Center for Konfliktløsning. En socialøkonomisk virksomhed Formålet fremme fredelig konfliktløsning uddanne i konflikthåndtering uddanne mæglere bidrage.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop almene boligdage
Advertisements

Haslebo, relationer i organisationer kap. 14/15
AM 2006 Birgit Lübker AM 2006 Hvem har magten i arbejdsmiljøarbejdet? Seniorkonsulent Birgit Lübker Teknologisk Institut - Center for Arbejdsliv.
Møde med retsmæglere 7. Februar 2011 Ph.d.-projekt Retsmægling: Et alternativ til traditionel domstolsbehandling af konflikter? Konfliktmægling i Danmark.
Samarbejde med brugerne – konflikthåndtering og den gode relation Træf om Mening i arbejdet 2011 Julie Gredal og Ida Bering 13. Januar 2011.
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
En konflikthåndterende kultur
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Oplæg om konflikthåndtering
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Velkommen Ledelse i praksis (AU)
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Søren Viemose Konflikter i hverdagen Forhandling i samarbejde
Definitionen på en konflikt
Kodeks for offentlig topledelse
Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI)
Konfliktløsning på den professionelle måde
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Konfliktmægling Lars Kristensen EUR ING, Projektleder
DCUM Oprettet 2002 – indskrevet i lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø fra 2001 Sikre og udvikle et godt undervisningsmiljø gennem videnindsamling,
Workshop om vidensdeling og kompetencer ved samarbejder i partnering Hvilke kompetencer er vigtige ved samarbejde i partnering af Michael Stig Ørbech,
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Konflikthåndtering – sammen med brugerne
Konflikthåndtering.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Ledelse og kollega-adfærd
DAISY- Dansk Alzheimer Interventions Undersøgelse
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
Samarbejde og konflikter
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
AKT på Dybbøl Skolen.
Projektmentor Lars Kristensen Bygningsingeniør EUR. ING, Projektleder, Konfliktmægler Udarbejdet af Lars Kristensen.
FTF Kommunikation og Konflikthåndtering Vinterkonferencen 2013
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Konflikt - definition En konflikt er: En uoverensstemmelse, der indebær.
Velkommen til Workshop ”Forebyg konflikter og vold” Torsdag den 28. april 2016 Lise Keller.
Konflikthåndtering og hensigtsmæssig adfærd Ililissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
FMK på apoteket Anvendelse af data - udfordringer Danmarks Apotekerforening Kredskonsulent Lena Skov Andersen.
-GIV SPROGET VOKSEVÆRK Gyldendals 5. maj KORT OM MARY FONDEN OG BAGGRUNDEN FOR LÆSELEG.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Brug konflikten Konflikthåndtering i skolen. Programoversigt Intro Konflikter er en social realitet I de gode gamle dage Det vi ser efter Giv konflikten.
Konflikter Forstå betydningen af at arbejde med konflikthåndtering Læringsmål: -Du skal kunne fortælle om de forskellige trin i konflikttrappen. -Du skal.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Innovation og lønsomhed - hvordan arbejder COI?
Konferenceoplæg om frafald på efterskoler
POWERPOINT-SAMLING Du har et valg
Konflikter og kommunikation
Læring gennem registrering og indberetning
På vej mod faglært inden for rengøring
Redskab: Fra konflikt til fælles løsning
45. Konflikthåndtering Indhold: Man får redskaber til at tackle konflikter med forældre på kanten, i en anerkende og nedtrappende facon. Du vil lære,
Konflikttrappen 5. Fjendebilleder opstår Opsplitning i ”dem” og ”os”
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Tag snakken – bryd vanerne
– hvordan får vi de ansatte med?
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Center for Konfliktløsning

En socialøkonomisk virksomhed Formålet fremme fredelig konfliktløsning uddanne i konflikthåndtering uddanne mæglere bidrage til fredelig konfliktløsning nationalt og internationalt Organisationen penge er midlet ikke målet medlemsorganisation årlig generalforsamling bestyrelse centerledelse

Konflikt Vi definerer konflikter som uoverensstemmelser, der fører til spændinger i eller mellem mennesker. Konflikter er en del af hverdagen, og den måde vi møder konflikter på er afgørende for, hvordan de udvikler sig. Konflikter kan føre til had, vold, aggression, stagnation. Konflikter kan åbne for nye muligheder og sætte fantasien i gang.

Konfliktløsning Når der skal løses op for en konflikt, er det nødvendigt både at tage fat om sagen – altså det der er uenighed om – og relationen mellem parterne. En konstruktiv konflikthåndtering forudsætter at både sag og relation adressers. Vores metode er bygget op om 3 trin: At forstå konflikten (analysere, reflektere) At møde konflikten (kontakt, kommunikation) At håndtere konflikten (handling)

Centrets tilbud åbne kurser skræddersyede kurser gratis konfliktrådgivning uforbindende samtaler praktisk konflikthåndtering et konflikthåndterende arbejdsmiljø kurser uddannelser mægling rådgivning projekter konfliktberedskab konflikt kodeks

Kontakt Centerkontoret, Dronning Olgas vej 30, 2000 Frederiksberg Tlf Gratis konfliktrådgivning i København Bestil tid på tlf