Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Inddrag nu Kick-off møde
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
PwC Hvad arbejder sporene med i foranalysen? Foranalysearbejdet foregår i tre spor: Struktur og jura sporet, økonomi sporet samt teknik sporet. Sporene.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling.
TRIOENS OPGAVER.
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Sundhed på arbejdspladsen
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Styring af styregrupper
Velkommen til MED-uddannelsen
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
FOPS arrangement den 18. maj 2011: ”Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse” Sådan har vi gjort.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Organisation og kommunikation
Kompetenceafklaring Uddannelsesplan.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Ældre- og Handicapforvaltningen PRAKTIKVEJLEDERTRÆF Roller og ansvar 28/
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Kompetencestrategi med mening
Landsbrancheklubbens informationsarbejde. Målgruppen for 3f-kommunale.dk er hovedsagelig Tillidsrepræsentanter og samarbejdspartnere. Målgruppen for 3f-kommunale.dk.
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
Landsbrancheklubbens regionsudvalg Velfungerende Regionsudvalg er som 5 cylinder i maskinen/Landsbrancheklubben. Antal registrerede medlemmer i regionsudvalgene.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Sundhedsaftale III status
Forundersøgelse Finn Kensing. Formål med kurset Kvalificere jer til at indgå i tværfagligt samarbejde om design af IT-anvendelser til støtte for intellektuelt.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
Skal pædagoger være robuste?
Samarbejdsaftale Badminton
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
Opmærksomhedspunkter
Indre By / Østerbro LokalMED
Overordnede bestemmelser
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Centralforeningen for Stampersonel
Opmærksomhedspunkter
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Præsentationens transcript:

Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen og få placeret medarbejderrepræsentanter i vigtige arbejdsgrupper/styregruppe i processen.

Vigtige § i MEDaftalen ved selskabsdannelser. I MED aftalens § 7 skal der indledes forhandling i MEDsammenhæng ved betydelige ændringer. I MED aftalens § 7 skal der indledes forhandling i MEDsammenhæng ved betydelige ændringer. Stk. 5. Beslutninger i henhold til stk. 4, litra c, som kan medføre betydelige ændringer i arbejdets tilrettelæggelse og ansættelsesforholdene, herunder beslutning om virksomhedsoverdragelse træffes af kommunalbestyrelsen efter en forudgående forhandling med medarbejdernes repræsentanter i samarbejdsudvalget. ” Stk. 5. Beslutninger i henhold til stk. 4, litra c, som kan medføre betydelige ændringer i arbejdets tilrettelæggelse og ansættelsesforholdene, herunder beslutning om virksomhedsoverdragelse træffes af kommunalbestyrelsen efter en forudgående forhandling med medarbejdernes repræsentanter i samarbejdsudvalget. ”

Vigtige § i MEDaftalen ved selskabsdannelser. MEDaftalens § 8 stk. 3 skal lave retningslinierer ved ”stk. 3: større rationaliserings- og omstillingsprojekter.” MEDaftalens § 8 stk. 3 skal lave retningslinierer ved ”stk. 3: større rationaliserings- og omstillingsprojekter.” Eks. på retningslinjer kan være: tidsplan, hvilke MED/SU udvalg der skal inddrages, hvilke personalemæssige forhold som skal indgå i ledelsens forslag. Belyse hvilke organisatoriske og økonomiske konsekvenser kan selskabsdannelse få for den tilbageværende organisation. Eks. på retningslinjer kan være: tidsplan, hvilke MED/SU udvalg der skal inddrages, hvilke personalemæssige forhold som skal indgå i ledelsens forslag. Belyse hvilke organisatoriske og økonomiske konsekvenser kan selskabsdannelse få for den tilbageværende organisation.

Hvad siger kommunens udbudspolitik? Skal kommunens udbudspolitik følges ved kommunale selskabsdannelser? det er vigtigt i god tid, at få afklaret om kommunens udbudspolitik er gældende/opdateret ift. selskabsdannelser. Skal kommunens udbudspolitik følges ved kommunale selskabsdannelser? det er vigtigt i god tid, at få afklaret om kommunens udbudspolitik er gældende/opdateret ift. selskabsdannelser.

Hvad siger kommunalfuldmagten Forskellige bud på kommunalfuldmagten, som har betydning for hvilke modeller medarbejdere og politikere har at forholde sig til. Forskellige bud på kommunalfuldmagten, som har betydning for hvilke modeller medarbejdere og politikere har at forholde sig til. En fortsat ansættelse i kommunen forventes at være i strid med kommunalfuldmagten: ( Helsingør Kommune) Advokatfirmaet Bech Bruun og Revisionshuset Price Waterhouse. En fortsat ansættelse i kommunen forventes at være i strid med kommunalfuldmagten: ( Helsingør Kommune) Advokatfirmaet Bech Bruun og Revisionshuset Price Waterhouse. Hillerød Kommune ved Deloitte

Ejerstrategi er et begreb ved selskabsdannelse hvor ”Vision, strategier, målsætninger. resultatkrav, værdier for den enkelte forsyning m.v. indbygges”

Hvordan bevares den faglige styrke Det er vigtigt, at gøre sig overvejelser omkring, hvordan den faglige styrke bevares ved selskabsdannelser: Det er vigtigt, at gøre sig overvejelser omkring, hvordan den faglige styrke bevares ved selskabsdannelser:

Kongresbeslutning: støtte til omstillingsprocesser på arbejdspladsen Fagpolitisk grundlag under afs. tillidsvalgte kan læses: Støtte til omstillingsprocesser på arbejdspladsen. Fagpolitisk grundlag under afs. tillidsvalgte kan læses: Støtte til omstillingsprocesser på arbejdspladsen. Hvilken støtte kan tilbydes? Hvilken støtte kan tilbydes? Hvad kan forventes at afdelingen tilbyder af vejledning og støtte? Hvad kan forventes at afdelingen tilbyder af vejledning og støtte? Hvad kan forventes af støtte fra den offentlige gruppe til afdelingerne? Hvad kan forventes af støtte fra den offentlige gruppe til afdelingerne?

Møderum omkring selskabsdannelser. Landsbrancheklubben vil oprette et møderum på tillid.dk. Med spørgsmål og erfaringer fra afdelinger og tillidsrepræsentanter og indbyrdes erfaringsudveksling. Landsbrancheklubben vil oprette et møderum på tillid.dk. Med spørgsmål og erfaringer fra afdelinger og tillidsrepræsentanter og indbyrdes erfaringsudveksling. Ønsker du tilmelding til møderummet kan du aflevere den mailadresse, som du er tilmeldt på tillid.dk Ønsker du tilmelding til møderummet kan du aflevere den mailadresse, som du er tilmeldt på tillid.dk