Samarbejde med praktiserende læger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Ringbo- projektet Præsentation ved Marie Høgh Thøgersen Ph. d
Anne-Rose Wang Centerchef
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Region Hovedstadens Psykiatri - hvem er vi
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Psykiatri – herunder ældrepsykiatri
Medicinering af beboere på botilbud
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Lone Tonsgaard, Projektleder
Koordination mellem psykiatrisk afdeling og kommunen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
SAMARBEJDE OM PSYKISK SYGE – 16. JUNI GENERATIONS SUNDHEDSAFTALER REGION KOM- MUNE PRAKSIS Ballerup Kommune direktør Ole Nielsen.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen 26. Maj 2009 Behandlingsretten set fra en kommunal synsvinkel v. direktør Jens Elmelund.
PRAKSISKONSULENTEN I DET LOKALE SAMORDNINGSUDVALG BO GERDES ALMEN PRAKTISERENDE LÆGE HOVEDGADEN Hedehusene
Selvmordsforebyggelse Den praktiserende læges rolle Niels Damsbo Praktiserende læge, lektor.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
Skærpelse af aftalen om arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Mere fokus på børne- og svangre området Aftaler om fællesinformation og rådgivning Fokusområder.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Sindslidelser og misbrug Temadag for praktikere om behandling og tværsektorielt samarbejde ARKEN
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Sundhedskoordinator og Klinisk Funktion Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Center for Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland.
Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.
Palliation til børn og unge
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
VELKOMMEN til Stort Fællesmøde for Almen Praksis på Fyn
MTV af Demens: Organisation
Borgere med psykiatriske diagnoser
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Anne-Rose Wang Centerchef
Samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de praktiserende læger
Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I
Præsentationens transcript:

Samarbejde med praktiserende læger Psykiatrikoordinator Lars Larsen 26. maj 2009

Praksissektor og samarbejde Praktiserende læger har gennem mange år samarbejdet med kommuner og hospitalspsykiatri om mennesker med psykisk sygdom Praktiserende læger har fungeret som lægekonsulenter i kommunerne og har ydet bistand i kommunens sager om sociale ydelser – fx pensioner Der er også samarbejdet via et udbygget blanketsystem med status bedømmelser og generelle helbredsundersøgelser

PKO Der er etableret en praksiskonsulentordning i Region Hovedstaden. Psykiatrien har egen PKO med én praksiskoordinator – og 10 praksiskonsulenter Koordinator har ansvaret for at koordinere indsatsen i samarbejde med psykiatriens direktion Konsulenterne er tilknyttet de psykiatriske centre og udfører deres arbejde decentralt PKO i psykiatrien giver mulighed for at koncentrere indsatsen i forhold til samarbejdet om psykisk syge

PKO i psykiatriens samordningsudvalg Psykiatrikoordinator er medlem af Psykiatriens samordningsudvalg Praksiskonsulenterne er medlem af de lokale samordningsudvalg på det psykiatriske center de er tilknyttet

Hvad kommer ud af PKO? PKO styrker samarbejdet mellem psykiatri og praksissektor Der udarbejdes samarbejdsaftaler/patientforløb der offentliggøres i PKO-Nyt – fx tidlig opsporing af skizofreni PKO-Nyt kan ses på sundhed.dk Praksiskonsulenter informerer læger i baglandet

Hvad bidrager praktiserende læger med? Rubricerer – fysisk smerte kan ”dække” psykisk sygdom fx angst eller depression Diagnosticerer fx angst, depression, debuterende skizofreni mv. Vurderer sværhedsgraden af sygdommen Visiterer videre i systemet efter behov Indgår i shared care – collaborative care

Kommunikation, kommunikation og kommunikation God kommunikation er en afgørende forudsætning for godt samarbejde Praktiserende læger har brug for tidlig og relevant information om patienterne både fra kommuner og fra hospitalspsykiatrien Praktiserende læger bidrager med tidlig information til kommuner og hospitalspsykiatrien Hvordan foregår kommunikationen i det daglige arbejde?

Samarbejde med kommuner Praktiserende læger har brug for at blive inddraget tidligt i forbindelse med status-anmodninger når sociale sager påbegyndes Praktiserende læger vil gerne inddrages, når der er tale om socialt truede unge Det samarbejdende sundhedsvæsen

Forslag til forbedring Stor hjælp, hvis patienten bliver ledsaget af en støttekontaktperson ved undersøgelsen Det vil dels sikre at patienten møder op til undersøgelse Og det vil sikre en formidling af oplysninger mellem kommunen og den praktiserende læge Etablering af hot-line kontakt Elektronisk kommunikation

Samarbejde med hospitalspsykiatrien Der er behov for oplysninger fra skadestuer mv, når en patient henvises derfra til behandling hos egen læge Der er behov for udskrivningsbreve – også fra undersøgelse/udredning af børn og unge, som henvises uden om egen læge Årsstatus Udvikling af shared care modeller

Forslag til forbedring Bedre kommunikation – etablering af meldesystem Elektroniske oplysninger ved indlæggelse og udskrivning Opdaterede medicinlister for at undgå polyfarmaci Hot-line ved problemer Oplysninger om den behandlingsansvarlige læge i psykiatrien Styrkelse af samarbejdet i forbindelse med udskrivningsplaner og koordinationsplaner

Sundhedstrekanten Sundhedstrekanten står for et godt om konstruktivt samarbejde mellem kommune, praktiserende læge og hospitalspsykiatrien Især for patienter med psykisk sygdom er det vigtigt at samarbejdet i sundhedstrekanten fungerer godt Rammerne er nu etableret for at dette samarbejde kan styrkes og udvikles fremover

Tak for ordet