Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,"— Præsentationens transcript:

1

2 Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012

3 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12, 49 ).

4 Flere steder i Bibelen kan man læse om ilden. I Det gamle Testamente symboliserer ilden Guds ord, som er talt ved profeterne, men også den guddommelige dom, der renser hans folk, idet den passerer midt igennem dem.

5 Sådan er Jesu ord også: Det bygger op, men nedbryder samtidig det, der ikke har indhold, det der bør falde, det der er forfængelighed, og lader kun sandheden stå tilbage.

6 Johannes Døberen sagde om Jesus: "Han skal døbe jer med Helligånd og ild" (Luk 3,16). Dermed forudsagde han den kristne dåb, der blev indstiftet på Pinsedagen med Helligåndens udgydelse og tilsynekomsten af tunger af ild (se ApG 2,3).

7 Det er altså Jesu mission: at kaste ild på jorden, at bringe Helligånden med dens nyskabende og rensende kraft.

8 «Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget! » ( Luk 12, 49 ).

9 Jesus skænker os Ånden, men hvordan virker Helligånden?

10 Den lægger kærligheden ned i os. Den kærlighed som vi efter Hans ønske skal holde brændende i vore hjerter.

11 Og hvordan er denne kærlighed? Den er ikke jordisk eller begrænset, den er en evangelisk kærlighed. Den er altomfattende ligesom den himmelske Faders kærlighed, der lader solen skinne og regnen regne på alle, på retfærdige og uretfærdige, også fjenderne (se Matt 5,45).

12 Det er en kærlighed, der ikke forventer noget af de andre, men som får os til altid at tage initiativet og elske først.

13 Det er en kærlighed, der gør sig til ét med enhver: lider sammen med dem, glæder sig med dem, bekymrer sig med dem og håber med dem. Og hvis det er nødvendigt, gør den det konkret, i handlinger. Altså en kærlighed, der ikke udelukkende er følelser eller ord.

14 Det er en kærlighed, hvormed man elsker Kristus i vor næste og husker på Hans ord: "det har I gjort imod mig" (Matt 25,40).

15 Det er endvidere en kærlighed, der stræber efter gensidighed, efter at virkeliggøre den indbyrdes kærlighed med andre. Det er den kærlighed der understreger og giver vægt til de ord, vi siden kan og bør sige for at bringe Evangeliet videre.

16 «Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget! » ( Luk 12, 49 ).

17 Kærligheden er som en ild, og det er vigtigt, at den forbliver tændt.

18 For at den kan blive ved med at være tændt, har den altid brug for noget der kan give næring til ilden. Frem for alt er det vort egoistiske jeg. Vores egoisme brændes op, når vi elsker, for så er vi helt vendt mod den anden: enten mod Gud for at gøre hans vilje eller mod næsten for at hjælpe ham.

19 Selv en lille ild, der er antændt, kan blive til et stort bål, hvis blot den næres. Dette bål af kærlighed, fred og universelt fællesskab har Jesus kastet på jorden.

20 “Livets Ord”, Ord”, en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, skrevet i 2001 Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien) Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og internet. For mere information, se www.focolare.org Denne PPT er oversat til flere sprog og findes på www.santuariosancalogero.org «Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget! »


Download ppt "Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google