Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Advertisements

Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Fra inkontinensproblem til bevilling
KOMMUNIKATIONSAFTALE
Tværgående indsats for unge årige
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Kontanthjælpsreformen
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Koordination mellem psykiatrisk afdeling og kommunen.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Samarbejde med praktiserende læger
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Den kommunale vejledning om STU
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
De socialt udsatte, match 4 og 5 Ingen uddannelse Lidt eller ingen arbejdsmarkedserfaring Mangelfuld skolegang Kriminalitet Dårlige boligforhold – eller.
Kommunikation med kommunerne
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Parallele indsatser i Frederikssund - målgruppen med problemer udover ledighed.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Borgerens oplevelse af den kommunale forvaltning.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Tværfagligt samarbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
Afsluttende behandling i eget hjem af terminale patienter
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Videregivelse af oplysninger om medarbejdere
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Investering i efterværn
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen? Hvordan er samarbejdet aftalt mellem Region og Kommune? Hvor er vi lige nu Knud Andersen, myndighedschef Socialcenter København

Lovgivning Udskrivningsmentor Lovgivers intention: At understøtte psykisk syges vej til job og uddannelse. Vigtigt, at mentor kender og har erfaring med målgruppen. Formål: At hjælpe personen med at koordinere og etablere et normalt hverdagsliv med henblik på at understøtte personens vej til job og uddannelse. Mentor skal således understøtte borgeren i at komme tættere på arbejdsmarkedet via ofte i første omgang at kunne deltage i beskæftigelsestilbud. Målgruppe: §2 i Lov om aktiv beskæftigelse, som udskrives fra psykiatrisk indlæggelse Lovgivning (§31 b. stk 2) Personer som udskrives fra psykiatrisk indlæggelse har ret til et tilbud om mentorstøtte i op til 3 mdr forud for udskrivelse og for en periode på mindst 6 mdr. i alt. Der er ikke indskrevet en nedre bagatelgrænse for indlæggelse ift om borgeren er i målgruppen for tilbuddet

Et overblik over de forskellige sekvenser og roller i udskrivningsmentorforløbene Region H Psykiatrisk afdeling (særligt socialrådgiverne) gør patienten opmærksom på mentortilbuddet og får samtykke til at videregive oplysning til kommunen, såfremt patienten er interesseret i tilbuddet. Der er én indgang til Socialcenter København (Matthæusgade). SCK/ SOF Matthæusgade screener om borger er i målgruppen og sender sagen til udskrivningsmentor i voksenenhed/hjemløseenhed indenfor 1-2 dage. Mentor kontakter borgeren hurtigst muligt på afdelingen eller i eget hjem og laver skriftlig aftale med borgeren om forløbet og sender aftalen til BIF Forløbet fortsættes mens sagsbehandling pågår i BIF BIF BIF sagsbehandler mentorforløbet og mentorrammen bestemmes (der skelnes mellem helhedsorienteret mentor og udskrivningsmentor) SCK orienteres om BIFs afgørelse og krav til afrapportering undervejs samt slutdato for mentorforløbet. Serviceniveauet for mentorforløb er 20 timer i 26 uger.

Status på udskrivningsmentor Antal henvendelser – primært fra region H: Der er allerede gode erfaringer med at møde borgere ifm udskrivning, men også udfordringer med at nå borgeren inden udskrivning eller umiddelbart efter Kan vi arbejde mere målrettet med timing i samarbejdet? Mentorer afholder møde med socialrådgiverne i de psykiatriske centre den 17. september med henblik på at fremme en god samarbejdskultur Mentorerne opstarter et samarbejde med projekt ‘din gode udskrivning’ i efteråret Mentorerne skal opkvalificeres hvad angår tilbud i beskæftigelsesindsatsen Måned 4 5 6 7 8 I alt Antal henvendelser 13 28 27 20 93