DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Advertisements

EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Inddrag nu Kick-off møde
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
17½ års samarbejde i Aarhus
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Socialreformkommissionen: Betænkning 1 fra 1969:
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Visitation til børne-ungdomspsykiatrisk afd.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Tværgående indsats for unge årige
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Senest rettet: UU-Aalborg Unge på Tværs Nøgleord: – Uddannelsesparat – Udskoling – Uddannelsesforberedende indsats – Uddannelsesforberedende valgfag.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Mere viden og bedre redskaber”
Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Systematisk risikovurdering
Tema 4 Overgange i barnets liv
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Tidlig indsats for unge med rusmiddelproblemer 2020 Dialogmøde d
Paragrafferne i Serviceloven almindelig underretningspligt
Oplæg om UPPR’s virksomhed Udviklingsnetværket PPR Ringsted.
GRAVIDE MED STOFBRUG - OG DERES BØRN Misbrugsteamet Amtssygehuset i Glostrup.
Arbejdet med udsatte børn i Høje-Taastrup Kommune
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
STC Støttecenter PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2.Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
SATSPULJEPROJEKT FOR SÅRBARE GRAVIDE Side 1. UDMØNTNING AF MIDLER FRA SUNDHEDSPOLITISK UDSPIL TIL SÅRBARE GRAVIDE 2 Regeringens Sundhedspolitiske udspil.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
En god start på livet – i dagplejen
SSP ledergruppemøder april 2016
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Samrådet september 2012.
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
ADMINISTRATIV STRUKTUR Pr. 1. oktober 2017 Kommunaldirektør
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
Tværgående samarbejde –
PPR og Familieindsatser
Ledermøde Vest 6. Februar 2013
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Børne- og familie centret (BFC)
Præsentationens transcript:

DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014 Samarbejdet med kommunerne. Børn- og unge området Beskæftigelse og sundhed Handicap Koordinationsmøder ift unge med særligt støttebehov. 17 ½ års møder for at sikre den gode overgang fra ung til voksen

Den unge socialt dysfunktionelle patient Peter Henvendelse til UU for et tværfagligt samarbejdsmøde mhp at få lavet en flerfaglig indsats. UU på alle skoler og ungdomsuddannelser UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Familiebehandling Foranstaltning i familiehuset Rusmiddelcenter forebyggelse og behandling af alkohol- og stofmisbrug 98 forskellige procedurer

Den unge socialt dysfunktionelle patient Hvordan undgår vi at tavspligten spænder ben for samarbejdet? Samtykkeerklæring fra forældre til at veksle oplysning med kommunen. Alternativt lav en underretning sammen med den unge/forældrene PPR har en åben rådgivning til forældre. Skolerne har et tværfagligt forebyggende samarbejde med sundhedspleje, skolesocialrådgiver og psykolog. PPR i samarbejde med psykiatrien – overleveringsmøder og netværksmøder.

Den unge socialt dysfunktionelle patient Sundhedsplejen Kender alle børn og unge i kommunen PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning) Sociale myndigheder (skolesocialrådgiver – socialrådgiver) SSP (tværfagligt samarbejde ml. S Skole , S Sociale myndigheder og P Politi.) Formålet er at forebygge kriminalitet, misbrug, og mistrivsel for alle børn og unge. UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning) – kender alle børn og unge i kommunen

Den unge socialt dysfunktionelle patient 5 gode råd: Hvem peger den unge selv på er relevant at drøfte problemstillingen med. Motiver den unge/forældrene til at kontakte skolen(dagtilbud – uddannelse) – det er herfra en koordineret indsats starter. Få en samtykkeerklæring hvis I har brug for at viderebringe oplysninger. Statusanmodninger – skal sikre at en sag er tilstrækkeligt belyst, men er der blevet færre anmodninger? Brug praksis(læge)konsulenterne – sammen kan vi hele tiden kvalificere samarbejdet.

Den unge socialt dysfunktionelle patient Underretning til kommunen En underretning betegnes som en henvendelse, der indeholder en bekymring for et barns eller en ungs trivsel og udvikling. Hvem er fagperson Du er fagperson, hvis du f.eks. er: lærer pædagog/pædagogmedhjælper dagplejer leder af børneinstitutioner  sundhedsplejerske  jordemoder sygeplejerske/læge skolepsykolog ansat i PPR ansat i den kommunale tandpleje  SSP-medarbejder ved politiet Udover fagpersoner har offentlige ansatte og personer, der udøver et offentligt erhverv, også en skærpet pligt til at underrette myndighederne, hvis de får kendskab til bekymrende forhold.