Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011."— Præsentationens transcript:

1

2 Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011

3 "Ban Herrens vej, gør hans stier jævne!" ( Luk 3,4)

4 Her er så det ord, vi er kaldede til at efterleve i denne adventstid. Evangelisten Lukas har taget det fra Esaias.

5 For de første kristne var disse ord møntede på Johannes Døberen, der var Jesu forløber.

6 Og i denne tid, der går forud for Julen, opfordrer Kirken os til at glæde os ved at præsentere forløberen for os, fordi Johannes Døberen er som en herold, der forkynder kongens komme.

7 Dette er lige ved at ske. Tiden er nær, hvor Gud vil opfylde sine løfter, tilgive synderne og skænke os frelsen.

8 "Ban Herrens vej, gør hans stier jævne!" ( Luk 3,4)

9 Men hvis disse ord er en opfordring til at glæde os, så er de også en opfordring til at nyorientere hele vor eksistens, en opfordring til radikalt at ændre vort liv.

10 Johannes Døberen opfordrer os til at bane Herrens vej, men hvad er denne vej?

11 Før Jesus, som Johannes Døberen havde bebudet, tog fat på sit offentlige liv og begyndte sin forkyndelse, gik Han igennem ørkenen. Det var Hans vej.

12 Ligesom Han i ørkenen fandt den inderlige forening med Faderen, mødte Han også fristelserne, og på denne måde gjorde Han sig til ét med alle mennesker. Han gik sejrrig ud af kampen.

13 Det er den samme vej, vi igen finder i Hans død og opstandelse. Ved at Jesus er gået sin vej ind til afslutningen, er Han selv blevet "Vejen“ for os, der er undervejs.

14 Han er selv den vej, vi bør gå, for helt at virkeliggøre vores menneskelige kald, det vil sige at indgå i det fulde fællesskab med Gud.

15 Enhver af os er kaldet til at bane vejen for Jesus, der ønsker at træde ind i vores liv. Det er nødvendigt at bane vores livs stier, for at Han kan komme ind i os.

16 Det er nødvendigt at bane vejen for Ham ved en efter en at fjerne de hindringer, som vor indskrænkede synsvinkel og svage vilje har anbragt dér.

17 Vi må have mod til at vælge mellem vor egen vej, og Hans vej for os, mellem vor vilje og Hans vilje og mellem vor egne planer og den plan, Han har udtænkt i sin uendelige kærlighed.

18 Og når vi en gang har taget denne beslutning, så lad os også arbejde på at rette vor genstridige vilje ind efter Hans.

19 Hvordan? Kristne, der har prøvet at leve sådan, lærer os en farbar vej:

20 Lad os her og nu fjerne sten efter sten så det ikke længere er os, der lever efter vores vilje, men efter Hans.

21 På den måde har vi efterlevet ordet: ”Ban Herrens vej, gør hans stier jævne!"

22 Grafik af Anna Lollo i “Livets Ord”, Ord”, en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, december 1997 i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italia) Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og internet. For mere information, se www.focolare.org Denne PPT er oversat til flere sprog og findes på www.santuariosancalogero.org (hvorfra man også kan downloade dem) "Ban Herrens vej, gør hans stier jævne!"


Download ppt "Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google