Program Velkommen AKT i Herning Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Journalisering- dokumentation af fysioterapi
Advertisements

EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Familierådslagning og Det Inddragende Netværksmøde
Lærerprofessionen.
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Sprogpakken Forældresamarbejde.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Det gode klasserådsarbejde
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Forældrerådslagning Keld Bjørbæk, Ungdomskonsulent Tlf
Hvad må jeg juridisk Skoleintra efter lovens bogstav
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Relationer – børn og voksne
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Relationer – børn imellem
Præsentation af materialer på personalemøde
Velkommen til Nordregårdsskolen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
SEMINAR I NUUK OKT 2014 FAMILIERÅDSLAGNING LIS HELBO.
Barnets Reform – tidlig indsats og tværfagligt samarbejde
Workshop Temadag om samarbejdet med sikrede insitutioner Børne- og ungeforvaltningen Familierådgivningen.
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Biblioteket som læringscenter
- Et par tommelfingerregler
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Ret & Regnskab Velkommen til Ø90 kursus Faktureringsmodulet i Ø90.
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Hospitalsenheden VEST
Paragrafferne i Serviceloven almindelig underretningspligt
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Klaus Kjøller Om retorikkens betydning for samarbejdet med plejefamilierne Servicestyrelsen: Konference om plejefamilieområdet Byggecentrum Kursuscenter.
Velkommen til fælles Informationsmøde
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Arbejdet med udsatte børn i Høje-Taastrup Kommune
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Side 1 Comenius Individuel elevudveksling. Side 2 Program 1.Generelle oplysninger om Comenius individuel elevudveksling 2.Kontaktlærer- mentorordningen.
Pædagogens univers.
R etsplejelovens § 115 b. Tavshedspligt POA Politiet kan videregive oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold til andre myndigheder, hvis videregivelsen.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Velkommen tilbage fra ferie. Dagsorden: Kl → Motion Kl → Bad + omklædning Kl → Færdiggøre immunforsvaret i meebook Kl
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Brønderslev Kommune Den 14. juni 2016 Tema: Forældre der går fra hinanden i relation til daginstitution og skole. Ved Lotte Bjerring Jurist, advokat, ekstern.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Professionel elev ?.
Ledermøde Vest 6. Februar 2013
TÅRNBY KOMMUNE SSP Nyhedsbrev Billede- og videodeling.
Præsentationens transcript:

Program 14.00 Velkommen 14.10 AKT i Herning Kommune 14.30 Tavshedspligt og etiske retningslinier i AKT-arbejdet 15.00 Kaffe og gruppearbejde: Forventninger de kommende seminarer 15.50 Afrunding

AKT-personer Ny Herning Kommune d. 21. september 2006 Tavshedspligt AKT-personer Ny Herning Kommune d. 21. september 2006

Tavshedspligt - 1 Informationerne er hentet fra en publikation, som ligger på Socialministeriets hjemmeside: ”Hvad må du sige?”. Den handler om udveksling af fortrolige oplysninger i forebyggende tværfagligt arbejde om børn og unge. Se eventuelt på: http://www.social.dk/netpublikationer/2005/p2unge2709/pdf/publikation.pdf

Tavshedspligt - 2 De regler, der gennemgås gælder ikke, hvis man vil udveksle oplysninger elektronisk. Der gælder en anden lovgivning MEN det er formentlig ikke dét, der er brug for! FØRST om generelle forhold.

Tavshedspligt - 3 Tavshedspligten skal sikre privatlivets fred for de familier vi kommer i kontakt med. ”Reglerne om tavshedspligt tager højde for, at du som fagperson kan have behov for at tale med en kollega uden at indhente samtykke…” ”…er det derfor ikke i strid med reglerne om tavshedspligt at drøfte forhold omkring et barn på din arbejdsplads…”

Tavshedspligt - 4 Skal du drøfte et barn udenfor din arbejdsplads skal du som udgangspunkt have samtykke fra forældrene (Der gælder særlige regler for SSP-samarbejde) Hele tiden skal man huske på, at der skal være helt særlige grunde, hvis man ikke inddrager forældrene og evt. indhenter samtykke

Tavshedspligt - 5 Hvad er samtykke? ”Det betyder, at du skal sørge for, at forældrene får mulighed for at give tilladelse til, at oplysninger om dem og deres barn drøftes på mødet. Unge, som har opnået en vis modenhed, skal også have mulighed for selv at give samtykke” Selv om der er givet samtykke må kun de oplysninger der er nødvendige udveksles!

Tavshedspligt - 6 Samtykket skal som hovedregel være skriftligt Samtykket skal indeholde information om, hvilken type oplysninger der må videregives til hvem og til hvilket formål Samtykket gælder et år og skal herefter indhentes igen

Tavshedspligt - 7 Man må gerne diskutere et barn eller en ung anonymt i en tværfaglig gruppe, også hvis der ikke er indhentet samtykke Det understreges at anonymiteten SKAL være reel!

Tavshedspligt - 8 Eksempel: Klasselærer og skoleleder ønsker et barn drøftet på et tværfagligt møde. På mødet skal følgende deltage: socialrådgiver, PPR-psykolog, sundhedsplejerske og en pædagog fra SFO’en Hvad gør man?

Tavshedspligt - 9 Værdispringsreglen: Ifølge værdispringsreglen kan man videregive private oplysninger uden samtykke, hvis hensynet til barnets eller den unges situation klart overstiger forældrenes og barnets eller den unges interesse i, at oplysningerne ikke gives videre.

Tavshedspligt - 10