Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen"— Præsentationens transcript:

1 mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
(Lav en analyse ud fra dette efter at du har set filmen.)

2 Referat Handling. Længde: ca. ½ side skrevet i en computer.
Nete, socialrådgiver, har familie, Kristian og Katrine. Faren er syg. Lægen siger: 3 uger at leve i. Nete vil have ham hjem at bo. Alle har travlt med deres eget. Går ikke så godt. Faren dør ikke og hvad så?

3 Personbeskrivelse- Nete
Nete: hovedperson. Vant til at ”bestemme”, tror hun han klare alt (som faren siger: Hun er er god datter, men hun kan ikke klare hele verden) Hakker meget på de andre i familien. Forholdet til datteren er præget af det. Virker lidt stresset. Familien er vigtig for hende, men har svært ved at vise hendes følelser og fortælle hvordan hun har det. Ligner sin mor, hvilket hun synes er frygteligt. Men indser det i slutningen. Det er hendes udvikling.

4 Personbeskrivelse - Kristian
Er lektor i litteratur på uni. Underviser i midtvejskriser da vi møder ham. Han har selv én! Siger aldrig fra over for Nete. Hun bestemmer. Han prøver at skrive romaner med tør aldrig at sende dem ind til et forlag. Kan ikke afslutte dem. Møder Tanja der har samme interesse som ham. Hun samler på de slutninger som han ikke kan skrive! Føler sig som ”mand” igen. Hjemme laver han mad og ikke så meget andet. Han er den ”stærke” tilsidst der tør åbne sig og får Nete til at gøre det samme. Udvikling??

5 Personbeskrivelse - Faren
Gammel og lidt bitter. Skal dø og virker ikke stresset over det. Hvorfor mon han siger ja til at bo hos Nete? Er han alligevel lidt bange? Begynder at ”rydde op” i sit liv. Vælger kiste og opsiger sin lejlighed og er ærlig m.h.t sine følelser. Når ikke rigtig at forsones med Nete og Martin men de er på vej i den rigtige retning da han dør.

6 Personbeskrivelse - Martin
Netes bror, bøsse, har en sushibar. Alt skal være i orden og rent rundt om ham. Gør to lesbiske kvinder gravide. Indstiller sig på at blive far selv om det er en svær beslutninge for han at tage. Prøver at forsones med sin far, som han ikke har haft kontakt med i 8 år,da han selv skal være far. Som Trish siger til ham: ”Der er altid en far og det vil der altid være!” Hans udvikling er interessant og tydelig og går ud på fæderrollen og at acceptere den og det ansvar der følger.

7 Tid og miljø Nutidig (2002). I dag er det ikke almindeligt at gamle bor i deres børns hjem. Handlingen bundet til den tid. Lejlighed, tøj, jobs, kønsrollefordeling er alt sammen nutidigt (manden i køkkenet). Prøv at beskriv deres livsstil. Konflikten med datteren. Opdragelse. Hvordan er deres sociale status og deres økonomi?

8 Teknik - 1 Steder som kan bruges til at understrege handling eller personbeskrivelse: Belysningen på faren da han får ”dødsdommen” af lægen. Overjordisk, hvidt, stærkt lys på hans skuldre og hoved, som om han allerede er blevet til en engel! Filtersætningen og belysningen hjemme hos Nete: Grønt skær, gult skær (i soveværelset f.eks.) Altid mørkt udenfor når de er hjemme. Hvorfor tror I?

9 Teknik -2 Sammenklipningen af hvor Kristian vælger at gå hen efter Nete har bedt ham om at gå. Man ser Nete mens man hører banken, men det er hos Tanja han banker. Hvorfor dette? Belysningen hos lægen er blå og kold den første gang (“døddommen”) men næste gang er den mere grøn og naturlig og man kan se ud af vinduet bag ved ham. Hvorfor dette skift i stemningen?

10 Teknik - 3 Nærbilleder af personernes ansigter – følelser
Den larmende stilhed mellem faren og Martin da de skal snakke sammen hjemme hos Nete- Musikken, sørgelig (klaver) og opmuntrende (it´s okey…sangen)Hvornår bliver det brugt og hvordan?


Download ppt "mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google