TESTERROLLEN OG SPØRGSMÅLSTYPER. Testerrollen  Testeren bør Tilpasse taletempo, ordvalg og struktur til niveauet for det givne modul Tilpasse spørgsmål.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Advertisements

Diigital formativ sprogscreening på EUD - Elevplankonference
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Læringsstile og lektier
Workshop almene boligdage
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Er mit barn klar til skolestart ?
De sidste undervisningstimer
Om feedback og tilbagemeldinger
Kommunikation Dit budskab består af: 7% ord 38 % toneleje
Kvantitative metoder
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Karl Henrik Flyums model
Læseforståelses-pædagogik i et dsa-perspektiv
MUNDTLIGT krav – form – indhold
Hanne-Pernille Stax, ph.d
UGE PLAN Mandag 07/10 Tirsdag 08/10 Onsdag 09/10 Torsdag 10/10
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Vejlederens kommunikation
Kommunikativ sprogfærdighed
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Mundtlig eksamen Mat B Spørgsmålene til den mundtlige prøve skal offentliggøres i god tid inden prøven Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand.
Min første søgning for 4 – 5 klasse. Prøv Biblioteksbasen på
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Gruppeudviklingssamtaler
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Eksamen.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Medarbejderkonference hos Blå Kors den
Pædagogisk forår i København
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Min første søgning for 4 – 5 klasse. Prøv Biblioteksbasen på
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
SKABELON.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Skrivekursus 1.e ..
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
MUNDTLIG FREMLÆGGELSE De fem arbejdsfaser. Forberedelse Hvordan forbereder man en mundtlig fremlæggelse? Når du skal fremlægge et fagligt indhold for.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 2: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Spørgsmålstyper og Interviewspørgsmålenes Sværhedsgrad
Målrettet kommunikation
SRO SKRIV!.
UDVIKLINGSKATALOG - A Lavt “D” kan udvikle sig ved at:
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Naturfag.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
KUNDEFORMIDLING.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introsidernes betydning
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
- og hvordan du undgår dem…
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

TESTERROLLEN OG SPØRGSMÅLSTYPER

Testerrollen  Testeren bør Tilpasse taletempo, ordvalg og struktur til niveauet for det givne modul Tilpasse spørgsmål til emne og niveau Tage udgangspunkt i kursistens oplæg Give testtageren tid til at svare

Testerrollen  Testeren bør ikke Rette på testtageren Tale for meget Tage ordet ud af munden på testtageren Simplificere sit sprog unødigt Lade som om han/hun forstår

Testerrollen  Forberedelse til modultest:  Analytiske bedømmelseskriterier (2006)  Den Fælles Europæiske Referenceramme s  Optagelser af mdtl. modultest på UVMs hjemmeside

Spørgsmålstyper  De mundtlige danskprøver er ikke vidensprøver  Spørgsmålene skal stilles med udgangspunkt i det personligt oplevede (den episodiske hukommelse)  Spørgsmålene skal ikke stilles med udgangspunkt i (parat)viden (den deklarative hukommelse), dvs. der skal ikke stilles spørgsmål, hvis formål det er at tjekke viden

Spørgsmålstyper  Spørgsmålenes sværhedsgrad  Kognitivt kan spørgsmål gå fra høj til lav belastning Faktuelle spørgsmål (forholdsvis lav belastning) Faktuelle spørgsmål er spørgsmål der ofte inviterer til forholdsvis korte svar

Spørgsmålstyper  Eksempel: Mit arbejde Hvor arbejder du? Hvad laver du? Hvornår møder du på arbejde? Hvor mange er der i dit team? Har du fri i weekenden?

Spørgsmålstyper  Spørgsmålenes sværhedsgrad  Kognitivt kan spørgsmål gå fra høj til lav belastning  Holdningsspørgsmål (højere kognitiv belastning)  Holdningsspørgsmål er spørgsmål, der inviterer til længere svar om noget mere abstrakt

Spørgsmålstyper  Eksempel: Mit arbejde  Hvad er det bedste ved dit arbejde?  Er der noget ved dit arbejde, du ikke er så glad for?  Hvordan kan det være, at du har problemer med din chef?  Hvordan tror du, at problemerne kan løses?  Hvad synes du, ville være en god ide at gøre for at undgå den slags problemer?

Testerrollen A1 A2 Mundtlig produktion Jeg kan anvende ukomplicerede udtryk og sætninger til at beskrive, hvor jeg bor, og de mennesker jeg kender. Jeg kan med enkle begreber beskrive f.eks. min familie, leveforhold, min uddannelsesbag- grund og mit nuværende eller seneste arbejde.

Testerrollen B1 B2 Mundtlig produktion Jeg kan sammensætte udtryk på en enkel måde til at beskrive erfaring og begivenheder, mine drømme, håb og ambitioner og kort begrunde og forklare synspunkter. Jeg kan give klare og detaljerede beskrivelser af emner, der vedrører mine interesseområder og gøre rede for fordele og ulemper.

Testerrollen A1 A2 Mundtlig interaktion Jeg kan indgå i enkel mundtlig interaktion og stille og besvare enkle spørgsmål, hvis min samtalepartner hjælper mig med at formulere det, som jeg prøver at sige. Jeg kan kommunikere i enkle og rutineprægede hverdagssituationer, der kræver en enkel og direkte udveksling af oplysninger om hverdagsemner og hverdagsaktiviteter.

Testerrollen B1 B2 Mundtlig interaktion Jeg kan uden forberedelse indgå i samtaler om hverdagsemner, emner, der har personlig interesse eller vedrører hverdagslivet. F.eks. familie, arbejde og aktuelle begivenheder. Jeg kan interagere så tilpas flydende og spontant, at jeg kan indgå i almindelig interaktion med modersmålstalende og gøre rede for og forsvare mine synspunkter.