Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager."— Præsentationens transcript:

1 3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager magten fra os. Vi vil tæmme troldene, så det er os, der bestemmer, hvornår de må larme, sjuske, rode, glemme og være tavse.

2 Eksternalisering En masse trolde Til den voksne.
Som udløber af projekt ”Stjerneklasse – lær en masse” og efter inspiration fra Jørgen Riber i bogen ”Anerkendelse i børnehøjde” forsøger vi på denne måde at eksternalisere nogle af de fænomener, som kan hindre os i netop at lære en masse.

3 Stressetrold Her er den lille, stressede trold
Hvordan er den irriterende? Når man skal nå noget, stresser man. Man bliver irritabel. Når ens mor bliver stresset, skal man gøre alt muligt for hende. Hvordan kan den være en ven? Når man skal nå noget. Man kan hjælpe nogen med at nå noget. Hvordan kan den tæmmes? Man kan give sig god tid Man kan sidde et roligt sted og tvinge sig selv til at slappe af

4 Tavse trold Her er den lille, tavse trold Hvordan er den irriterende?
Når man holder sin mening tilbage. Man kan være bange for at sige noget forkert. Man lærer mest hvis man har en mening. Man er måske genert Hvordan kan den være en god ven ? Hvis man skal holde på en hemmelighed. Når andre har ordet. Hvordan kan den tæmmes ? Prøve at overvinde sin frygt Se løven i øjnene En god ven skal støtte Man kan få nemme spørgsmål – og så lidt sværere – og til sidst tror man på, at man kan

5 sjusketrold Her er den lille sjuskede trold
Hvordan er den irriterende? Man skal lave noget om, hvis det ikke er godt nok. Hvis man f.eks. vil se fjernsyn, kommer man til at sjuske. Det bliver grimt, når man skynder sig. Hvordan kan den være en ven???????????? Det bliver kedeligt, hvis alt skal være så fint. Hvordan kan den tæmmes?.... Huske hvad der er vigtigt. Tvinge sig selv til at være mere omhyggelig

6 Rodetrold Her er den lille, rodede trold Hvordan er den irriterende?
Man skal til at rydde op, når man ikke har tid. Man må ingenting, før man har ryddet op. Man kan ikke finde noget, når det roder. Det bliver til sidst alt for meget at rydde op. Ting kan gå i stykker Hvordan kan den være en ven? Man kan rode alting ud for at finde noget. Det bliver kedeligt, hvis man aldrig må rode. Man har det sjovt – og så roder man, for man skal jo bruge en masse ting. Hvordan kan den tæmmes? Man rydder op, før man går i gang med noget andet. Hvis alting har sin egen plads.

7 Glemmetrold Her er den lille, glemsomme trold
Hvordan er den irriterende? Man skal bruge den ting, man har glemt. Man glemmer sine lektier, selv om man lige har lavet dem – det er ærgerligt Man har ikke sine idræts-sko med – så får man ondt i fødderne Hvordan kan den være en ven? Hvis man kan glemme et mareridt Hvis man kan glemme et skænderi med en ven. Hvis man er blevet skældt ud og blevet ked af det, er det godt at glemme det. Hvordan kan den tæmmes? Mobilen er en moderne huskehjælp En tavle på køleskabet Få nogen til at minde én om det. Man kan få en belønning for at huske. Hvis man får skæld ud, når man glemmer, vil det hjælpe.

8 Larmetrold Her er den lille, larmende trold
Hvordan er den irriterende? Man ved godt, man forstyrrer. Det er irriterende for andre. Man er en dårlig kammerat. Man få heller ikke lavet noget selv. Hvordan kan den være en ven? Til fester – fastelavn. Hvis man skal råbe til nogen. Hvis man skal præsentere noget for andre. Hvis man har været stille længe. Hvordan kan den tæmmes? Man kan række fingeren op. Man kan lytte til de andre. Lave pauser, hvor man må larme. Have en klappe-regel.


Download ppt "3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google