Organisation/ledelse, procesanalyse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Om at få startet casene op med gode og relevante aftaler.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Erfaringsudvekslings-Cafe Hver gruppe beskriver/tegner (brainmap, flowchart og lignende) hvordan casene forløber: Case-start opstilling af læringsmål.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
RENOVERING OG UDBYGNING /03/14Christianshavns Skole.
Innovation og iværksætteri
Den gode gruppeorganisation
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Jette Egelund Holgaard © SLP-gruppen, Aalborg Universitet
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Mødeledelse og deltagelse
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland
PROCESANALYSE 9 mm i SLP Lars Peter Jensen Indhold:
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Institut for Naturfagenes Didaktik Skolekultur og personlig udvikling (dannelsesindhold) Forslag til forskningsprojekt.
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
Vejlederens kommunikation
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Projektledelse.
Læse/studiegrupper.
P0 erfaringsopsamling Program 9.15: Introduktion
PROCESANALYSE 7 mm i SLP Lars Peter Jensen Indhold:
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Projektstyring og Projektledelse
Lærings- og praksisfortælling
Problemorientering, samarbejde og vejledning
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Problemorientering, Læring og Vejledning
Læsning.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Erfaringsopsamling fra case’s samt læringsteori og læringsstil
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
1 Introduktion til kommunikation og samarbejde 2: Erfaringsudvekslings-Cafe Program: Portefølge Erfaringsudvekslingscafe Case aftaler i jeres nye semestergruppe.
PV4 Efteråret 2012 Software, Datalogi, Bachelor i IT og Informatik Lone Stub Petersen Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
1 Organisation/ledelse, procesanalyse Introduktion til kommunikation og samarbejde 4: Lars Peter Jensen.
1 PV3: P0-erfaringsopsamling og P0-procesanalyse Kursusholder: Mette Mosgaard.
1 Introduktion til kommunikation og samarbejde 1: Erfaringsopsamling fra case’s samt læringsteori og læringsstil Program: Erfaringsopsamling fra case’s.
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
P0-erfaringsopsamling
Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden
Professionalisering af vejledningen udfra en gruppeprocesvinkel
P1 Procesanalysen Forventninger til P1
Professionalisering af vejledningen udfra en gruppeprocesvinkel
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Arbejdsvilkår & organisering
Instruktion til mødeledere
Åbent hus Skolens navn Dato.
1. Trin – Problemstilling
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Jeg er ved at lære, at få overblik over nogle særligt vigtige dele af orienteringsløbet der gør, at alle er med, og alle lærer noget. - for når alle kan.
Præsentationens transcript:

Organisation/ledelse, procesanalyse

Organisation/ledelse De uformelle roller dannes i starten af projektperioden Chefen Prygelknaben Festaben Klovnen Den ansvarlige Den sociale igangsætter

Organisation/ledelse Socialisering og professionalisering af gruppen De uformelle roller er led i en socialiseringsproces Specielt i starten af uddannelsen har studerende et stort behov for at socialisere Skelne mellem Socialisering og Professionalisering - Disciplinering

Organisation/ledelse Behov for professionelle roller Koordinator Mødeleder / Ordstyrer Sekretær / Referent Vejlederkontakt Indpisker Hvilke roller bruger i i casene ?

Klip fra krøniken Kreativ ideudvikling i ledelsesgruppen

Klip fra kreativ ideudvikling Hvad foregik der ? Hvordan praktiserede man mødeledelse ? Hvordan var stemningen i begyndelsen ? Hvorfor blev der en god stemning ?

Organisation/ledelse Hvordan er jeres gruppe organiseret ? Hvordan arbejder i med vidensindsamling/distribution for at nå læringsmålene i casene ?

Formål med Portefølge Et personligt dokument, der fungerer som refleksion over ens læring og ”læringsmetode” Danner basis for personlige samtaler med vejlederen Danner basis for procesanalysen ved: En personlig refleksion over ens udvikling læringsmæssigt i løbet af semesteret (½-1 side). Gruppens refleksion over udviklingen i case-samarbejdet med focus på de fælles (PEER) læringsprocesser og forslag til forbedringer.

P1 Procesanalysen - fælles Hvordan forløb casene i P1 ? I skal beskrive jeres P1 case’s så detaljeret som muligt. I må gerne komme ind på alle de aspekter I finder relevante. I skal komme ind på følgende områder: Case-start (herunder organisering, konfliktforebyggelse og konfliktløsning) Vidensindsamling (herunder organisering, samarbejde) Case-slut (herunder organisering, konfliktforebyggelse og konfliktløsning) Samarbejde med facilitator Læreprocessen (hvordan udnytter man casene til at nå læringsmålene) Det er vigtigt at I venter med at analysere jeres erfaringer til efter at I er færdige med at beskrive dem !

P1 Procesanalysen - fælles Læreprocesserne, inspirerende spørgsmål: Hvordan hjælper I hinanden med at indsamle viden ? Hvad gør I hvis I ikke forstår det der står i bøgerne ? Hvordan lærer du bedst ? Hvordan har I brugt resultaterne af jeres individuelle læringstest ? Hvordan stimulerer facilitatoren jeres læreprocesser ? Hvilken læringsstrategi er bedst til casene ?

P1 Procesanalysen - fælles Udfra jeres beskrivelse skal I fremhæve hvad I opfatter som henholdsvis gode og dårlige erfaringer. Gode erfaringer: 1. 2. 3. Osv Dårlige erfaringer: Forklar derefter HVORFOR de gode erfaringer blev gode og de dårlige erfaringer dårlige – refleksion!

P1 Procesanalysen - fælles Gode råd til casene i P2 ? Ud fra svarene på HVORFOR noget gik godt og noget skidt laves en liste af gode råd til hvordan jeres cases og specielt læringsudbyttet af dem kan blive endnu bedre til foråret: Husk at bibeholde de ting der gik godt, som det er værd at bygge videre på Transformer de ting der gik dårligt til nye og bedre måder at gøre tingene på

P1 Procesanalysen - personligt I procesanalysen indsættes også individuelle bidrag (incl. navn): En personlig refleksion over ens udvikling læringsmæssigt i løbet af semesteret (½-1 side), baseret på et koncentrat af de personlige portføljer.