Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ingen bliver efterladt - eller gør de ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ingen bliver efterladt - eller gør de ?"— Præsentationens transcript:

1 Ingen bliver efterladt - eller gør de ?

2 ” – Vær ikke bange for at række ud til mennesker, som har det svært omkring jer. Men lad være med bare at kaste et reb fyldt med gode råd til de druknende. Hop ned i vandet til dem og vær med dem – også når det er svært.”

3 Ohana … betyder familie Familie betyder Ingen bliver efterladt !

4 Lukas 8: 19Da Jesu mor og brødre kom for at møde ham, kunne de ikke komme ind i huset på grund af de mange mennesker. 20»Din mor og dine brødre står udenfor og vil tale med dig,« sagde man til ham. 21Jesus svarede: »Min mor og mine brødre - det er alle dem, der hører Guds ord og handler efter det.«

5 Jesus åbner op….. byder velkommen… Jesus udvider familiebegrebet… Menigheden skal fungere som en familie.

6 Efterladt af kirkens folk.
Lukas 10:25ff 25En dag kom en jødisk lovlærer for at sætte Jesus på prøve. Han stillede følgende spørgsmål: »Mester, hvad skal jeg gøre for at få evigt liv?« 26»Hvad siger Moses' lov?« svarede Jesus. »Hvad læser du dér?« 27Manden svarede: »Den siger: 'Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og hele din sjæl, med al din styrke og hele dit sind, og du skal elske din næste som dig selv.'« 28»Rigtigt svaret,« sagde Jesus, »gør det - så skal du leve.«29Men manden ville undskylde sig selv og spurgte derfor videre: »Jamen, hvem er så min næste?« 30»Hør nu her!« sagde Jesus. »En mand var på rejse fra Jerusalem til Jeriko og blev overfaldet af røvere. De rev tøjet af ham, tog hans penge, slog ham til jorden og lod ham ligge halvdød i vejkanten. 31Tilfældigvis kom en jø-disk præst forbi. Da han så manden lig-ge der, gik han lige forbi ham. 32En tempeltjener kom samme vej forbi ste-det, hvor manden lå, men han gik også bare videre. 33Men så kom en af de for-agtede samaritanere rejsende forbi; han fik øje på manden i vejkanten og fik medlidenhed med ham. 34Han bøjede sig ned, rensede og behandlede man-dens sår med olie og vin og forbandt dem. Derefter anbragte han manden på sit æsel og førte ham til en kro, hvor han selv plejede ham. 35Dagen efter gav han værten 200 kroner og bad ham tage sig af manden. 'Kommer det til at koste mere, skal jeg nok betale det på tilbage-vejen,' sagde han. 36Hvem af disse tre synes du har handlet som den overfaldnes næste?« 37»Han, der tog sig af ham,« svarede lovlæreren. »Jamen, så gør du det samme som han,« sagde Jesus.

7 Du kan tjene Gud, så meget du vil og efter alle anordninger og forskrifter, men glemmer du næstekærligheden, har du glemt det aller vigtigste. Jesus anerkender IKKE de traditionelle grænser for, hvor langt næstekærlighed rækker.

8 ViL du åbne op ? Vil du stå med åbne arme ? Kirkens folk må vende tilbage til manden som ligger såret på vejen til Jeriko. Du og jeg må vende tilbage til dem vi har svigtet. Hvem skal du vende tilbage til ?


Download ppt "Ingen bliver efterladt - eller gør de ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google