Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overvældet af Jesu opstandelse!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overvældet af Jesu opstandelse!"— Præsentationens transcript:

1 Overvældet af Jesu opstandelse!
Tema: Påskedag Titel: Overvældet af Jesu opstandelse Tekst: Mk.16:1-8; Mt.28:7-10; Lk.24:21-27,44-45; Joh.20:21-23 Formål: At blive overvældet af hvad Gud har gjort igennem Jesu opstandelse. Mål: At blive overvældet af opstandelsen. At møde den opstandne. At fastholde opstandelses troen? At lade opstandelsens kraft fortsat virke i og igennem os! 

2 Markus 16:1-5 Da sabbatten var forbi, købte Maria Magdalene og Maria, Jakobs mor og Salome vellugtende salver for at gå ud og salve ham. Meget tidligt om morgenen den første dag i ugen kommer de til graven, da solen var stået op. Og de sagde til hinanden: ”Hvem skal vi få til at vælte stenen fra indgangen til graven?” Men da de så derhen, opdagede de, at stenen var væltet fra. For den var meget stor. Og da de kom ind i graven så de en ung mand med hvide klæder sidde i den højre side, og de blev forfærdede.

3 Markus 16:6-8 Men han sagde til dem: ”Vær ikke forfærdede! I søger efter Jesus fra Nazaret, den korsfæstede. Han er opstået, han er ikke her. Se, dér er stedet, hvor de lagde ham! Men gå hen og sig til hans disciple og til Peter, at han går i forvejen for jer til Galilæa. Dér skal I se ham, som han har sagt jer det.” Og de gik ud og flygtede fra graven, for de var rystede og ude af sig selv. Og de sagde ikke noget til nogen, for de var bange.

4 At blive overvældet af opstandelsen

5 Matthæus 28:7-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste dem med et ”Fryd jer”. Og de gik hen og omfavnede hans fødder og tilbad ham. Da sagde Jesus til dem: ”Frygt ikke! Men gå hen og sig til mine brødre, at de skal gå til Galilæa. Dér skal de se mig”.

6 At møde den opstandne Formål: At blive overvældet af hvad Gud har gjort igennem Jesu opstandelse.   Mål: At møde den opstandne.

7 Lukas 24:22-27 ”…Og nu har nogle af kvinderne iblandt os forfærdet os, de var tidligt i morges ude ved graven, men fandt ikke hans legeme og kom tilbage og fortalte, at de i et syn havde set engle, som sagde at han lever. Nogle af dem, der er sammen med os, gik så ud til graven og fandt det sådan, men ham selv så de ikke.” Da sagde Jesus til dem: ”I er uforstandige, så tungnemme til at tro på alt det profeterne har talt. Skulle Kristus ikke lide dette og gå ind til sin herlighed?” Og han begyndte med Moses og alle profeterne og udlagde for dem, hvad der stod om ham i alle Skrifterne.

8 At fastholde opstandelses troen
Formål: At blive overvældet af hvad Gud har gjort igennem Jesu opstandelse. Mål: At være overvældet af opstandelsen. At fastholde opstandelses troen?

9 Johannes 20:19-24 Jesus kom og stod midt iblandt dem og sagde til dem: ”Fred være med jer!” Da han havde sagt det, viste han dem sine hænder og sin side. Disciplene blev glade, da de så Herren. Jesus sagde igen til dem ”Fred være med jer”! Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer. Da han havde sagt det, blæste han ånde i dem og sagde: ”Modtag Helligånden! Forlader I nogen deres synder, er de dem forladt, nægter I at forlade nogen deres synder, er de ikke forladt.”

10 At lade opstandelsens kraft virke i os
Formål: At blive overvældet af hvad Gud har gjort igennem Jesu opstandelse. Mål: At lade opstandelsens kraft fortsat virke i og igennem os! 


Download ppt "Overvældet af Jesu opstandelse!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google