Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan bruger jeg MinInstitution?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan bruger jeg MinInstitution?"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan bruger jeg MinInstitution?
- En hurtig forældreguide

2 Indholdsfortegnelse Præsentation Infotavlen Hvordan kommer jeg i gang?
Hvad er stamkort og hvad er relevant? Ugentlige og enkeltstående aftaler. Hvornår beskeder??? Hvad med ferie og fridage i SFO? Hvordan får jeg adgang fra min mobil? Hvorfor både computer og mobil? App’en Bare spørg!

3 Præsentation Vi har fået et digitalt registreringssystem i SFO’en, som involverer jer forældre på en anden måde end hidtil. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i det, da det letter det administrative arbejde for os i det daglige og giver os mere tid sammen med børnene. Det er dog vigtigt for os at slå fast, at dette ikke erstatter den personlige kontakt og forældre-samarbejdet! Vi forventer stadig et ”goddag” og ”farvel” fra jer og/ eller jeres børn og har naturligvis altid tid til en snak med jer.

4 Infotavlen Infotavlen er den store skærm, der hænger i aulaen i SFO’en. Her trykker dit barn sig ind, når det kommer i SFO og når det går hjem. Desuden kan du også selv registrere fravær fra denne tavle. Dit stamkort kan ikke ses fra denne tavle og andre børn eller forældre kan ikke gå ind og hente personfølsomme oplysninger på jer på denne tavle.

5 Hvordan kommer jeg i gang?
For at komme nemmest og hurtigst i gang med at bruge MinInstitution, går du ind via skolens hjemmeside: forældreintra SFO MinInstitution. Så er du inde på din forside og har oversigt over de børn, du har i SFO samt de evt. yngre børn, du har i institutioner, der også bruger programmet MinInstitution. (Hvis ikke du kan komme ind ved første forsøg, så prøv at tillade pop-up vinduer midlertidigt.) Hvis du stadig ikke kan komme ind, kan det være fordi dine antivirus-programmer ikke vil lukke MinInstitution igennem.

6 Hvad er stamkort og hvad er relevant?
Stamkortet på dit barn, er de oplysninger, vi kan få brug for i det daglige i SFO’en. Det er vigtigt, at dette udfyldes grundigt, da det gør, at vi hurtigt kan reagere og evt. kan få fat på jer, hvis en anden pludselig kommer for at hente dit barn, hvis dit barn er allergisk overfor bistik eller… Det allervigtigste er dog, at jeres telefonnumre er korrekte både på jer selv og på jeres arbejde. Ingen andre har adgang hertil end jer og SFO’en. Denne kan ikke ses på infotavlen, der hænger i SFO’en.

7 Ugentlige og enkeltstående aftaler
Hvis dit barn går til f.eks. fodbold hver onsdag, kan du gå ind og oprette en gennemgående aftale. De hedder i dette system ”ugentlige aftaler”. Disse oprettes ved at gå ind under aftaler på din egen side. Tryk ny ugentlig aftale; så kommer der en dialogboks op, som skal udfyldes. Vær opmærk- som på, at alle felter skal udfyldes samt i hvor lang tid aftalen gælder. Evt. aftaler skal fornyes ved udgangen af december. Tryk opret. Du kan også foretage dette over APP’en. ENKELTSTÅENDE: Hvis dit barn har en aftale med en kammerat, bedsteforældre eller selv må gå hjem på et givent tidspunkt, skal det oprettes under aftaler og ikke beskeder. Igen: aftaler - ny enkeltstående aftale – dialogboksen udfyldes – tryk opret. Du kan også foretage dette over APP’en.

8 Hvornår beskeder??? De fleste af de nuværende sms’er, telefonopkald og beskeder, drejer sig om afhentning, gåtider og lignende. Det er meningen, at disse som nævnt oprettes under aftaler. Beskedsystemet kan så bruges til at give besked om f.eks. at når barnet skal gå hjem, skal regntøjet huskes eller barnet havde hovedpine i morges, men vi satser på det går over og lignende beskeder. Desuden skal beskeder lægges ind inden kl , da man ellers ikke kan regne med, at vi får beskeden. Naturligvis kan man herefter stadig ringe eller sende en sms.

9 Hvad med ferie og fridage i SFO?
Når dit barn har en fridag – det være sig legeaftale, fødselsdag m.v. - fra SFO’en, vil vi gerne have dette at vide. Det kan gøres via infotavlen i SFO’en, via app’en eller over computeren. Det er vigtigt, at dette skrives under fravær og ikke under beskeder. På infotavlen: tryk på dit barns navn, tryk på registrer fravær, tryk på fri, tjek datoen og tryk opret. Via app’en: tryk andet fravær, vælg fri, tjek datoen og tryk opret. Over computeren: gå ind under ferie og fravær, tryk registrer fravær, tryk fri, tjek dato og gem

10 Hvordan får jeg adgang fra min mobil?
I højre hjørne øverst finder du desuden et link, hvor du kan downloade en App til din smartphone. Her bliver du ledt videre og får det password, du skal bruge til din App. Brugernavnet er dit fornavn. Endelig downloader du App’en på din smartphone.

11 Hvorfor både til computer og mobil?
App’en bruges til de hurtige beskeder og fraværsmeldinger. Når der skal udfyldes stamkort, tilmeldes ferie m.m., skal det foregå fra hjemmesiden. Når App’en er downloaded og du første gang skal ind, beder den om din nøgle – det er dét password, du lige har hentet gennem hjemmesiden. Skriv det ind og du er i gang. Det er muligt at melde syg, oprette aftaler, melde fridag, se legelisten, sende beskeder og skifte mellem alle sine børn (også hvis man har en yngre i børnehave med MinInstitution)

12 App’en Her finder du påmindelse på fx en ferietilmelding. Dette kan du dog ikke gøre over mobilen, men SKAL ind over forældreintra og ind på linket og foretage denne. Her kan du skifte imellem dine børn i SFO og børnehave. Her registrerer du fridage. Hvis dit barn holder eftermiddagen fri pga. legeaftaler, fødselsdag eller andet. Det er vigtigt at du meddeler dette her og ikke i beskeder. Her sender du besked om, at dit barn bliver hentet af en anden end dig, skal gå hjem på et bestemt tidspunkt eller skal noget andet end sædvanligt aftalt. I boksen ”beskeder” kan du se vores svar, hvis dette ville være aktuelt. Her kan du oprette aftaler enkeltstående eller ugentlige.

13 Bare spørg! Nu skulle du være i gang med at bruge programmet ”MinInstitution”. Hvis der skulle være problemer med noget eller spørgsmål, er du mere end velkommen til at henvende dig i SFO’en. God fornøjelse!!


Download ppt "Hvordan bruger jeg MinInstitution?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google