Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over."— Præsentationens transcript:

1

2 Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012

3 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over hele verden fra den 18. til den 25. januar 2012. Motto for denne uge lyder: "…vi skal alle forvandles…døden er besejret…ved vor Herre Jesus Kristus!" (1 Kor 15,51-57) Vi har valgt at bringe en kommentar til Kolossenser­brevet 3,1, skrevet af Chiara Lubich, som passer godt sammen med dette tema.

4 "Når I nu er oprejst med Kristus, så søg det, som er i himlen, dér hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd.” (Kol 3,1).

5 Disse ord, som Paulus skriver til menigheden i Kolossæ, fortæller os, at der findes en verden, hvor der råder sand kærlighed, fuldt fællesskab, retfærdighed, fred, hellighed og glæde. En verden, hvor synd og ødelæggelse ikke længere kan trænge ind. En verden, hvor Faderens vilje bliver udført fuldstændigt.

6 Det er denne verden, Jesus tilhører. Det er den verden, Han har åbnet for os ved sin opstandelse, efter at Han har været igennem lidelsernes hårde prøvelse.

7 "Når I nu er oprejst med Kristus, så søg det, som er i himlen, dér hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd.”

8 Vi er ikke bare kaldet til denne Kristi verden, siger Paulus, vi tilhører den allerede.

9 I kraft af vor dåb er vi allerede indlemmet i Kristus; hvis vi tager del i Hans liv, modtager vi også Hans gaver, Hans arv, og vi får del i Hans sejr over synden og de onde kræfter: vi er nemlig opstandet med Ham.

10 I modsætning til dem, der allerede har nået målet, er vores måde at tilhøre denne Kristi verden på ikke fuldstændig og heller ikke synlig; men frem for alt er den ikke stabil og definitiv.

11 Så længe vi endnu er her på jorden, udsættes vi for tusind farer, vanskeligheder og fristelser, som kan få os til at tvivle og kan bremse os, ja endda bringe os på afveje.

12 "Når I nu er oprejst med Kristus, så søg det, som er i himlen, dér hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd.”

13 Man forstår altså Paulus’ opfordring: "Søg det, som er i himlen."

14 Forsøg at give slip på denne verden, ikke så meget materielt, men åndeligt; lad dig ikke lede af verdens vaner og lidenskaber. Lad dig i enhver situation lede af Jesu tanker og overvejelser.

15 ’Søg det, som er i himlen’ betyder faktisk de værdier, som Jesus har bragt til jorden, og som Han ønsker vi skal efterleve allerede her og nu..

16 "Når I nu er oprejst med Kristus, så søg det, som er i himlen, dér hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd.”

17 Men, hvordan skal vi så leve dette Livets Ord?

18 Dette Livets Ord opfordrer os til ikke at lade os nøje med et middelmådigt liv, der består af halvhjertethed og kompromiser, men et liv, der ved Guds nåde er formet efter Jesu værdier.

19 Og det betyder at give vidnesbyrd herom i vores egne omgivelser: Det kan være ved at bringe fordragelighed og fred, ved at stå til rådighed for vores næste, ved at tilgive, ved at være overbærende, ærlige, ved engageret at gøre vort arbejde, ved at være trofaste, uden bagtanker, ved at have respekt for livet osv.

20 Som man ser, spænder programmet over alle livets aspekter. Men for at være konkret, kunne vi i denne måned fokusere på Jesu bud, som sammenfatter hele Hans budskab: i ethvert menneske at se Kristus og stille os i Hans tjeneste.

21 Er det ikke også det vi bliver bedt om ved slutningen af vores liv?

22 “Livets Ord”, Ord”, en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, juni 1988 Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien) Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud til millioner af mennesker gennem presse, radio, TV og internet. For mere information, se www.focolare.org Denne PPS er oversat til flere sprog, se www.santuariosancalogero.org "Når I nu er oprejst med Kristus, så søg det, som er i himlen, dér hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd.” (Kol 3,1).


Download ppt "Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google