Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Advertisements

Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
LUU konference Torsdag den 10 oktober 2013  Hvordan vil PC inddrage LUU i arbejdet omkring kvalitetssikring?  Hvordan vil PC sikre at eleverne når målene.
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Spørgemøde - Udbud af Mekanisk sikring til KomUdbud 7. maj
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
SKP-projektlederværksted 14. nov. 2012, Vejle Regina Lamscheck-Nielsen.
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Etablering af virksomhedsklynger i bygge og anlægsbranchen.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Kvalitet i Skolepraktik. 3 formål 1.Etablering af virksomhedsklynger 2.Et korps af praktikambassadører 3.Koordinerende praktikpladscenter Smed, industritekniker.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Fra Globaliseringsråd til Fremtidens erhvervsuddannelser 1.
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
SKP-projektlederværksted 22. nov. 2012, Silkeborg Regina Lamscheck-Nielsen.
Udvikling og etablering af landsdækkende praktikpladscentre inden for detailhandel Samarbejde mellem Aarhus Købmandsskole, Tietgenskolen Odense, Selandia.
- Overgangsfrekvenser
Rollerne, EUD Roller i uddannelsessystemet ”DET FAGLIGE SELVSTYRE”
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.
Teknisk dialogmøde den 11. september 2013 Vinduespolering.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Hvor bevæger det danske erhvervsuddannelsessystem sig hen? Oktober 2013.
Ribe - Plast uddannelser - AER ”Flere aktive praktikpladser til Plastmageruddannelsen” Forventet effekt: 45 uddannelsesaftaler over 3 år 20 nye praktikpladser.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
Uddannelse med perspektiv FREDERICIA GYMNASIUM FREDERICIA GYMNASIUM 24. oktober oktober 2011.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Introduktion til konferencen “Håndhævelse af EU’s udbudsregler” Steen Treumer Professor, Det Juridiske Fakultet,
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Aftale om bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti
Markedsmodning, proces
Oplæg v/temadage om praksisnær praktikpladsformidling d. 28
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Præsentationens transcript:

Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet

Praktikcentre og Elevplan Den politiske kontekst (kort): Regeringens ambitiøse uddannelsesdagsorden – 95% af en ungdomsårgang skal opnå mindst en ungdomsuddannelse – 60% skal opnå en videregående uddannelse Erhvervsuddannelsesudvalgets anbefalinger Afslutning af 2-årigt forsøg med øget kvalitet i skolepraktik Finanslovsaftale for 2013 – Bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti Ændring af lov om erhvervsuddannelser – Lov nr af 21. december 2012 om bl.a. etablering af praktikcentre Udbud og etablering af praktikcentre pr. 1. september 2013

Praktikcentre og Elevplan Rammer for et praktikcenter En del af en godkendt institution for erhvervsrettede uddannelser Praktikcentret er organiseret med en leder – Praktikcenterudvalg eller – LUU Praktikcentret forventes at bidrage til en bedre udnyttelse af praktikpladskapaciteten, både den nuværende og den potentielle Praktikcentret skal tilrettelægge et samlet forløb for elever i praktikcentret med anvendelse af korte aftaler, delaftaler, kombinationsaftaler og i begrænset omfang virksomhedsforlagt undervisning mv. Der indgås en skoleaftale, hvor eleven og skolen får nogle rettigheder og pligter i forbindelse med uddannelsens gennemførelse Praktikcentret skal tilskynde til i videst muligt omfang at få eleverne ud i virksomhedspraktik med uddannelsesaftale

Praktikcentre og Elevplan Proces for etablering og evaluering af praktikcentre Evaluering af de 2-årige forsøg med øget kvalitet i skolepraktik Udarbejdelse af kriterier for tildeling af godkendelse af ansøgninger Høring af REU om kriterierne for tildeling af godkendelse Indkaldelse af ansøgninger fra skolerne Behandling af skolernes ansøgninger i ministeriet Høring af REU om skolernes ansøgninger Udmelding af godkendelser til skolerne Etablering af praktikcentre på skolerne Evaluering af praktikcentrene fra den 1. september 2013 til ultimo 2014 – evalueringen vil omfatte alle forhold vedrørende institutionernes anvendelse af godkendelsen til at udbyde skolepraktik i praktikcentre