NYT FRA SKOLEBESTYRELSEN Karaktergennemsnit og skolekvalitet på Niels Ebbesen Skolen Vi har i dette nyhedsbrev valgt at sætte fokus på Skanderborg Kommunes.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Velkommen til varigt rygestop! RYGESTOP Dokumenteret høj effekt i kliniske studier.
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Læse tradition og skoleparathed i Finland Jerrik Walløe.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Kan du gætte mærket ? En kort test for bilkendere.
Velkommen til valgmøde
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Invitation til skolebestyrelserne
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Dragør Skole Syd & Nord Jerrik Walløe Præsentation af sig selv.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Mulighed for en mere effektiv folkeskole Henrik Christoffersen Forskningschef i CEPOS 1.
De formår at integrere julemarkedet godt med omgivelserne, fordi de har valgt at ligge den på broen hvor mennesker bliver nød til at passere hvis det.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Velkommen til Fyraftensmøde 26.marts 2014 på Rosendalskolen
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Skolebestyrelsen Havnbjerg Skole Skolens Værdisæt – i korte træk Mål “Skolen skal være et sted, hvor alle trives til glæde og gavn for et godt læringsmiljø.”
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Lidt hjælp til hjemmesiden Log ind Første gang du skal logge ind på siden skal du kigge nederst til højre og finde…. Log ind med det brugernavn og det.
Årsberetning 2014/15. Første år med skolereformen Vi synes som bestyrelse, at det er gået over al forventning. Lærerne har håndteret de nye krav på en.
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
Generalforsamling i IDA Vestjylland Aarhus University, 21. marts 2017.
Stxstudentereksamen.
STX Uddannelse.
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg Kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Den nye ”7-trins skala” Hvorfor?
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
informationsmøde - Frederiksberg Gymnasium
Kommunale Praktik- og løntilskudsstillinger i Skanderborg Kommune 2014
Hvem er fremtidens bibliotek til ?
Himmelev Skole - januar kortlægningsundersøgelse
Unges udsathed i forandring?
Årsmøde
Samtale om folkeskolen i
[Projektnavn] Post mortem
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
UU – Uddannelsesstatistik
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Kilde: Kvalitetsrapport og Undervisningsministeriets Skoletal
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Årsmøde
Præsentationens transcript:

NYT FRA SKOLEBESTYRELSEN Karaktergennemsnit og skolekvalitet på Niels Ebbesen Skolen Vi har i dette nyhedsbrev valgt at sætte fokus på Skanderborg Kommunes årlige kvalitetsrapport om kvaliteten i kommunens skoler. I rapporten bliver folkeskolerne i Skanderborg Kommune målt og vejet i forhold til hinanden. Dette er dels baseret på de karakterer, som den afgående 9. årgang har opnået ved afgangsprøven og dels baseret på de nationale tests, som bliver gennemført hen over året.   Rapporten og målingerne siger ikke i sig selv ikke noget om, hvor glade eleverne er for at gå i skolen eller om, hvordan klasserne har det socialt. Men den giver et indblik i, hvordan vores elever klarer sig fagligt i forhold til andre elever i Skanderborg kommune og Danmark. Rapporten er under udarbejdning af kommunen, og vil snarest kunne findes på kommunens hjemmeside, men vi har i skolebestyrelsen valgt at løfte sløret for enkelte detaljer i rapporten allerede nu. Detaljer som vi synes er interessante, og som vi dels kan være lidt stolte over og dels kan tage til efterretning og arbejde lidt videre med. VI STARTER MED SOLSTRÅLERNE Ved 9. klasses afgangsprøver i sommers deler Niels Ebbesen Skolen det højeste karaktergennemsnit på 8,2 i Matematik blandt alle kommunens skoler. Kommunens samlede gennemsnit er 7,7 og landsgennemsnittet er 6,5. I Dansk har vi en andenplads og i alle de andre prøvefag sammenlagt en tredjeplads. Der er til oplysning 12 skoler i Skanderborg Kommune. Hvad angår de nationale tests i Dansk og Matematik, så har eleverne på vores skole klaret sig rigtigt flot. Faktisk ligger vi helt i front i forhold til de andre skoler og dermed også i forhold til gennemsnittet i kommunen. Vi har en stor gruppe af elever, der klarer sig rigtigt flot. Kommunen har valgt at måle, hvordan de elever der har det sværest klarer sig i testene – også her scorer vores elever rigtigt flot i forhold til de andre skoler. ER DER OMRÅDER, HVOR VI KAN BLIVE BEDRE? Vi har fundet et område, hvor resultaterne kan bliver bedre. Og det overrasker os faktisk en del, at det netop er dette område. Det viser sig nemlig, at 38,2% af alle eleverne efter 3 måneder er i gang med en ungdomsuddannelse. Det er fint, da kommunens gennemsnit er 33,3%, med det er stadig noget under en række andre skoler. Når vi så ser på, hvor mange der er i gang med sin ungdomsuddannelse 15 måneder efter afgangsprøven, så er vi godt nok oppe på 72,4%. Men det er i forhold til kommunens gennemsnit på 85,5%, og hvor mange af skolerne ligger på over 90% temmelig overraskende og utilfredsstillende. Vi har besluttet at undersøge dette nærmere og finde ud af, hvad der ligger bag. Det burde være ekstra nemt for netop vores elever at hoppe videre til en af de ungdomsuddannelser, der ligger som nabo til skolen – så det er lidt mærkeligt, synes vi i skolebestyrelsen. Hvis der er kommentarer eller idéer – så er de naturligvis mere end velkomne. Send i så fald en mail eller ring. Tirsdag den 3. marts 2015 Skolebestyrelsen