Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
- hvorfor og hvordan? Af Cecilie Nørgaard & Bonnie Vittrup
Læring i bevægelse - hvorfor?
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Roskilde Tekniske Skole
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Lærerprofessionen.
Principper Stenmagle skole
Kladde til informationsdias
Klassiske indvendinger angående temauger og lignende: -Eleverne syntes det er en form for friuger -Lærerne syntes de får for lille timeandel i forløbet.
Forældremøde X årgang.
DANS OG DANNELSE ULLA GAD.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Internationalt arbejde på. Dalby skole Skolens historie i tal • ELEVER PÆDAGOGISK PERSONALE •1998/1999 – •1999/2000 – •2000/2001 – 230.
Lærerprofessionen - en definition.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
Bruges efter behov som ”velkomst”
Konference: Sproget skaber virkeligheder, Foreningen for 2-sprogede småbørns vilkår, Vejle den 20. marts 2012 ”Når alle er forskellige er ingen anderledes”
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
Når læreren tager skolen ud af skolen Trine Hyllested Underviser på læreruddannelsen, Holbæk, UC-Sjælland Tak fordi jeg må formidle min forskning på.
Juhu – nu skal jeg lære at læse….
- Hvad kan I forvente som forældre?
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
DANS OG DANNELSE ULLA GAD. ”Jeg elsker at danse kantede bevægelser, men cirkler er kedelige.” Jakob, 1. klasse.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kontaktforældre Program
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skolereformen og ”FUF”
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Hvad er samfundsfag Hvad er samfundsfag Sociologi, politik og økonomi
Lærerprofessionen.
Informationsmøde på Byvangskolen
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Kursus for kontaktforældre
Konfliktforebyggelse
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Gruppe 6 Pecha Kucha -.
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
De seks bedste billeder fra gruppen
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Læreruddannelsen Silkeborg
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Pernille Ulla Andersen: Jeppe Pedersen: Pilotafprøvning på Sejs Skole om resilience.
Uddannelse for bæredygtig udvikling Randers Kommune den 19. oktober 2015.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Søren Peter Dalby Andersen
Evaluering.
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Demokrati-perspektiver i dansk læreruddannelse
Velkommen til Risskov Skole
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
professionsideal for lærere
Didaktiske planlægningsmodeller
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Oplæg: Formål, mål og målsætninger

 § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.  Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle.  Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

 Anna er nyuddannet lærer og er efter sommerferien startet som ny lærer på en skole i Odense. Anna har lavet en grundig og nøje deltajeret årsplan, hvor hun, som ny i faget, har studeret Folkeskoleloven og Fælles Mål nøje og derfor taget højde for alle de krav, der bliver stillet til hende og hendes undervisning.

 Anna er meget nervøs hvis eleverne ikke forstår hende og de ting som hun præsenterer for dem i klassen. Hun har svært ved, at fortolke og omformulere de forskellige mål til eleverne.  §18. Stk. 4. På hvert klassetrin og i hvert fag samarbejder lærer og elev løbende om fastlæggelse af de mål, der søges opfyldt

 Anna har skrevet et forældrebrev, hvor hun forklarer årsplanen. Men forældrebrevet om årsplanen er skrevet med et fagsprog ifht. mål, formål og målsætningerne som mange af klassens forældrene ikke bekendt med. De er derfor itvivl om, hvad Anna vil med deres børns undervisning. Hvad er det deres børn skal lære? – Nu er der indkaldt til forældremøde på skolen.

 Anna ikke er tilfreds med sit team på skolen. Anna er, som ny lærer, meget ambitiøs og er af natur meget perfektionistisk. De øvrige lærere i hendes team er rutinerede og har undervist i mange år. Til temamøderne bliver der, fra de andre læreres side, snakket om alt muligt andet end planlægning, mål og faghæfter - netop fordi de andre føler, at de sagtens kan undervise uden hele tiden, at skulle drøfte dette i teamet. Snakken bliver derfor overfladisk og mindre faglig orienteret. Anna er fustereret over de andres holdninger. Hun begynder at indse at det hun lærte på seminariet ang. drøftelse af div. Mål og Faghæfter stemmer ikke overens med praksis. Hun føler, at hun står alene. Hun føler, at hendes hårde arbejde og entusiasme ikke bliver tilgodeset af de andre i teamet.