare være blevet ekspederet efter den borgerkrig og uskyldige børn ville være blevet skudt eller faldet om på grund af en sygdom og det samme ville ske for de voksne bortset fra de ville måske have en lidt større chance for at overleve. Netop fordi deres (viden om overlevelse måske) er højere end deres børns.

10 Kilder: http://da.wikipedia.org/wiki/Darfur-konflikten


Download ppt "Borgerkrigen i darfur.."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google