Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!"— Præsentationens transcript:

1 Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!

2 Du skal … Søge om optagelse på kandidatuddannelsen
Søge om SU til kandidatuddannelsen - herunder ungdomskort Tilmelde dig undervisningen på kandidatuddannelsen

3 Undervisningstilmelding
Tilmeld dig undervisningen på 1. semester af kandidatuddannelsen Frist 10. maj – også for indlevering af dokumentation for særlige forhold sendes til AU Studier. Tilmelding via Selvbetjeningen Du tilmelder dig undervisningen på Inflammation Professionsspor 1 Din undervisningstilmelding er lig en eksamenstilmelding.

4 Læsemakkere Vi vil forsøge at imødekomme ønsker om læsegrupper ved holdfordelingen til den teoretiske undervisning. Læsegruppestørrelse max. 3 personer Én i læsegruppen angiver alle medlemmernes navne ved undervisningstilmeldingen.

5 Her har vi klinikpladser
AALBORG VIBORG RANDERS HOLSTEBRO SILKEBORG AARHUS HERNING HORSENS

6 KLINIKPLADSFORDELING
Hovedreglen: Simpel lodtrækning Dispensation fra lodtrækning – fortrinsret Aarhus Studerende med sygdom, der kræver, at de bliver i Aarhus, herunder ægtefæller/børn med alvorlig sygdom. Det skal dokumenteres ved attest fra læge, at behandlingen ikke kan gennemføres på de dage alle tilbringer i Aarhus eller på det sygehus, man tilknyttes. Enlige forsørgere med hjemmeboende børn, hvor man har barnet/samkvem i over halvdelen af tiden. Studerende i faste parforhold med egne, hjemmeboende børn under 4 år. Tilbydes en plads i Aarhus. Retningslinjerne er vedtaget af studienævnet

7 Dokumentation ved dispensation
Ved behandlingskrævende sygdom: Attest fra læge, at behandlingen ikke kan gennemføres på de dage alle tilbringer i Aarhus eller på det sygehus, man tilknyttes. Enlig forsørger underskrive erklæring om, at man er enlig forsørger ( = berettiget til ordinært og ekstra børnetilskud) kopi af eget og barnets sygesikringskort Barn under 4 år – kopi af eget og barnets sygesikringskort Frist for indsendelse: 10. maj til eller aflever i Vejledning og studieinformationen (studentermodtagelsen)

8 SU til kandidat Man kan tidligst søge SU én måned før man ønsker den udbetalt. Gå på minSU tidligst 1. juni 2014 og søg SU til en anden videregående uddannelse fra juli 2014 Læs evt. nærmere på SU-kontorets hjemmeside:

9 1. 2. Udfyld felterne og søg SU og evt. SU-lån fra juli måned.

10 Ungdomskort Rabatkort til transport under klinikophold
Søg først SU til kandidatuddannelsen Herefter søger du om at blive godkendt på ungdomskort.dk – med NEMid Når du er godkendt, viderestilles du til trafiksselskabernes selvbetjeningssystem, hvor du skal bestille og betale dit Ungdomskort. Du får kortet tilsendt med posten cirka 14 dage efter, du har bestilt det. Du kan læse om ordningen på eller

11 Ungdomskort Særlige opmærksomhedspunkter:
Husk at søge til videregående uddannelser Du skal altid søge om et primærkort Skal du på flere klinikophold søger du om sekundærkort til de følgende klinikophold. Søg i god tid - gerne tre uger før klinikopholdets 1. dag. Fakultetet giver transportrefusion efter semesteret. Se mere på studieportalen under ”Undervisning og eksamen”

12 Midlertidig kandidatindskrivning
Hvis du ikke bliver færdig med din bacheloruddannelse og søger en midlertidig kandidatindskrivning: Fortsat SU fra din bacheloruddannelse, indtil du har modtaget den sidste karakter. Du skal derfor forlænge sluttiden på din bacheloruddannelse. Har du ikke flere klip tilbage, kan du søge om slutlån. Du kan ikke modtage ungdomskort, da det afhænger af den SU, som du modtager. Du kan ikke få godkendt et ungdomskort til dit klinikophold på kandidatuddannelsen, da du modtager SU til din bacheloruddannelse.

13 Husk aktivt at søge om optagelse!
Fristen for at søge om optagelse på kandidatuddannelsen i Medicin er 1. april for ansøgere med dansk adgangsgrundlag Du søger via det digitale ansøgningssystem Find en vejledning til hvordan du søger på:

14 Samtykkeerklæring om børneattest
I forbindelse med din ansøgning om optagelse på kandidatuddannelsen i Medicin skal du udfylde en samtykkeerklæring om, at Aarhus Universitet må indhente en børneattest. En børneattest for en person skal være med til at sikre, at voksne der er beskæftigede - som frivillige eller ansatte - ikke har været straffet for overgreb på børn Hvis du ikke er dansk statsborger skal du også vedhæfte en staffeattest fra dit hjemland

15 Spørgsmål? Spørg bare i plenum 


Download ppt "Optagelse på kandidatuddannelsen i medicin – du skal gøre noget!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google