SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Advertisements

Optimal anvendelse af STU i forhold til førtidspension
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Temadag 7. juni 2006 Struer Kommune
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Politisk fokus 2009 En inkluderende folkeskole - også for børn med ordblindhed årsmøde 2009 Stella Steengaard 1 Under indtryk af det forestående kommunalvalg.
Centrets dokumentationsopgave
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Indskrivning  Ansøgning om optagelse på 8000 C ”almindelige” kandidatuddannelser  Kun ansøgning.
Cerebral parese og de nødvendige forudsætninger i forhold til arbejdsmarkedets krav.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Odrbildne - the beginning of a beautiful friendship Pecha Kucha 28. februar 2011.
Senest rettet: UU-Aalborg Unge på Tværs Nøgleord: – Uddannelsesparat – Udskoling – Uddannelsesforberedende indsats – Uddannelsesforberedende valgfag.
Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!
Hvordan søger man om optagelse?
specialpædagogisk støtte
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Inspirationsdag i Undervisningsministeriet Introduktion til webservice Thomas Ellegaard Freelanceprogrammør tilknyttet Rambøll Informatik
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Diigital formativ sprogscreening på EUD - Webinar
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Velkommen til forældremøde
Tema 4 Overgange i barnets liv
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
3. bølge i obligatorisk digital selvbetjening
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Screening v. UUV Køge Bugt
Tanker om nye støtteformer i ungdomsuddannelserne Studievejleder Anne Bjørkmann Synsfaglige netværksdage IBOS 30. november 2012.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Vejen Business College Fastholdelses-initiativer.
National digital sprogscreening af EUD- elever Michael Lund-Larsen, ®, Kompetence- og Videncenter for.
Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.
17. Maj 2017 v/Karina Elsig Thøgersen, UC Syd.
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Lis Brok-Jørgensen -én af konsulenterne
Tilskud til inklusion og specialundervisning
Præsentationstitel - Ændres via Indsæt>Sidehoved & Sidefod
SPS på ungdomsuddannelser
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
- Undervisning og dokumentation
Gennemgang af ansøgningsflowet for ansøgere til de videregående uddannelser 30. Januar 2017.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Nye digitale løsninger
Fremtidens bibliotek ”Folkebiblioteket – uden bøger”
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Sekretær på studiet Lovgivning
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Nyt fra Undervisningsministeriet
Formål og rammebetingelser
SPS på ungdomsuddannelser
Velkommen Dagens program.
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning

Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der ofte ikke tilstrækkelig dokumentation –Det skal den nye ordblinde-test råde bod på Vejledningens nye ansvar: Stk. 3. Hvis Ungdommens Uddannelsesvejledning bliver bekendt med, at en ung har funktionsnedsættelse i form af specifikke læse- og skrivevanskeligheder, som ikke tidligere er identificeret, skal Ungdommens Uddannelsesvejledning iværksætte screening af den unge for ordblindhed for at afdække eventuelt støttebehov ved gennemførelse af en ungdomsuddannelse. Resultatet af screeningen stilles til rådighed for den ungdomsuddannelsesinstitution, som den unge søger optagelse på, ved anvendelse af den digitale løsning, som ministeriet stiller til rådighed til dette formål. Dette gælder også dokumentation for andre former for funktionsnedsættelse, som Ungdommens Uddannelsesvejledning er bekendt med.

Nutidige eksempler IT-rygsæk Ekstra tid til eksaminer Tolke til døve Støttetimer til struktur og planlægning Fysiske handicaps Sådan håndteres det i dag: –Skrives ind i optagelse.dk tilknyttet den søgte uddannelse –I dag kan der uploades dokumenter som dokumentation –Ofte sendes med post eller personlig aflevering på institutionen – som ekstra sikkerhed

Svære overgange Støtten er ikke klar til uddannelsesstart Andre programmer end de kendte 10 timers instruktion mangler

Ny procedure Al dokumentation uploades på SPS2005, så institutionerne kan hente dem, når de skriver deres egen ansøgning Krav til dokumentation fra institutionerne? Ny ordblindetest? Institutionerne skal stadig trække lister over SPS-elever via optagelse.dk ”Uafhentede børn” – hvordan sikrer man at det ikke sker?