Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: <indsæt projektnavn>
Advertisements

Årsmøde 2005 Dancert PNY Dancerts erfaringer med DS/EN og DS 2426 v. Pernille Nyegaard, Dancert.
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
Hvorfor? + Styrke samarbejdet om kemikalier, så kemikalieopgaverne kan løses på en konstruktiv måde. + Skabe debat, så uenigheder kan blive drøftet åbent.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Dancert - Brandventilation 29. Juni 2006 F actory P roduction C ontrol – - Fabrikkens kvalitetsstyringssystem.
Balanced Scorecard i Dansk Landbrugsrådgivning
Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services
Egenkontrol.
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Gå-hjem-møde om hygiejnestandarder
GMP og HACCP i restauranter
Hvad er lean Konstant fokus på spild i alle processer. Nedbringe lagre, gennemløbstider og mindske omkostninger. Sikre en høj kvalitet af produkter og.
HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt
Big Data – muligheder og udfordringer for sundhedsvæsnet
Arbejdsmiljøcertificering
Fremtidig finansiering af foderstofkontrol Henrik Nielsen & Lis Marianne Hansen PLANTEDIREKTORATET.
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.
H:\OVH-DL\ANDET\0074amb.ppt 1 Foderstofhygiejne  Landmandens rolle  Bureaukrati?  Nye krav?  Dokumentation  Sporbarhed.
Virksomheders Risk Management i juridisk kontekst
Landbrugsbedrifter og Europa-Parlamentets og Rådets forordning
Kommunikation i projekter
Kvalitetsstyring som ledelsesværktøj.
Risikohåndtering af norovirus
Funktionsbaserede brandbestemmelser
POLITIK LEDELSESSYSTEM
Milepæle for tiltag til øget sikkerhed til søs Skibsinspektør Steen Nielsen Søfartsstyrelsen.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 7 – Opfølgning og evaluering Statusmålinger Fremdrift Svedan:
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
LANDBRUGSRAADET Plantekongres 10. januar 2006 Krav om sporbarhed og mærkning af fødevarer Morten Andersen Linnet Landbrugsraadet Afd. for Fødevarer og.
CE-mærkning CE-mærket er ikke et kvalitetsmærke og har aldrig været tænkt som sådan. CE-mærket er et mærke, der giver tilladelse til at markedsføre et.
Forretningsmodel.
24. Kvalitet i forsyningskæden
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Udarbejde af den fremtidige flow
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Forholdsregler i grossist- og importled for norovius Tine Skriver HTSI HTSI er Danmarks næststørste erhvervsorganisation med mere end medlemsvirksomheder.
Ledelsestilsyn, hvad er det?
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Quality Management Systems
1 Definition: ”Teknisk bistand omfatter enhver form for bistand i forbindelse med reparation, udvikling, fremstilling, samling, prøvning, vedligeholdelse.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Introduktion til Webax version 2
At deltage i projektarbejde
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.
Status GMO tiltag styring, kvalitetssikring, forandring
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Dansk IP - Certificeret frugt og grønt er nu en realitet Af Mette Nielsen Kvalitet og dokumentation, Landscentret.
Business cases.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Copyright © Projektmodel for Beredskabsplan.
Velkommen til Intern Surveyor Uddannelse Indledning Indhold: Hvorfor intern survey? Kursets formål & indhold Kursets form og materiale Lektion.
Risikovurderinger i jernbanesystemet Konference om sikkerhed og interoperabilitet den 7. oktober 2008, Axelborg, København Workshop II: 5. Risikovurderinger.
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
CASE: Udvikling af system til optimering af kassebemanding
Sikkerhedskonference 2008
Nordiska Vägtekniske Förbundet Helsinki august 2007
Risikovurdering Livet Forstås Baglæns - men må leves forlæns.
Trin 1 i egenkontrol - Risikoanalyse
DuPont Grindsted Bent Seemann 10. marts 2015 Efter uddannelse I Dupont.
heste Sarah Levring Møller.
Hygiejne 3.
Hygiejne Fredag 13/
Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,
Krav ved udførelse af stålkonstruktioner til byggeriet
Cost & Schedule risiko analyser (CSRA)
Præsentationens transcript:

Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG Plantedirektoratets orienteringsmøde 31. maj 2005

Hygiejneforordningen Registrering evt. godkendelse af Plantedirektoratet Øget ledelses- og produktansvar Kvalitetsstyringssystem efter HACCP-principper Egenkontrol Intern sporbarhed

Hvilke krav stilles til foderproducenter Faciliteter og udstyr Egnethed, vedligehold, kalibrering Personale Uddannelse og træning, kompetence og ansvar (organisation) Produktion Fastlagte procedurer, Sporbarhed Kvalitetskontrol Prøveplan, analyseplan Transport Registreringer Reklamation og tilbagetrækning

Hvordan laves HACCP Risikoanalyse Risikovurdering på råvare – fokus på uønskede stoffer Produktionsproces gennemgås trin for trin – fokus på fejlmuligheder Evt. risiko fastlægges for hvert trin, og nødvendigt tiltag for at minimere risici fastlægges Følgende risici skal afdækkes for indflydelse på det færdige produkt Fysiske Skruer, glas, drejespåner Kemiske Pesticider, dioxin, tungmetaller Bakteriologiske Salmonella, toksiner Alle elementer i kæden fra leverandør til slutbruger skal være omfattet af risikoanalysen Eksempler: Salmonella. Råvaresalg -> Kritisk ved indkøb Foderproduktion -> Kritisk ved varmebehandling Kæden: Sikre råvare / leverandører. Fremmede ydelser som transport, vedligehold skadedyr etc. skal medtages.

Flowdiagram som udgangspunkt Stock Bag Storage Råvare Håndtering Udvejning/Mølleri/Blanding Pelletering Færdigvare lager og udlevering

Hvad er slutproduktet ? GMP-regler Kritiske styrings punkter ( CCP ) risikoanalyse Rengøringsplan Vedligeholdelses plan FLOWDIAGRAM Alle procestrin GMP-regler forretningsgange Kritiske styrings punkter ( CCP )

European Feed Manufacturers Code (EFMC) FEFAC har udgivet en kode for foderproducenter. Krav om HACCP og kvalitetsstyringssystem Eksempler på specifikke krav i EFMC Blanders homogenitet testes min. halvårligt Overslæb skal måles med passende metode (f.eks. coccidiostatica på fjerkræfabrik) Vedligeholdelsesplan og dokumenteret vedligehold Alt måleudstyr skal kalibreres med fastsatte intervaller og tolerancer. Krav til medarbejderes personlige hygiejne (tøj, rygning etc.)

Certificering – en mulighed ikke et krav Plantedirektoratet har ansvaret for at kontrollere om kvalitetsstyringssystemer og egenkontrol er implementeret i tilstrækkelig grad Der er intet krav om certificering eller anden godkendelse af kvalitetsstyringssystemerne Certificering kan bruges som en ”pisk” eller rettesnor for at sikre at systemet er dækkende og implementeret Certificering kan bruges som dokumentation for, at systemerne virker over for myndighed Certificering er ingen garanti for PD’s accept