Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Alle børn skal være del af fællesskabet
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
TIP TEAMET Teamet for inkluderende pædagogik
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Sprogpakken
Forældremøde X årgang.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Inklusion i Børneinstitution Højme
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Den inkluderende skole
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Reflekteret praksis og kvalitetsudvikling i Blå Kors - hvad er det lige, vi skal med en Forskningsafdeling?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Pædagogisk forår i København
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Lærings- og praksisfortælling
Inklusion og inkluderende processer
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Vision mission værdier handleplaner
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
…………Skal blive så dygtige som de kan
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Omsorgskultur i daginstitutioner
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis

Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Fusion og sammenflytning KULTUREN/PÆDAGOGIKKEN/SAMARBEJDET Inklusionspædagogikken

værdierne! Trivselsmøde + MUS-samtaler Behov for samskabelse Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Trivselsmøde + MUS-samtaler Behov for samskabelse Fokus: Alt vokser ud fra værdierne!

Forsinket – men alligevel i rette tid: Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Forsinket – men alligevel i rette tid: Invitation til ”Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde” VIDENDELING SYSTEMATIK REFLEKSION I TEAM Projektet som den nødvendige katalysator for kompetenceudvikling! Første opgave for enhedens Udviklingsteam – repræsentanter fra enhedens 3 team og lederen.

Alt vokser ud fra pædagogisk praksis Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Nyt fokus: Alt vokser ud fra pædagogisk praksis

Praksisfortællinger Mål Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Praksisfortællinger   Mål Målet med at arbejde med praksisfortællinger er, at vi gennem refleksion over hverdagens oplevelser og udfordringer, sammen udvikler kompetencer som er med til at fremme inkluderende fælleskaber.

- Introduktion af praksisfortællinger. - Introduktion af modeller: Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Tiltag - Introduktion af praksisfortællinger.   - Introduktion af modeller: - Inklusionsmatricen og Analysemodel - 3 arbejdsgrupper - ½ team fra en afdeling arbejder sammen med et ½ team fra en anden afdeling. I hver gruppe er en medarbejder fra udviklingsteamet. Vi arbejder med praksisfortællinger henholdsvis mandag, tirsdag og torsdag i alle ulige uger. - Alle grupper får besøg af inklusionsmedarbejderne to gange.

Skabelon for praksisfortællinger: 1. Fremlæggelse af fortælling Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Skabelon for praksisfortællinger: 1. Fremlæggelse af fortælling 2. Analysere fortællingen ved hjælp af de 2 skabeloner.   I arbejdet med praksisfortællinger er der i Analysemodellen har fokus på: Opfattelser af barnet Barneperspektiv Pædagogik

Skabelon for praksisfortællinger - fortsat: Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Skabelon for praksisfortællinger - fortsat:   Inklusionsmatricen har fokus på: Udsatte positioner Meningsfuld deltagelse Pædagogiske dilemmaer Pædagogiske og organisatoriske alternativer Dokumentation - Logbog

Praksisfortællinger medvirker til refleksion. Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Praksisfortællinger Konklusioner 1    Praksisfortællinger medvirker til refleksion. Praksisfortællinger øger vores bevidsthed om, at vores opfattelse af barnet, præger vores handlinger overfor barnet. Når vi arbejder med praksisfortællinger, kommer vi til at se situationen fra nye og forskellige vinkler. Medvirker til nye handlemåder i praksis. Vi skal øve os i at skrive ned i vores logbog.

Praksisfortællinger giver mulighed for vidensdeling. Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Praksisfortællinger Konklusioner 2 I huset er der kommet fokus på, hvordan vi via vores handlinger både kan være med til at inkludere og ekskludere børn.   Medarbejdere i huset fortæller, at de synes det er spændende og lærerigt at arbejde med praksisfortællinger. Praksisfortællinger giver mulighed for vidensdeling. Medarbejderne i huset oplever, at det er godt at arbejde på tværs af teams - øger samarbejdet i hele huset.

Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Læsegrupper Mål: At etablere en kontekst, hvor der læses og bearbejdes faglig aktuelt litteratur om det pædagogiske arbejde med inklusion i et anerkendende systemisk og narrativt perspektiv.  

Vi har samlet et kompendium af artikler. Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Tiltag Vi har samlet et kompendium af artikler. Læsegruppen samles 1 gang om måneden. Vi læser 1-2 artikler pr. gang. Referater af vores refleksioner skrives ind i en logbog udfærdiget efter en fast skabelon.  

Et kortsammenfattende referat af læsegruppens refleksioner og dialog. Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Skabelon Et kortsammenfattende referat af læsegruppens refleksioner og dialog. En central pointe vedrørende tekstens berøringsflader med temaet ”kompetenceudvikling”. En central pointe vedrørende tekstens berøringsflader med temaet ”teams samarbejde”. En kort sammenfattende tekst, om hvad læsningen af teksten, kan komme til at betyde, for det pædagogiske arbejde i praksis, dels for teamet, dels for den enkelte medarbejder med fokus på dilemmaer og det innovative perspektiv.

Læsegrupper Konklusioner 1 Fælles sprog. Åbenhed og dialog. Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Læsegrupper Konklusioner 1 Fælles sprog. Åbenhed og dialog. Læsegruppen skaber nye relationer, og det er med til at skabe udvikling i hele huset. Artiklerne og refleksionen er med til, at personalet agerer anderledes i det pædagogiske arbejde med børnene, ved at der bliver spurgt mere nysgerrig ind til tingene, og at man blevet mere bevidst om sin egen rolle.

Motivationen stiger ligeledes ved at man får gang i dialogen. Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Læsegrupper Konklusioner 2 En oplevelse af tryghed tilstede – alle er interesseret i at lære/udvikle vores praksis/hinanden Højner fagligheden Motivationen stiger ligeledes ved at man får gang i dialogen.

Projektets struktur og systematik Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Projektets struktur og systematik Udfordrer og bidrager til den enkelte medarbejders personlige læring og refleksion. Rammesætter teamsamarbejdet. Styrker læringsmiljøet i enheden – læring og videndeling i den daglige pædagogiske praksis, på team-møder, personalemøder, i samarbejdet på tværs i enheden – og spirende i samarbejdet med forældre og tværfaglige samarbejdspartnere.

Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” Fra projekt …

Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” … til læringsmiljø!