GF 2 - sosu Udkast.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Pia Koustrup, adjunkt. Sygeplejerskeuddannelsen i Århus
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Folkeskole-reformen August 2014.
Ændringer i LUP.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Revision af social- og sundhedsuddannelsen 2012
Det primærkommunale arbejdsområde
Social- og sundhedshjælper
Studiebesøg fra Norge 24. marts 2014
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Det psykiatriske arbejdsområde
Social- og Sundhedsskolen i Middelfart
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Max 3 forsøg på eud.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Lærerprofessionen.
Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde Uddannelseskode: 44859
af den ældre medicinske patient
Social- og sundhedshjælper retning
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
2. Skoleperiode Psykiatri.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
- Understøtter den øvrige undervisning.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kompetencemål 5  Borgerens ønsker og livskvalitet skal holdes ved lige, imens man motivere dem til en sundere livsstil – og få en bedre livskvalitet.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Velkommen til Social – og Sundhedsassistent uddannelsen
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Ass info dec. 2017/avi/rhe.
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Fra GF 1 til GF 2 til hovedforløb og EUX
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Det handler om eleverne
Social- og sundhedsassistent uddannelsen
Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.
Social- og sundhedsassistent uddannelsen
Teoriforløbet for SSA elever 3. Skoleperiode Juni 2014
Praktikvejledertræf SSA - Hjørring
Velkommen til fagligt samspil
Trin 1 – 2. skoleperiode 14 uger
Sundhed I den pædagogisk praksis
TEMA 1 Kompetence afklaring ca. 2 uger
Præsentationens transcript:

GF 2 - sosu Udkast

Indhold af GF 2- Sosu Undervisningen består af valgfag, grundfag, samt et uddannelsesspecifikt fag, og bidrager til udvikling af elevens faglige og personlige kompetencer. Uddannelsesspecifikt fag 12 uger Grundfag Naturfag E-niveau 4 uger  Valgfag: 4 uger Dansk E-niveau (2 uger) Dansk D-niveau (2 uger) Bonusfag Støttefag  

Generelt om tilrettelæggelsen Undervisning tilrettelægges helhedsorienteret og praksisbaseret i temaer (1+4+1) Uddannelsen tager udgangspunkt i erhvervsfaglige problemstillinger og emner Der inddrages cases i gennem hele forløbet, også for at fremme refleksion (3 stk) Der er særligt fokus på elevens brug af fagsprog Der lægges særligt vægt på elevernes evne til at demonstrere praktiske færdigheder Bevægelse og motion vil indgå som en naturlig del af den daglige undervisning

Uddannelsens opbygning Læringsaktivitet   Varighed Tema 1: Den gode arbejdsplads 6 dage Tema 2: Mødet med sundhedsvæsenet 25 dage Tema 3: Mødet med borgere med kredsløbs og åndedræts lidelser 17 dage Tema 4: Mødet med borgere med diabetes 22 dage Tema 5: Mødet med borgere med demens 21 dage Tema 6: Afslutning af grundforløb 2 - Sosu 9 dage

Tema 1: Den gode arbejdsplads Formål: Introduktion til grundforløbets 2. del, Social og sundhedsuddannelsen Opøve færdigheder i at deltage aktivt i teamsamarbejdet i klassen Opøve færdigheder i anvendelse af IT-værktøjer, som læringsredskaber Indhold: Elevplan, Videnzone, CD-ord, I-bog, bibliotek, informationssøgning, netetik, kildekritik, studieteknik, teamsamarbejde, klassen som arbejdsplads og kommunikation.

Tema 2: Mødet med sundhedsvæsenet Formål: Introduktion til nogle af de grundlæggende begreber inden for sundhedsområdet Indhold: Sundhedsbegreber, sundhedsfremme og forebyggelse, KRAM faktorer, normal aldring, livskvalitet, levevilkår, livshistorie, etik og grundlæggende behov, Maslows behovspyramide, introduktion til arbejdsmetoden og case. Social og sundhedsvæsenets opbygning, sundhedslov, servicelov, kvalitetsstandarder, kompetenceprofil, delegation, tavshedspligt, fagsprog, den professionelle fagperson Ergonomi som begreb, ergonomiske principper i forhold til praktisk hjælp hos borgeren, forflytningsteknik, hjælpemidler. Sundhedsdag Opstille og arbejde med personlige sundhedsmål. Kan foregå som en del af den øvrige motion og bevægelse i hverdagen, og på sundhedsdagen Selvevaluering

Selvevaluering Efter tema 2+3+4+5: Indhold: Evaluering af egen læring ud fra nogle af de præsenterede metoder Hvert tema afsluttes med en ”Stop op dag”, hvor teamsamarbejde, klassen som arbejdsplads og opfølgning på de personlige sundhedsmål vil være i fokus Den personlige uddannelsesplan vil indgå, og anvendes til evaluering af dine læringsmål. Indhold: Anvendelse af forskellige metoder til selvevaluering og evaluering af læring. Ex: CL-metoder, tests, socrative, personlige uddannelsesplan, log bog, port folio, SMTTE eller lign.

Tema 3: Mødet med borgere med kredsløbs- og åndedrætslidelser Formål: Sundhedsfaglig indsats til borgere hjerte og lunge lidelser Indhold: Pleje og omsorg, etik og blufærdighed, hjerte og kredsløbslidelser, herunder hypertension, arteriosklerose, immunsystem, lunger, KOL, bevægelse og immobilitet Kommunale sundhedstilbud, evt. studie/virksomhedsbesøg Rehabiliteringsbegrebet Forskellige metoder til refleksion og træning af fagsprog Selvevaluering

Tema 4: Mødet med borgere med diabetes Formål: Sundhedsfaglig indsats til borgere med diabetes type 2 Dokumentation af observationer og handlinger Øve metoder til at finde borgerens motivation til livsstilsændringer Indhold: Diabetes type 2, fordøjelsessystemet, diare og obstipation, nyrer og urinveje, blærebetændelse og inkontinens Dokumentation og dokumentationssystemer, observationer. Kulturforståelse i forhold til livsstil, indre og ydre motivation, angst-, lyst- og vækstmotivation, vejledning i forhold til sundhedsfremme, fremstilling af sund kost Øve og afprøve praktiske færdigheder, simulation – (4 dage) Selvevaluering

Tema 5: Mødet med borgere med demens Formål: Demens og en rehabiliterende indsats til borgere med demens Kendskab til relevante velfærdsteknologiske hjælpemidler. Dokumentation af observationer og handlinger Øve metoder til at kommunikere med borgere med demens og deres pårørende Indsigt i arbejdsmiljøorganisering og betydningen af egen rolle som medarbejder og kollega Indhold: Nervesystemet, demens sygdomme og symptomer herpå Kommunikation med borgere og pårørende, Tom Kitwoods blomst Observationer og dokumentation, herunder sygeplejeplaner og døgnrytmeplaner Aktiviteter i forhold til demens Velfærdsteknologi inden for demens området, evt. virksomhedsbesøg Arbejdsmiljølov Arbejdsmiljøorganisation Arbejdspladsvurdering – APV Psykisk arbejdsmiljø i relation til arbejdet med borgere med demens Selvevaluering

Tema 6: Afslutning af grundforløb 2 Grundfagsprøve – dansk eller naturfag – 3 dage Grundforløbsprøve – 5 dage Afslutning på uddannelsen – 1 dag