Gør Ideerne Synlige-Givtige Ideer Søges Kortdagene 2004 Mie Mølbak.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Miniprojekter, efterår 2013 Strategisk ledelse. 1. Fra agil entreprenør til trusted stabil samarbejdspartner Lille Dansk virksomhed som vokser meget.
Hvor klog er du?? Her er 4 spørgsmål.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
Interaktiv kommunikation - strømninger indenfor kommunikation
Kort om baggrunden for ”Bedst på Nettet”
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Hvad gør livet værdifuldt?
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 8. December Hotel Scandic Kongens Ege, Randers Afsluttende temadag.
Borgernes barrierer for brug af IT
Frie informationer og kampen for demokrati Biblioteker og demokratisk dannelse.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
1 DSB og Bibliotekerne Personlige interview foretaget 20. til 25. januar respondenter Holdning til evt. ny portal.
Inspirationsoplæg: To vinkler på E-Gov
Bliv klogere på salg til kommuner Dialog-workshop –
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Hvor der er fokus på klimaet.
Forøg din værdi som konsulent
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
IS-Strategi.
Digital post på Virk.dk Siden 2010 I dag ca brugere
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Mette Arleth Aalborg Universitet Fru Madsen og de interaktive spatio- temporale online GI-applikationer Kan vi forstå GIS? (skal vi?)
Hvad gør livet så værdifuldt?
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Introduktion til Access (Access, del 1)
Forskellig forståelse af opgaven Michael Hald Konsulent KL
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Den Glade Internationale Venskabsuge!
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
D. 17/3-2004Side 1GeoForum DVR-seminar 1. april 2004 Overgang til DVR90 Praktiske problemstillinger i kommunerne >Forskellen mellem koter i DVR90 og DNN.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Aalborg Kommunes buskøreplaner
Hvordan lagrer Amterne data Relationer til Miljøportalen Hans-Erik Jensen Biolog Viborg Amt, Miljø og Teknik, Naturkontoret Skottenborg 26, 8800 Viborg.
Uafhængige LifeWave Distributører
Erfaringer fra implementering af GCP Karin Friis Bach Cand.pharm., daglig leder.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Geologi og boringer på Internettet
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Geoforum – den 5. oktober Bent Hulegaard Jensen, Geopartner, landinspektørgården a/s Anvendelse af de ejendomsrelaterede datasamlinger - OIS-data.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Jan Karlshøj IT/CAD Chef Byggeri og Anlæg Civ. Ing, PhD Carl Bro Livslang Uddannelse Erfaringer fra samarbejde og viden- håndtering.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Vejforvaltning med vejman.dk V/Paul Stühler, projektleder vejman.dk MapInfo konference 2006.
Information fra Danmarks Miljøportal
Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Præsentationens transcript:

Gør Ideerne Synlige-Givtige Ideer Søges Kortdagene 2004 Mie Mølbak

Links are missing

Givtige ideer søges – Kortdagene 2004 Mel. Lundeborg hymnen Er du frisk og har du mod på dagen Aftenfesten var jo rigtig god Så nu kræver det a du har viljen Hvis mit show skal blive til en flod Du er træt og mat, du må stå og gå Du er kreativ, og ide du ka’ så Er du frisk og har du mod på dagen Aftenfesten var jo rigtig god

Du er glad for viden så du trives Kortets dage er dit afsætsbræt Slidte celler kan jo også bruges Når din tanke bliver til næste gæt Du er klog og smart, du er dagens svar Og med GIS i hånd, så er du køreklar Du er glad for viden så du trives Kortets dage er dit afsætsbræt

Du er glad, du forsker meget gerne Lidt nytænkning gir dig energi Dagens indlæg er for dig en stjerne Som kan lede mod en ny strategi Du vil lytte nu, du vil finde på Du er genial, du kan brug’ mit strå Du er glad, du forsker meget gerne Lidt nytænkning gir dig energi

