Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Mirjam Gismervik, koordinerende fysioterapeut CPOP Region Syddanmark
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Ret til hurtig udredning og differentieret ret til behandling
Roskilde Produktionsskole
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Lægekonsulenternes rolle i kommunerne
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Genbrug af offentlig information i Danmark ePSIplus - Danmark 27. november 2008 Specialkonsulent Frederik Siegumfeldt It-strategisk kontor IT- og Telestyrelsen.
Projekt måleredskaber
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Faglig kvalitet i den kommunale genoptræning - Undersøgelse af kommuners anvendelse af og indhold i standardforløb Temadag for kommunale ledere Februar.
Det generelle samarbejde om sundhedsberedskabet mellem region og kommuner Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18. august.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
LÆGEORDINERET HEROIN Love og regler
Lægelig behandling for stofmisbrug
Kompetenceudvikling og genoptræning på tværs af kommunegrænser
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Temadag for tandlægekonsulenter
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Specialeplanlægning – status og udfordringer Forårsmøde i Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 6. maj 2009 Adm. direktør Jesper Fisker, Sundhedsstyrelsen.
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
Servicelovens §96 Før hjælperordning § 96. Kommunalbestyrelsen skal yde et tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje,
Ydernumre Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
Samarbejde med praktiserende læger
Samarbejde om VF patienterne Perspektiver, roller og udfordringer i samarbejdet mellem praksissektor og kommunerne.
Den kommunale vejledning om STU
Arbejdet med kontrolstatistikker Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Sundhedsforsikringer indenfor og udenfor OK
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik.
Erhvervsakademiloven VISION: Udvikling af KVU og VVU Stærke KVU-miljøer med Faglig tyngde Forankring af ansvar, herunder for økonomi Ledelsesmæssig kapacitet.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Standardregulativer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Dato: Dok.nr. Titel: Det nye samarbejde Høringer v/Vibeke Volmers.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
SOCIALTILSYN NORD OPGAVER Oplæg ved Peter Harritsø (leder af GOT)
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Debatmøde i Dansk Selskab for obstetrik og gynækologi 13. november 2015 Afdelingschef Frank Ingemann Jensen.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Sikrede døgninstitutioner
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Overordnede bestemmelser
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Kvalitetsudvikling hvordan
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Præsentationens transcript:

Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009

Spørgsmål og problematikker Hvad forstås ved dublerende tilbud Kommunernes visiteringssystemer og håndtering af undtagelsesredegørelser Arbejdsfordeling Aftaler med andre leverandører

Hvem er berettiget til vederlagsfri fysioterapi? Personer der modtager et dækkende fysioterapeutisk tilbud i kommunen, kan ikke samtidig modtage vederlagsfri fysioterapi hos en praktiserende fysioterapeut Funktionsevnenedsættelse som følge af generel udviklingshæmning, samt som følge af alder eller smerter alene, berettiger ikke til VF Der kan ikke henvises til vederlagsfri fysioterapi, hvis der alene er tale om en dublering af eksisterende tilbud

Dublerende tilbud Hvad forstås herved Hvorledes forholder vi os til de patienter, som er meget behandlingskrævende

Visitering Det ligger uden for kommunalbestyrelsens beføjelser at regulere adgangen til vederlagsfri fysioterapi Kommunen kan ikke godkende status – og undtagelsesredegørelser Der kan ikke laves en arbejdsdeling, hvor kommunen varetager nogle diagnosegrupper og praksissektoren andre

Overenskomsten § 15 Regionen og kommunerne i regionen udarbejder en fælles plan for tilrettelæggelsen af den fremtidige fysioterapeutiske betjening i regionen. Planen danner grundlag for beslutning om de overenskomstmæssige forhold vedrørende den fysioterapeutiske kapacitet.

Praksisplanlægning Praksisplanen udarbejdes på grundlag af en praksisbeskrivelse af den eksisterende kapacitet i fysioterapeutpraksis i alle områder af i regionen, beskrivelse af de kommunale tilbud til vederlagsfri fysioterapi samt en ydelsesoversigt over præsterede ydelser fordelt på fysioterapeutpraksis i regionen og på kommuneniveau.

Praksisplanen Oversigt over kommunale træningstilbud vedrørende vederlagsfri fysioterapi efter lægehenvisning, herunder kapacitet og målgrupper. Praksisplanen forelægges samarbejdsudvalget til behandling.

Praksisplanlægning Kommunerne bør løbende orientere samarbejdsudvalget om væsentlige påtænkte ændringer i kapaciteten i de kommunale tilbud til patienter, der modtager vederlagsfri fysioterapi, jf. protokollat om samarbejde, koordination og kvalitetssikring mellem praktiserende fysioterapeuter og andre områderi sundhedsvæsenet.

Bekendtgørelse Bekendtgørelse om tilskud til fysioterapi hos fysioterapeut i praksissektoren og vederlagsfri fysioterapi hos fysioterapeut i praksissektoren og i kommunen I medfør af §§ 67, 72 og 140 a i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 95 af 7. februar 2008, som ændret ved lov nr. 539 af 17. juni 2008, fastsættes: