Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Klager og den vanskelige samtale
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Ret til hurtig udredning og differentieret ret til behandling
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Praksiskoordinator Brian Errebo Jensen, Ribe Amt,
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Tele- hjem ordningen Faxe, Greve, Køge, Lejre,
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
KOMMUNIKATIONSAFTALE
Når hospital og kommuner samarbejder om genoptræning
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Nov J.J. O-3 Kvalitet i sygeplejen i det accelererede forløb ved hofte- og knæalloplastik Trine Kruse Helle Bergstedt Marianne Lundegaard.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
1 Ambulant genoptræning i Region Midtjylland: 2007 Sundhedskoordinationsudvalgsmøde 18. maj 2009 v/ senior projektleder Susanne Reindahl Rasmussen, Ph.d.,
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Afdelingsleder Morten Freil
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Det Sociale Kapitel
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Pakkeforløb i psykiatrien
Etablering af regional MRSA-enhed cheflæge Hans Peder Graversen, afdelingschef Kvalitet og Sundhedsdata.
KL´s visioner for kroniske patienter
Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland.
Muligheder og rettigheder
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Tyktarms- og endetarmskræft
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Hospitalsenheden VEST Medicingennemgang – det skal vi have styr på.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Sundhedsaftalerne Indholdet i de bilaterale aftaler. v/kontorchef Jens Bejer Damgaard.
Planer for tilvejebringelse af en platform for telepsykiatri Konference om telepsykiatri, fredag den 16. januar 2009.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Jørgen Feldbæk Nielsen Professor, overlæge dr.med
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Aftale format – Use cases
Fælles akutmodtagelser og sammenhængende patientforløb for den ældre sårbare medicinske patient – er der en modsætning ? Jørn Munkhof Møller.
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Metoden fælles beslutningstagning
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet Louise Lyngsøe, Viborg Kommune www.regionmidtjylland.dk

Værdier for samarbejdet Sammenhængende patientforløb med så få ”overleveringsforretninger som muligt” Gensidig respekt for de to sektorers faglige vurderinger Man lover ikke noget på en anden myndigheds vegne Borgeren må ikke komme i klemme 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Generelle samarbejdsprincipper Akut indlæggelse: Hospitalet udlåner nødvendige standardhjælpemidler Planlagt indlæggelse: Borgeren medbringer egne personlige tilpassede hjælpemidler Det er en kommunal vurdering, om borgere, der venter på indkaldelse til forundersøgelse på hospitalet, efter borgeransøgning kan få støtte til hjælpemidler Hjælpemidler, som hospitalet under forundersøgelsen vurderer, at borgeren har behov for imens borgeren venter på behandling på hospitalet, udlånes af hospitalet 3 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Genoptræning - opdeling Hjælpemidler, som led i den almindelige ambulante genoptræning, og hjælpemidler som led i den specialiserede ambulante genoptræning Hjælpemidler, som ikke entydigt er som led i genoptræningen, men som patienten har et behov for under genoptrænings-forløbet, således at patienten kan opretholde og eventuelt genvinde de mest nødvendige og basale daglige gøremål i hjemmet Begge typer betragtes som led i genoptræningen, idet formålet med genoptræningen er at opnå samme funktionsevne som tidligere. 4 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Denne opdeling medfører: Hjælpemidler, som hospitalet vurderer, at patienten har behov for som led i den specialiserede ambulante genoptræning, udlånes af hospitalet Hjælpemidler, som kommunen vurderer, at patienten har behov for som led i den almindelige ambulante genoptræning, udlånes af kommunen Hjælpemidler, som patienten uden en genoptræningsplan har et midlertidigt behov for, således at patienten kan opretholde og eventuelt genvinde de mest nødvendige og basale daglige gøremål i hjemmet, udlånes af hospitalet. 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Samarbejdsaftaler vedr. serviceniveau Alle udlån sker ud fra et mindste indgrebs princip – billigst og fagligt bedst egnet Som udgangspunkt udlånes hjælpemidler/behandlingsredskaber fra hospitalerne med henblik på at understøtte den iværksatte behandling Patienten skal så vidt muligt selv sørge for transport af hjælpemidler/ behandlingsredskaber til og fra hospitalet 6 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Uklarheder og henvendelse til ministeriet Hjælpemidler, der ikke entydigt er en del af genoptræningen, men som patienten har brug for, for at klare de mest basale færdigheder (bad mv.) Hjælpemidler/behandlingsredskaber forud for forundersøgelse (typisk efter besøg hos praktiserende læge) 7 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Derudover gælder: Afklaringskataloget er dynamisk og vejledende Problemstillinger søges afklaret lokalt i.h.t. afklaringskataloget Uenigheder kan løftes til drøftelse i Det Regionale Samarbejdsråd Kataloget er ”lov” – indtil eventuelle afgørelser i nævn/styrelser siger noget andet. 8 ▪ www.regionmidtjylland.dk