Hvorfor er der behov for at gode ideer bliver synlige. Hvorfor efterlyser jeg givtige ideer. Lyntoget er ved at køre fra inter-city toget og bumletogene Der er for mange køreplaner, som ikke er koordineret Der er et gap i logistikken –Leverandørerne medsender dårlige varedeklaration –Fragtcheferne kan ikke koble vogne på de rigtige tog –Passagererne kan ikke finde de rigtige togvogne/sæder Ledelsen fokusere mest på lyntoget Ledelsen forventer at inter-city og bumletogene kører af sig selv Vi får et helt nyt skinnenet i år 2007

Historie Madpapirmodellen Snaptunsamarbejde Metadata og Dataanalyser Nye udfordringer stjal fokus –Regeringens fokus på miljøområdet blev svækket –År 2000 problemet –Åbenhed i forvaltningen –2001 implementeringen af Århus konventionen Miljørådgivningen ud til landbrugskonsulenterne –Miljøportalen –Det digitale Danmark

Nutid - Internt Gis er et arbejdsredskab på linie med word og excel Den interne bruger har mistet overblikket Mellemnørterne befinder sig i ingenmandsland Færre og færre medarbejdere tænker i helheder Data indsamles, men det kniber med systematik og metadata Den gode historie er vigtigere end struktur på data Forretningsmodeller er en by i Rusland Vi henviser i stigende grad borgerne til Internettet

Professionelle samarbejdsparter Kommunen bruger Amtet data til enkeltopslag Landbrugskonsulenterne har godt styr på dele af Amtets data Landbrugskonsulenterne har GIS, men udnytter det dårligt Kommunernes brug af data = kort i PDF format Ingeniørfirma har begrænset kendskab til Amtets data Ingeniørfirmaer vil hellere sælge papir temakort end data Sagt på en anden måde - Vi har hver vores verden

Borgernes muligheder Amtet har gjort data, dagsordner og postlister tilgængelige Arealinfo indeholder 43 temaer - heraf 17 regionplantemaer Borgerne kan download alle temaer men kun for hele amtet Borgernes brug af vores data kræver at de har et godt kendskab til amtets arbejdsområder at de har en hurtig Internet-opkobling Der er 14 temaportaler Amtets data i samspil med andre data kræver et GIS system Informationer om data mangelfuld Kortene er for små og for langsomme at navigere i

Danmarksmestre i åbenhed Bedst på Nettet måler hvert år kvaliteten af de offentlige netsteder topkarakterer i disciplinen åbenhed 36 ud af 40 mulige point scorer Viborg Amt Viborg Amt nummer ét blandt 13 amter rækker til en femte plads på listen. Pressen Danmark kommer ind på en skuffende 31. plads på en verdensranglisten over digital forvaltning. Vi bliver slået af lande som Irak, Togo, Bolivia og Tjekkiet. ( uddrag analysen Global E-Government)

Strukturreformen Data går tabt - Helhederne forsvinder Der er ingen forretningsorden Ildsjælene bliver splittet i atomer Netværk bliver vanskelig KMS har ikke regeringens bevågenhed De nye regioner får kun få midler til Data og Gis GIS- og datakompetancerne i kommunerne bliver for lille De statslige myndigheder er fagkontorer EDB løsninger bliver udviklet uafhængig af brugerne

Gode ideer Hvordan får vi dannet nye udviklingsfora? Hvordan sikre vi at data ikke går tabt? Hvordan sikre vi at data bliver vedligeholdt? Hvordan sikre vi at brugeren kan finde de rigtige data? Hvordan sikre vi at data får en forståelig varedeklaration? Hvordan bliver fremtidens systemer brugervenlige? Hvor får vi pengene fra?

Minimumskrav Beskrivelse af databasernes indhold Klare forretningsmodeller til de enkelte brugergrænseflader Uddannelse i forretningsmodeller Uddannelse i nye måder at sammenstille fagdata Uddannelse i brugen af Gis Sanering i gamle data og links der ligger på nettet Politikerne skal råbes op Fællesfagligt samarbejde

Links are missing