Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?"— Præsentationens transcript:

1 Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Jesus siger: ”Men den, der bringer en af disse små, som tror på mig, til fald, var bedre tjent med at få en møllesten hængt om halsen og blive sænket i havets dyb.” (Matt 18,6)

2 Tabu Ordet ”tabu” stammer fra Polynesien og har betydningen: Det som vi ikke taler om! Det var tabu at se, tale, vide og gengive noget om de offerritualer, som høvdingen udførte. Kaptajn James Cook indfører i 1777 ordet i Europa som et adjektiv, efter at have besøgt Tonga øerne og undersøgt de religiøse skikke der.

3 Josef og Maria ”v18 Med Jesu Kristi fødsel gik det sådan til: Hans mor Maria var forlovet med Josef, men før de havde været sammen, viste det sig, at hun var blevet med barn ved Helligånden. v19 Hendes mand Josef var retsindig og ønskede ikke at bringe hende i vanry, men besluttede at skille sig fra hende i al stilhed.

4 Josef og Maria v20 Mens han tænkte på dette, se, da viste Herrens engel sig for ham i en drøm og sagde: »Josef, Davids søn, vær ikke bange for at tage Maria til dig som hustru; for det barn, hun venter, er undfanget ved Helligånden. v21 Hun skal føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder.«

5 Josef og Maria v22 Alt dette skete, for at det skulle opfyldes, som Herren har talt ved profeten, der siger: v23 »Se, jomfruen skal blive med barn og føde en søn, og de skal give ham navnet Immanuel« – det betyder: Gud med os.

6 Josef og Maria v24 Da Josef var vågnet op af søvnen, gjorde han, som Herrens engel havde befalet ham, og tog hende til sig som sin hustru. v25 Men han lå ikke med hende, før hun fødte sin søn. Og han gav ham navnet Jesus.” (Matt 1,18-25)

7 Hvad er tabu i dit liv?

8 Forskellige tabuer i vores tid!
incest døden dårlig økonomi selvmord alkoholisme OCD impotens ufrivillig vandladning ensomhed skizofreni abort hæmorider spiseforstyrrelser psykiske sygdomme angst stomi manglende sexlyst

9 Jesus siger: For hvor to eller tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem.«
Matt 18,20

10 Gud er kærlighed Gud er kærlighed, og den, der bliver i kærligheden, bliver i Gud, og Gud bliver i ham... Frygt findes ikke i kærligheden, men den fuldendte kærlighed fordriver frygten, for frygt er forbundet med straf, og den, der nærer frygt, er ikke fuldendt i kærligheden. Vi elsker, fordi Gud elskede os først. (1 Johs 4,16-19)


Download ppt "Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google