Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk. Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Følgende lille leg består af 4 spørgsmål, der tester dine « professionnelle » kvalifikationer. Spørgsmålene er ikke særligt svære, så prøv at lade være.
LIV I LUNGERNE.dk image by placeit.net.
”Intet” af Janne Teller
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Når lærere samarbejder med forældre
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Læringsstile og lektier
Workshop almene boligdage
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Undervisning med Storyjumper
Opgaver og svarark – til individuel brug
De sidste undervisningstimer
Ledelse i Praksis – 4. aften
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Danida Verdensbilledlegat film – film – film
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Din egen videoproduktion. 2 ▪ Før optagelserne •Gør jer klart hvilken historie I vil fortælle, og hvordan I vil fortælle den •Planlæg hvilke.
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
Støttet af • Projektet set fra CFU – mål og rammer • Projektet set fra skolens side • Best practice eksempler • Nåede vi målet –formidling.
Kommunikation / it.
Videndeling og ledelse
Engelbert H – og den sidste chance
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Hvordan gjorde vi i it- gruppen? - Præsentation af skema og resultater.
Inquiry based science education
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Tegn et levende billede af organisationen
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Uffe Sørensen – projektleder LærIT
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Undervisningsforløb i 8. klasse.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Generel introduktion til EC
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint

Digital skriftlig- og mundtlighed
Tema 4 Overgange i barnets liv
Den lærende organisation
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Web didaktik 2.0 Utraditionelle veje - it som omdrejningspunkt for vækst og et redskab til ny udvikling i uddannelserne.
Illustration fra Bogen om kræft figur 3.1.a Figur 3.1. Første del. Kapitel om Kræft i Danmark.
De seks bedste billeder fra gruppen
Læreren som læringsleder
Fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. Fortællertyper? Hvilken betydning har fortælleren? Hvad kan vi tilføje.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Ind i eventyr - en interaktiv assistent til 6. klassetrin
Web 2.0 Didaktik 2.0 bnd. Hvad har 2.0 at byde på Rammer og betingelser ElevenLæreren.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Company programme - Veda
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentationens transcript:

Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk

Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi skal udnytte elevernes erfaring/viden om mobiltelefonen og nye former for kommunikation. Eleven skal forstyrres og irriteres til forandring i mødet med en anderledeshed, der udfordrer til yderligere intern kompleksitetsopbygning. ”børn og unge skal opnå de bedste betingelser i forhold til at begå sig i et samfund, hvor it indtager en stadig større rolle på stadig flere områder” (Regeringen: ”IT i folkeskolen – en investering i viden og velfærd”)

Constructionisme Eksternalisering af ide til konkret produkt Eksternalisering af ide til konkret produkt – Det læringsmæssige potentiale i den kreativt skabende proces Arbejdet med forskellige udtryksformer er en refleksiv læringsproces. Arbejdet med forskellige udtryksformer er en refleksiv læringsproces. - idèer kan eksternaliseres i produktion - reflekteres over idèer og forestillinger i produktet på egen hånd eller i kommunikation (meta-refleksion) - ide kan omstruktureres. a)Forestilling b)eksternalisering c)kommunikation om og vurdering af resultat d)udvikling af nye forestillinger. Her er computeren fantastisk  du kan prøve igen og igen og igen…… (Robolab/mindstorm  Lego)

Luhmanns kommunikationsmodel InformationInformation - valg af information MeddelelseMeddelelse - valg af ytringsform/ -medie ForståelseForståelse - Modtageren tolker selv ud fra egen formåen ”Man hører det, man forstår,” sagde Goethe I P3 siger de; ”det man hører, er man selv” (Forståelseskontrol) -(Forståelseskontrol) - foregår løbende hos alle parter i kommunikationen. Kontrollen går ud på, at overbevise sig selv om, at den anden har forstået det, man ønskede vedkommende skulle forstå

Boganmeldelser Tag billeder af bogen – forside, illustrationer, lix-tal Indtal din boganmeldelse så den passer til billederne Udgiv den i en videomappe under ”klassens boganmeldelser”.

Meta-refleksion Fra total forvirring til total forståelse 1.Eleverne skal arbejde med deres tekstopgaver, indtil de forstår, hvordan de kommer fra problem til løsning og kan forklare hele deres tankeproces. 2.Optag eleverne, mens de går problemerne igennem igen og taler sig vejen til løsningerne. 3.Behold podcasten fra år til år og brug den til repetition

Udnyttelse af Videomappens struktur Episode 1: Præsentation Sæt scenen og præsenter hovedpersonerne og deres hensigter og mål. Episode 2: Optrapning Præsenter personerne og den konflikt, som forhindrer dem i at nå deres mål. Episode 3: Klimaks Bestem hvilken handling personerne vil ty til for at overvinde den største konflikt i historien. Episode 4: Udtoning Tag hul på løsningen på konflikten gennem de handlinger, der følger efter konfliktoptrapningen. Episode 5: Slutning Skab en slutning på historien med en interessant “sløjfe” som en ekstra udfordring.

Digtsamlingen Læs det samme digt højt – øv dig i mundtlighed – siger din betoning noget om din tolkning Lad hver videomappe kapitel være en elevs optræden Skriv selv et digt og indtal det, husk mundtlighed og betoning. Skab på den måde et album, hvor hver “digter” får sit eget kapitel.