Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Set i forældreperspektiv
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Ørestad Skoles værdier
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Lederudvikling.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Arbejdspladsudvikling
PRODUKTER – DEL 1. Ledergruppen • Melde ærligt ud og slå ihjel – i både drift og udviklingsprojekter gennem ledelsesmæssige prioriteringer • Skabe motivation.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Darum skole 4. november 2013.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Indsats i forbindelse med en alvorlig akut hændelse
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Tillid Temadag for AMIR
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Invitation til skolebestyrelserne
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Opgaver om omsorgssvigt
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Brugerdialog FS SASMO kongres , Vejle Center Hotel
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Seksualpolitik.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Procesværktøjer.
Præsentationer og pitches How to do når man har 10 min.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Kodeks for offentlig topledelse
Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.
Henning Boddum Mobil tlf Kordegnenes Årsmøde Velkommen til Strategi og Social kapital.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Relationelle Kompetencer
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Synlighed i foreningen: kommunikation og markedsføring V. kommunikationskonsulent, Mette Vittrup Schmidt Seminar for seniorer Glostrup den 5. oktober 2015.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.
Damer og herrer er så og så fede… Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash? Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash?
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Strategisk tænkning og samarbejde?
SUF - gevinstrealisering
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Kan man få indflydelse på en lov?
Forankring Personlig udvikling i Det nye bibliotek SUPPLEMENT AS.
Region Midtjyllands opgave
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Professionel udvikling i det nye bibliotek
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i Centersekretariatet Sundhed & Omsorg Guldborgsund Kommune Tlf: 25181827 Email: CSY@guldborgsund.dk

EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune Du finder forskellige opstillinger af dias i fanen ”Startside” under ”Nyt dias”. EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune Socialministeriets ældremidler – 1, 6 mio kr. 58 projekter iværksat fra juni til oktober 2014 Målgruppe: De svageste ældre og yngre demente 1 af kriterierne: Samarbejde på tværs af frivillige og kommune, for at forankre og bevæge os hen mod samskabelse af fremtidens velfærdsrelationer.

EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune Du finder forskellige opstillinger af dias i fanen ”Startside” under ”Nyt dias”. EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune I får nu 5 minutter til at løse følgende: 2 minutter: Tænk over, 1 af de største udfordringer det ville give jeres personale og notér, hvordan i ledelsemæssigt ville håndtere den. 3 minutter: Fortæl jeres sidemand kort om jeres tanker.

kierkegaard ”At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde dér”

Hvad driver vores frivillige borgere – og hvordan kommer der flere? Nysgerrighed Hvad driver vores frivillige borgere – og hvordan kommer der flere? At blive mødt og hørt Anerkendelse At gøre en forskel Kompetenceløft Fællesskabsfølelse Samfundssind At føle sig velkommen At føle sig lyttet til At der er brug for én Det er vigtig at lytte til borgernes behov – det er det vi er her for.

Hvad udfordrer vores personale? Udfordringer - Fakta Hvad udfordrer vores personale? Vores personale er udfordret af at de arbejder med borgere, de holder meget af, og ønsker at beskytte mod farer at det er svært at gå på kompromis med fagligheden overfor borgerne at der gennem tiden er opståen en distance mellem grupperne i samfundet og at det kan være svært at skifte rolle, når man er i et ”lukket system”

Når forandringens vinde blæser 30 % 70 % ”Hvis man ønsker det, man altid har haft – gør man det, man altid har gjort”

Hvordan imødekommer vi udfordringerne? Dialog og træning Hvordan imødekommer vi udfordringerne? Fortæller de visioner og strategier vi ønsker at løfte med kulturændringen, så de kan se en mening med opgaven Hvor virker samarbejdet i dag? Dialogmøder, hvor erfaringer videndeles Iværksættelse af kompetenceløft Fortælling af den gode historie Internt inspirationskatalog - hvad virker hvor

Vi bygger bro og samskaber Effekt Vi bygger bro og samskaber Vi ser hinandens kompetencer som en fællesressource til at løse en samfundsudfordring Vi åbner siloen og ”tør” gå udenfor og lære af hinanden Vi får fællesskabsfølelse både i org. og i Guldborgsund Kommune Der er tilgang af frivillige - 300 personer i sidste kvartal 2014 – nu er der i alt 2.300 registrerede Vores borgere bliver stimuleret langt mere Vi har personale, der får mere overskud

Fra Hønsegård og Zoo til Sansehaver og musikprojekt Projekter Fra Hønsegård og Zoo til Sansehaver og musikprojekt Hønsegård, som drives af frivillige sammen med borgere med demens Sanse- og oplevelsespakker i Guldborgsund Zoo – kun adgang med frivillige ledsagere Sansehaver skabes med lokalbefolkning og kan bruges af alle borgere Mobilt snoezelrum – som kan benyttes af alle borgere Fællesmiddage Motion i eget hjem – 10 borgere besøger 100 borgere Musikprojekt på tværs af frivillige, musikskole, skærmede enheder og personale, som kompetenceløft i samarbejde med Peter Vuust, Carl Quist-Møller og Ingeborg Okkels

De forbudte trin En ny bevægelse…?

Participatory budgeting Borgerbudgettering (Participatory Budgeting/PB) opstod i Porte Alegre, Brasilien i 1988 i et ønske om at øge livskvaliteten i et område, hvor over 1/3 del af befolkningen levede i isolerede slumområder orgerbudgettering handler om ”empowerment” – reel indflydelse, og er en proces og metode, hvor lokale borgere beslutter, hvordan man skal anvende den del af det offentlige budget, der er afsat til demokratisk drøftelse og beslutningstagning Danmark var det første land, der satte brugerdreven innovation eller "åben innovation” på regeringsagendaen i marts 2007 og Guldborgsund var én af de første kommuner til at sætte brugerdreven innovation på dagsordenen med et KOL-projekt i 2008 Guldborgsund er den første Kommune i Danmark, der afsætter kr. 800.000 til Borgerbudgettering, en proces, der skal modvirke ensomhed blandt ældre i Guldborgsund

Guldborgsund – vækstcenter i nordeuropa Samskabelse Guldborgsund – vækstcenter i nordeuropa Borgmester, Byråd og Direktion går ”All in” og Guldborgsund Kommune er nyt vækstcenter i Nordeuropa Samskabelse bygger bro: Mellem forskellige grupper i et samfund Over konflikt Mellem politiske holdninger Over alder Mellem sociale forskelle Vi har et samfund vi vil samskabe – Vil du være med?

Kierkegaard ”At vove, er at tabe fodfæstet en kort stund – ikke at vove, er at tabe sig selv”

hovedbudskaberne Det handler om Vilje og commitment Det handler om god ledelse og samarbejde Det skaber netværk og frigiver ressourcer Det går fra ”virtuel space til Reality” Just do it!