Fordøjelsessystemet
Maven Syrer og gasser nedbryder bakterier og føden Maveindholdet har en Ph værdi på 2 - Enzymet pepsin nedbryder de indtagene proteiner
Leveren og bugspytskirtlen Føden passerer galden hvor der tilsættes galde som er med til at nedbryde fedt. Afgiftning af kroppen sker leveren via galde til tarmindholdet - DVS: skadelige stoffer omdannes til affaldsstoffer
Tolvfingertarmen Maden ankommer i flydende form til tolvfingertarmen hvor galde, bugspyt og enzymer nedbryder indholdet. Processen tager ca. 4 timer. Næringsstofferne optages i tarmvægen. Derfra går næringsstofferne over i blodet hvor de enten bliver genbrugt eller sendt videre til nyrerne.
Tyndtarmen
Tyndtarmen Størstedelen af næringsstofferne går videre i blodet hvor der dannes energigivende næringsstoffer.
Tyndtarmen Størstedelen af næringsstofferne går videre i blodet hvor der dannes energigivende næringsstoffer. Dette sker vha. Tyndtarmens mikrovilli (den foldede overflademembran)
Mikrovilli
Tyndtarmen Størstedelen af næringsstofferne går videre i blodet hvor der dannes energigivende næringsstoffer. Dette sker vha. Tyndtarmens mikrovilli (den foldede overflademembran) Indholdet er i tyndtarmen ca 3-5 timer
Tyktarmen De resterende næringsstoffer opholder sig i tyktarmen i ca. 10 timer. Alt der ikke er blevet optager som næringsstoffer eller ført til blodet er affaldsstoffer som skal ud igen. Ufordøjelige kostfibre, giftstoffet ect. bliver tørlagt så det får en fast form.
Endetarmen Afføringen udtømmes via ringmusklen som man selv kan kontrollerer.