Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet"— Præsentationens transcript:

1 Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet
Høstmøde i udvalget for informationssystemer 2008: Metadata i relation til INSPIRE Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet

2 INSPIRE som lov i DK efterår 2008
Oplysninger frit tilgængelige til , med mindre der er særlige forhold Fordel at data kan genbruges til beredskabsformål med mere Data indsamles kun én gang Også interessant internt i f.eks. Vejdirektoratet at vurdere dataflow

3 Formel juridisk implementering af INSPIRE: 2009
Den tekniske implementering 2010 2011 multisektor data – bilag 3 data Metadata og tjenester Bilag 3 data Sektorspecifikke data Bilag 3 data bilag 1 data Referencedata bilag 2 data 2014 Selvom vi ikke har detailbeskrivelserne skal vi forberede os på implementeringen. Hvis vi ser på skal vi have implementeringen i lovgivningen på plads i løbet af to år For den tekniske implementering gælder at Metadata for bilag 1 og 2 data skal være klar i 2010 Første del af netværket skal derfor også være på plads i 2010 De første data skal tilgængelige i 2011 og derefter.

4 Samarbejde om INSPIRE Kort & Matrikelstyrelsen ansvarlig for INSPIRE-lov og forankring Følgegruppe for off. parter Netværk for andre interessenter f.eks. Geoforum og private firmaer Alle parter samarbejder om høringer for implementeringsregler INSPIRE-Danmarks website, her kan de deltagende organisationer ses: Den danske følgeguppe til INSPIRE (offentlige parter): Det danske INSPIRE-netværk:

5 Udfordringer ved INSPIRE
Struktureret dataoversigt på web Varedeklarationer og kvalitet kræver en væsentlig indsats Formidling til nye kredse af brugere forudsætter flere oplysninger Implementeringsreglerne for metadata er klar Det er en forholdsvis ny ting at give adgang til en række fagdatasæt om veje via internet. På miljøområdet har det været anvendt i ca. 10 år: se Danske ejendomsdata tilgås via den offentlige informationsserver: (forskellig tilgang, alt efter om man er offentlig myndighed, borger med fast ejendom eller ”almindelig nysgerrig”). Den mest almindelige arbejdsgang for udveksling af vejdata har været, at man henvender sig direkte til hinanden og aftaler, hvilke data man kan få, og hvilken ajourføringsgrad og fuldstændighed, data har. Oftest fagfolk til fagfolk. Når data skal være tilgængelige direkte på internet for alle, så kræver det helt andre beskrivelser af data, for at man ikke ”kommer galt afsted” med at anvende data. Det vil være en stor fordel at anvende NVF til at samarbejde om forbedring af metoderne til formidling af data.

6 Emner for kundskabsgruppe:
Hvilke metadata er mest relevante for vejdata? Hvordan er systemunderstøttelsen til metadata? Hvordan etableres der snitflader til de nationale portaler? Hvordan organiseres arbejdet med metadata i diverse organisationer?

7 Tak for ordet ! Kontaktoplysninger: IT-projektleder Anne Kjølhede Revald Informatikområdet, Vejdirektoratet Danmark tel:


Download ppt "Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google