Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014."— Præsentationens transcript:

1 Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014

2 At flytte et menneske ”At man, naar det i Sandhed skal lykkes en at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der.” (Kierkegaard) ”Ak, af alle Fjender er maaske Vanen den lumskeste” (Kierkegaard) Et menneske skal frivilligt lade sig flytte eller også skal det lokkes. Lærerens belønning og selvbelønning.

3 Kunsten at gøre indviklede ting simpel Hjemmesider Ensartethed Overblik detalje. Fragmenter bliver til helheder (inde i hovedet) Noget at hæfte ting på. (300 gange) Se, høre og mærke.

4 I forhold til IT – den allersvageste gruppe Gruppen er helt udenfor IT-verdenen - Har ikke været på nettet - Kan ikke bruge en computer - Oplever intet behov for at lære IT - Lever godt uden IT og oplever ikke IT som en hjælp. Motivationen ligger i at finde ud af, hvad IT kan gøre nøjagtigt for dem. Lytte til interesser og behov. Primært fokus på muligheder og lade det tekniske ligge i første omgang.

5 IT-fremmede – er i tvivl, om IT er for dem Gruppen i indgangen til IT-verdenen. - Gruppen har prøvet at bruge en computer. - Har set internettet blive brugt. - Bruger ikke IT-regelmæssigt - Gruppen er meget bange for at gøre noget forkert. Karakteristisk for gruppen er, at de føler sig dumme og at de er alt for langsomme til at lære IT. Har af og til lyst til at opgive. God idé at etablere genveje og lave en masse små øvelser, der giver succes. Understrege at det er umuligt at ødelægge noget.

6 IT-gruppen, der skal beroliges/opmuntres Gruppen kender nogle arbejdsgange på computer. - Bruger computer på egen hånd også internettet. - Gruppen arbejder i nøjagtig de samme arbejdsgange hver gang. - Gruppen er bekymret, når det gælder deres personlige data. Gruppen er glade for IT og kan se nytten af hjælpemidlet. De kan med fordel lave nogle favoritter og prøve fx Borger.dk Man skal være backup, når de afprøver NemID og netbank. De skal lære om sikkerhed og vigtigheden af at logge ud og lukke browser.

7 IT-gruppen – mere af den positive historie - Gruppen - der er nået længst. -Gruppen bevæger sig frit på internettet. - Prøver sig frem og prøver at finde nye forbindelser - IT opleves som et hjælpemiddel - IT kan stadig integreres mere Gruppen er godt på vej, og de skal inspireres til at se endnu flere muligheder. Fortsat overbevise i forhold til sikkerhed af egen computer og egen praksis.

8 Digital Post med det offentlige.

9 Målet – at flest mulige borgere er selvforvaltende. Barriere nedbrydning og motivationsopbygning – vores udfordring. Vi er forskelligt indrettet, når vi skal lære: Del, del – til helhed Hel – del - hel Hvad gør vi for at komme i mål? Hvad gør vi for at nå den enkelte?


Download ppt "Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google