FOLKEBIBLIOTEKET SOM LÆRINGSINSTITUTION FRA EVENT TIL DRIFT BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL 2015 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Formandens mundtlige beretning. ET FORRYGENDE ÅR - MED BIBLIOTEKERNE PÅ DAGSORDNEN.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Opsamling >> Direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen >> Sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd Trine Bendix Knudsen Rum for.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Skolereform august 2014………………
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Velkommen til valgmøde
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Tre klare nationale mål
- Hvad kan I forvente som forældre?
- med nedslag i fremtiden Formandens beretning.
Samarbejde mellem folkeoplysning og biblioteker I perioden 31. marts til 14. april 2011 blev landets kommuner spurgt om hvilke former for samarbejde der.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
STUDIEKOMPETENCER I GYMNASIET EFTER REFORMEN – LÆREREN, ELEVEN, BIBLIOTEKAREN Lars Qvortrup Middelfart 23. oktober 2007.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
FOLKEBIBLIOTEKET SOM LÆRINGSINSTITUTION FRA EVENT TIL DRIFT BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Eva Sørensen Roskilde Universitet. Old Public AdministrationNew Public ManagementNew Public Governance.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Ny regering, nye tider – dag 1
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
Målrettet biblioteks-betjening Integreret borgerservice
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Hvorledes sikrer vi at indfri den enkelte elevs potentiale bedst muligt? - Elevernes faglige udvikling på Søgårdsskolen – er der plads til forbedringer.

Investering i skoletoiletter
En dagsorden som er større end dig selv DB 2017.
Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker
KUBIS indlejring i KU Absalon & Udvikling af læringsobjekter i www
It i folkeskolens matematikundervisning
Hvorledes sikrer vi at indfri den enkelte elevs potentiale bedst muligt? - Elevernes faglige udvikling på Søgårdsskolen – er der plads til forbedringer.
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Digital forandringsledelse
Det moderne folkebibliotek
National analyse af bibliotekstilbud til ungdomsuddannelser
Præsentationens transcript:

FOLKEBIBLIOTEKET SOM LÆRINGSINSTITUTION FRA EVENT TIL DRIFT BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL

2 41,5 mia. contra 2,5 mia skoler contra 98 biblioteker elever lærere

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL skoler elever 475 klasser 900 mill lærere 2½ bibliotekarer 35 mill.

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL Det lange træk: (-hvorfor egentlig???????) -interessenter/organisering -kompetencer/indhold/relevans -forretningsmodeller

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL Interessenter: Er det her et eksklusivt anliggende for lærere og bibliotekarer? Eller rettere er det her primært et folkebiblioteksprojekt? Eller rettere rettere: hvorfor er det her ikke et politisk og et forvaltningsmæssigt projekt? Udfordringer: Hvilke afgørende aktører mangler vi – og hvordan inddrages de? Hvad betyder ”et formaliseret samarbejde” helt konkret? Hvordan designer vi (og hvem er vi?)en formaliseret, national samarbejdsmodel. Hvad gør vi ved en lovgivning, som ikke inviterer.

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL Kompetencer/indhold/relevans: Hvordan undgår vi at blive dårlige kopier af skolelærerne? Hvordan bliver vi et relevant element i skoleåret? (år efter år efter år) Hvordan bliver vi relevante for eleverne og lærerne? Udfordringer: ”Nye fælles mål” og ”understøttende undervisning” Fra amatør til professionel. Definition af biblioteksdidaktikken. (Didaktik=Mål, indhold, metode) Fokus på Biblioteksdidaktikkens genstandsområde? (digital dannelse, kulturforløb, makerspaces, medborgerskabet) Effektmålinger. Hvordan bringer vi vores fysiske trumfkort og vores public serviceforpligtigelse ind i spillet om læringen?

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL Forretningsmodeller: Skal den her indsats udelukkende betales af folkebibliotekerne? Hvilke prioriteringer er folkebibliotekerne villige til at foretage? Hvilke prioriteringer er folkeskolerne villige til at tage.? Udfordringer: Lokal finansiering af folkebibliotekernes læringsindsats. Design af en formaliseret national forretningsmodel.

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL MODELLEN for drift har 3 niveauer: best practice på baggrund af empiri 1.Organisatorisk/formaliserede rammer/politisk 2.Mål, indhold, metode, relevans - didaktikkens genstandsområde 3.Finansiering (forretningsmodel)

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL Silkeborgmodellen Projekt ny læring: folkebibliotekets genstandsområde. (UP) Afdækning af ændrede forbrugsvaner i forhold til digitale ressourcer. Afdækning af ændret adfærd: fra biblioteksbesøg til aktivitetsdage. Campus: særejet i 1400 m2 læringsfællesskab.

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL