Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
Tillid Temadag for AMIR
Ledelsesudfordringer i sociale institutioner
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Kodeks for offentlig topledelse
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Medalje til Høje-Taastrup
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord Resultater, erfaringer og læringspointer Karen Gliese Nielsen Patientforløbsenheden,
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Strategiske overvejelser Hvilke muligheder giver Makerkulturen bibliotekerne Roskilde 1. april 2014 Mogens Vestergaard Knud Schulz 1.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Ledelse i forskellige retninger
Eva Sørensen Roskilde Universitet. Old Public AdministrationNew Public ManagementNew Public Governance.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Kompetencerejsen Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Jan Simon FOA - Fag og Arbejde1 FOA Landsmøde – ledertræf 2012 Comwell i Kolding.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Hvordan kan vi styrke den danske innovationskultur?
Tillidsreformen i regionerne
Vidensbaseret praksis i botilbud
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Administrativ organisering
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer

Realvækst i kommunalt og regional forbrug, pct.

7 principper for modernisering af den offentlige sektor −Styringen i den offentlige sektor skal fokusere på mål og resultater −Dialog, åbenhed og klare mål skal være udgangspunkt for opgaveløsningen −Ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar −Udvikling og fagligt handlerum skal bygge på velbegrundet dokumentation −Opgaveløsningen skal baseres på viden om, hvad der virker −Ledelse og engagement skal fremme innovation −Offentlig service skal inddrage borgernes ressourcer

Styringslaboratorier −vigtigste formål er at undersøge, hvordan en organisation – med udgangspunkt i et eller flere af de syv principper - kan nytænke sine styringsformer. −Laboratorierne skal således producere case-resultater, der giver ”kød og blod” til de syv principper for modernisering. −For at sikre momentum i de enkelte laboratorier, gøres tidshorisonten for et laboratorium på baggrund af MindLabs erfaringer relativt kort, ca. 4-6 måneder fra start til slut.

Eksempel på Styringslaboratorie case: −Fælles behandlingsindsats, Nordsjællands Hospital og tilhørende kommuner −Nordsjællands Hospital har haft store udfordringer med overbelægning, mens kommunerne oplever at bruge for mange penge på uhensigtsmæssige indlæggelser. −Derfor har hospitalet taget initiativ til et udviklingsprojekt med de otte kommuner, der er tilknyttet hospitalet. Formålet er at finde nye samarbejdsmodeller, der bygger på et tillidsbaseret samarbejde og hvis formål er at hindre uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser.

Opgaver for Center for Offentlig Innovation −at identificere og formidle innovative og effektive tiltag −at støtte lokale innovationstiltag, der vurderes at have et særligt potentiale −at fremme samarbejde og netværk −at understøtte gennemførelse af og opfølgning på lokale styringslabo- ratorier

Der nedsættes et Innovationspanel −Det skal fungere som inspiration og sparringspartnere for Center for Offentlig Innovation. −Formålet med panelet er at styrke centrets gennemslagskraft og understøtte både en forskningsmæssig og praksisnær forankring. Centret kan på ad hoc basis trække på de forskellige paneldeltageres viden og sparre med dem ift. konkrete problemstillinger. −Herunder forventes det, at paneldeltagerne løbende bidrager til, at centret er orienteret om fx aktuel forskning, internationale tendenser eller lokale problemstillinger. −Panelet mødes årligt til en camp, hvor der på baggrund af oplæg fra paneldeltagerne formuleres input til arbejdet i Center for Offentlig Innovation.

Arbejdet med principperne −Det er en vigtig ledelsesopgave at sikre, at arbejdet med principperne realiseres. −De decentrale ledere har ansvaret for i samarbejde med medarbejderne at omsætte principperne i praksis −Det er afgørende, at principperne konkretiseres og ikke mindst lokalt gennem en dialog i SU- og MED-systemerne