Organisationsteori Taylorisme

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Motivation af medarbejdere
Psykisk arbejdsmiljø.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Trivselspolitik på Løsning Skole
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Modul 3C Ideudvikling med anvendelse af principper som stimuli.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Ledelse og menneskesyn
8 tips til succesfuld ledighed Med Christina Janns.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Darum skole 4. november 2013.
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Ledelse og menneskesyn
Public Key kryptering INTRODUKTION TIL KRYPTERING.
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
Tillid Temadag for AMIR
Gnavne, gamle mænd Behov og hverdagsliv i et univers domineret af kvinder.
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
FOKUSOMRÅDEUDFORDRINGBEDRE SERVICE Service på biblioteket Vi vil gerne se om kunderne synes vi giver en god service. Biblioteket får besøg af ca. 20 mennesker.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Relationer – børn og voksne
5F Forberedelse Forskning ForestillingFormning Fornyelse.
Dansen omkring handicapbegrebet
Randers Hvorfor mål - og rammestyring i Randers Kommune (og de fleste andre) ? Virker det?
Program - ICDP International Childhood Development Program
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Ved Jannie Asklund Mobil:
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Taylorisme vs. Human Relations.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Hvordan virker certificering som arbejdsmiljøregulering? Robson Sø Rocha, PhD Assistant Professor Copenhagen Business School.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Den attraktive arbejdsplads!
Januar 2011 Trivselsmøder.
.. efter organisatorisk læring? Magne Kolstad Ph.d.-Stipendiat.
©SCKK - KVIK læringsmiljø om arbejdsgange Hvorfor måle? Tilfredsstille eksterne interessenters behov Få fokus på fakta Få overblik over hvad tid og ressourcer.
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Virksomhedens sociale kapital Selskab for Arbejdsmiljø 8. Oktober 2008 Kristian Gylling Olesen Ph.d.-studerende Eva Thoft/ Arbejdsmiljøkonsulent/Grontmij.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
Stress En folkesygdom?.
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Spændingsfeltet mellem tro og psykologi Aida H. Andersen og Ole Rabjerg, Agape.
Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Organisationsteori Taylorisme Standardisering og specialisering af arbejdet Masseproduktion Stærk specialisering og streng styring Medarbejderne bliver fortalt præcis hvordan og hvornår tingene skal udføres, de er ikke selv medbestemmende.

Human relations school Hawthorne Effekt Motiverede medarbejdere Psykologisk betydning Medarbejderen i centrum Kort afstand imellem medarbejder og hans overordnede

Forskellen mellem Taylorisme og Human Relations School? En af de store forskelle på Taylorisme og HRS ligger i om medarbejderen er i fokus eller ej. Ifølge Taylor har medarbejderen ikke så meget at skulle have sagt, og ifølge HRS er der direkte fokus på den enkelte medarbejdere. Taylor princip er mere bygget op omkring det fysiologiske og HRS omkring de psykologiske forhold. Om medarbejderen har det godt på arbejdespladsen, føler sig godt tilpas og ikke ser det noget negativt at skulle stå op hver morgen og tage på arbejde.

Hvilken betydning har disse forskelle for vores måde at se arbejdslivet på idag? Selve konceptet bag Taylor´s princip, kan vi generer til fabriksarbejderen i dag. Det er lavt lønnet job, uden ansvar, uden medindflydelse og samtidig bevirker det at medarbejderen ingen interesse har i firmaet. De udfører det job som deres overordnet har pålagt dem og parerer egentlig bare ordre. Konceptet bag HRS ligger meget mere til den måde man gerne vil arbejde under i nutids Danmark. Man vil gerne have medindflydelse, være med bestemmende og have en fleksibel hverdag. Samtidig vil vi gerne føle at vi gør en forskel på vores arbejdsplads, uanset om det er en service virksomhed eller en fabrik.