Videndelingsystemer – hvad skal vi med dem?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Besøg fra Norge 12.oktober 2012
Advertisements

Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Hjælp til integrering af IT i undervisningen
Alle børn skal være del af fællesskabet
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Læringscentret og nye vejledningsformer
Folkeskole-reformen August 2014.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Opmærksomhedspunkter
Velkommen! Strøtanker vedr. pædagogisk IT som et indsatsområde.
Hvordan kan it støtte læringen og styrke fastholdelsen? It- og læringskonference Mads Bo-Kristensen Vejle Kommune
Videndeling og ledelse
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Formål At skabe større sammenhæng mellem uddannelsestid og elevtid At øge lærertilstedeværelsen sammen med eleverne At.
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Tre klare nationale mål
IT i undervisningen.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Kvalitet og evaluering på Vejle Handelsskole HHX og HG Redegørelse for kvalitetssystemet.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Tinderhøj Skole Den digitale skole i Rødovre
Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14: :50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks.
Junior PC-kørekort og efteruddannelse i IT og fagene
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Gratis entré og bedre formidling i Danmark Steen Kyed Afdelingschef Kulturministeriet, departementet.
Projekt Læringsmiljøer i Arbejdstilsynet
Qaasuitsup Kommunea bygder -bygdeskoler- Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
Virtuel vejledning Handelsgymnasiet i Ballerup. Udfordring: Ved større skriftlige arbejder er det et problem, at kun et mindretal af vores elever søger.
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Fælles Mål Styrket faglighed Steen Harbild Undervisningskonsulent, UVM August 2006.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & BEVIDSTHED INTRODUKTION.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Det Offentlige IT- kompetencebevis DO-IT. Baggrund for projektet Leve op til borgernes krav og forventning om digitale serviceydelser Imødegå en marginalisering.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane - nogle forholdsvis almindelige betragtninger om drift, implementering.
Videndelingsystemer – byrde eller lettelse? På vej mod den e-parate skole Lilla Voss.
IT i folkeskolen år 2010 og frem ??? Lilla Voss Undervisningsministeriet.
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
1. Opvarmning 2. Overblik: baggrund for rapporten 3. Undersøgelse af form: Metoden i rapporten 4. Analyse: rapportens effekt.
Allerslev Skole, SFO: Valhal, Bifrost og Lageret Allerslev skolebestyrelses Møde med BU Ved formand Michael Brixtofte.
Målopfølgning BSU.
Det frie Gymnasium.
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer
Præsentationens transcript:

Videndelingsystemer – hvad skal vi med dem? Verden Skolen ITIF Videndeling ( LMS – LCMS)

Verden Mediegenerationen IT- brugere fra 3 års alderen Multi (medie)tasking en selvfølgelighed Netværksorienterede Collaborative Kan selv(?) – vil selv Spilstimuleringsvante

Skolen Organisation og koncept mindst 500 år gammel Fundamentalt forandringstræg Ikke konkurrencetruet Stærk intern selvforståelse Under voldsomt eksternt pres Økonomistruktur – småhåndværk – sårbar overfor rationalisering

”Morgendagens skole? ”Den af mursten” ”Den virtuelle skole”

Morgendagens skole er snart dagens skole ”virtuel skole” ”Mursten” LMS/LCMS/VLE organisation pædagogik

ITIF – det langsigtede mål Computere til 3. Klasse Øget faglighed/kvalitet Hurtigt forbedret kompetencer i læsning, matematik = færre dårlige læsere forlader skolen Differentiering = stimulering/støtte til både stærke og svage elever Inklusion = færre elever til specialundervisning

ITIF – det langsigtede mål IT-baserede undervisningsmaterialer Den nationale materialeplatform Videndelingsystemer

Videndelingsystemer Runde 2004 – 201 kommune søgt om tilskud System skal opfylde minimumskrav af faciliteter System fuldt installeret ultimo 2005 Ikke krav til omfang af brug 2006

Videndelingsystemer Men måling af brug (omfang og til hvad) på alle skoler Succeskriterium: andelen af lærere, som regelmæssigt bruger systemet Stikprøveanalyse af barrierer – problemer mv. Offentliggørelse på nettet af resultater – og gode råd og fif for hurtigere implementering Vi ved godt at det tager tid at implementere

Faciliteter er til for at blive brugt   Individuelle elev-værktøjer * Er der et portefølje-værktøj til alle elever? * Er der logbogsfaciliteter? (elevværktøj til at kunne fastholde den enkelte elevs målsætning i forhold til de fælles faglige trinmål). * Er der en lektiebog? (værktøj der muliggør: a) at lærerne kan stille opgaver til enkelte eller en gruppe af elever og b) at eleverne kan holde styr på lektier og opgaver). Virtuelt samarbejde * Er der mulighed for at etablere (lukkede) virtuelle projektrum? (mulighed for at kunne oprette virtuelle grupperum, hvortil et ønsket antal personer (elever som lærere) kan allokeres og samarbejde) Læs flere på http://us.uvm.dk/grundskole/undervisningsmidler/it/Itifolkeskolen/videndeling.htm?menuid=10#oversigt

Skolens virtuelle lag IT-baserede undervisningsmaterialer Den nationale materialeplatform Videndelingsystemer

Vi er langt fremme med brug af videndelingsystemer i danske skoler

Vi er langt fremme med brug af videndelingsystemer i danske skoler - men vi kan gøre det meget bedre!