Herman Bang. Herman Bang (1857-1912) n.. Af en gammel kulturslægt der af ham selv blev opfattet som degenereret (Br n.. Af en gammel kulturslægt der af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

At bruge disse to ord rigtigt
WHO`s definition af selvmord
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Livets Ord April 2012.
Det moderne gennembrud
Til dig kære GS medlem. Festudvalget arbejder med at formidle og levendegøre vort fællesskab, samt med at segmentere vor pagtfulde klubtraditioner.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Bevægelser og vandringer i litteraturen Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret af temaet på.
Videndeling i det hyperkomplekse samfund Trine Schreiber
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord September 2009.
Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget
”Religion er opium til folket”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Vi skal se ham, som han er.. Enhver, som har dette håb til ham, renser sig selv, ligesom han er ren. 1. Joh. 3, 2-3.
Loyalitet – hvad siger juraen?
Charlotte, Patricia, Ricka og Mads H.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
Hvad virker motiverende på dig når du arbejder med projektet ?
Instituttet for Fremtidsforskning Er en privat og uafhængig tænketank Er grundlagt i 1970 af Thorkil Kristensen Inspirerer og rådgiver virksomheder, organisationer.
En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres.
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Kanonforløb 2qy.
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,
- En model til at sætte flere vinkler på en tekst
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Fortællertyper.
Et mærkeligt skib.
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Om bogen Agnes er træt af sit liv, og nu har hun fået nok. Derfor har hun besluttet at begå selvmord på sin 15-års fødselsdag. I mellemtiden fortæller.
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
Harold Lasswells kommunikationsmodel (fra 1948)
Søren Aabye Kierkegaard Lavet af Kamilla og Florentina.
Debutantprisen m.m. / Mona Madsen Debutantprisbestyrer siden 1999.
Introduktion til partier og ideologier
Analyse af noveller.
Det moderne gennembrud
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Bulbjerg.
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Johannes V. Jensen Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Matilde Christensen.
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 3: Den analyserende skrivemåde.
© Indkøb – Videregående Uddannelser, 2. udg., Hans Reitzels Forlag 2013, Lars Krogh Jensen, Lars H. Christensen & Steen Kjærgaard.
©Projektstyring – Projektledelse i praksis (2.udg.) Steen Thorborg (red.) Hans Reitzels Forlag, 2013.
©Projektstyring – Projektledelse i praksis (2.udg.) Steen Thorborg (red.) Hans Reitzels Forlag, 2013.
©Projektstyring – i teori og praksis (1.udg.) Lars Krogh Jensen & Henriette Bjerreskov Dinitzen (red.) Hans Reitzels Forlag, 2011.
Årets anmelderfavoritter
Livets Ord April 2017.
©Projektstyring – Projektledelse i praksis (2.udg.)
Mellemværender Litteratur for børn og unge midt i en medietid ved Ayoe Quist Henkel Lektor ved læreruddannelsen i Silkeborg, VIA UC og ph.d. fra Center.
Alternativer – ideer til forandring og fornyelse
DET SMUKKE VED LITTERATUREN
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Filmanalyse kortfilm Dennis VOK d.2.2
Præsentationens transcript:

Herman Bang

Herman Bang ( ) n.. Af en gammel kulturslægt der af ham selv blev opfattet som degenereret (Br n.. Af en gammel kulturslægt der af ham selv blev opfattet som degenereret (Brøndsted og Kristensen 1870:25) n Kom ikke ind ved Det kongelige Teater n Pessimistisk i mange af sine værker n,,...[han] fokuserer […] på de stille eksistenser i udkanten af samfundet.” (Jensen og Lassen 1991:62) n Var homoseksuel

Første roman n Hans første roman hedder,,Håbløse slægter” og udkom 1880 n Handler om hovedpersonens forfald n Romanen blev beslaglagt som usædelig – –,,Tiltalte bør til statskassen bøde 100 kr. eller, såfremt denne bøde ikke fuldt betales, hensættes i simpelt fængsel i 14 dage. Så bør og det ovenomhandlede skrift, betitlet “Håbløse slægter”, roman af Herman Bang, konfiskeres, og tiltalte udrede sagens omkostninger.” (Jessen og Larsen 1988:110)

Motto n Forfatteren skal ikke fortælle om personerne, men vise dem frem, dvs. kun gengive hvad de siger og gør. Af deres ydre skal vi lære dem at kende. Og forfatteren skal ikke referere handlingerne, men fremstille dem i situationer, i replikskifter og bevægelser, så vidt muligt ligesom scenerne i et skuespil.

Stil n Han [Bang] har aflyttet og afstuderet folks talesæt og adfærd, så at han blot med en replik eller gestus kan fremtrylle en person livagtigt. (Br n Han [Bang] har aflyttet og afstuderet folks talesæt og adfærd, så at han blot med en replik eller gestus kan fremtrylle en person livagtigt. (Brøndsted og Kristensen 1870:27)

Stil n,,I endnu højere grad end J.P. Jacobsen forsøger Bang at være neutral, at optræde som blot tilskuer og iagttager, ganske svarende til at han ikke vil forkynde ideer og diskutere moral, men udelukkende forstå mennesker. Alligevel mærker man hans tilstædeværelse i fortællingen, gennem ironien, medfølelsen og den sørgmodige tone. Brøndsted og Kristensen 1870:28) n,,I endnu højere grad end J.P. Jacobsen forsøger Bang at være neutral, at optræde som blot tilskuer og iagttager, ganske svarende til at han ikke vil forkynde ideer og diskutere moral, men udelukkende forstå mennesker. Alligevel mærker man hans tilstædeværelse i fortællingen, gennem ironien, medfølelsen og den sørgmodige tone. (Brøndsted og Kristensen 1870:28)

Tema SkæbneEnsomhedPessimisme Håbløs kærlighed Specielt god til kvindeskikkelser

Bangs død n Han prøvede at begå selvmord men mislykkedes. n Døde i et tog i USA Man ved ikke hvordan - Mord? Selvmord?

Litteraturhenvisninger n Brøndsted, Mogens og Sven Møller Kristensen. Danmarks litteratur fra 1870 til Nutiden udg. Gyldendals Uglebøger, København. n Jensen, Lars og Steen Lassen (red). Mod bedre tider - en antologi om den ny tid Dansklærerforeningen, Danmark. n Jessen, Keld B. og Steffen Hejlskov Larsen (red). Dansk litteratur fra runer til graffiti udg. Systime, Herning.