Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Værdigrundlaget i Greve
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Fjordbakkeskolen forældremøde
Vision Uddannelsesparate unge
Lærerprofessionen - en definition.
1 Ledelse, samarbejde og lærerarbejdstidsaftalen Anders Balle.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
Gentofte Kommunes skolevision
Alle børn er alles ansvar
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Den inkluderende skole
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Lærerprofessionen.
Hva er god klasseledelse ?
Et fagligt løft af folkeskolen.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Skolen og den sociale arv
Den Personalepolitiske Messe Tirsdag den 12. januar 2010 …… Charlotte Koch Hess, chefrådgiver, Danske Regioner Stine Hinge, souschef, KL Opskriften på.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
1 Værdidebat - synlighed og handling Værdidebat Globalisering Medborgerskab Bæredygtighed Pædagogisk udvikling.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Fællesmøde for forældrene på Damhusengens Skole
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse

Formål Sætte ord på værdier, roller og kompetencer for den gode skole samt danne grundlag for en fremadrettet pædagogisk udvikling af medarbejderne og ledelsen på Kastrup Skole. Vi skal have et grundlag, som vi og børnene kan spejle os i og bruge som afsæt for udvikling af egne pædagogiske/didaktiske kompetencer.

Værdierne og visionen er omdrejningspunkt i vores udviklingsprojekt Dialog Respekt Synlighed Udvikling Dynamik Alle på Kastrup Skole forventes at kunne arbejde med udgangspunkt i skolens værdier. Værdierne:

Visionen På Kastrup Skole trives børn og voksne. Vi udvikler os i samspillet mellem det individuelle og fællesskabet. Vi er en skole, der sætter fokus på høj faglighed og bevægelse. I dagligdagen kombineres faglighed, kreativitet og fysisk aktivitet.

Grundlæggende forventninger Som pædagogisk medarbejder på Kastrup Skole: skal man kunne arbejde i teams, hvor det grundlæggende arbejde altid er med udgangspunkt i børnenes faglige og sociale udvikling skal man kunne forholde sig kritisk og konstruktivt til egen og teamets brug af pædagogiske - og didaktiske metoder har man ambitioner om - og lyst til at udvikle et højt fagligt og trygt læringsmiljø til alle børn tager man medansvar for egen kompetenceudvikling og engagerer sig i skolens fælles udvikling af både børn og voksne man skal rumme alle børn og se det enkelte barns ressourcer frem for begrænsninger

Kernekompetencer 1.Faglig ambitiøs på vores egne og børnenes vegne 2.Har et klart billede af, hvordan ens egen klasse og enkelt elever skal udvikle sig og blive klar til overbygningens udfordringer 3.Arbejder på at skabe en skole, der er højt fagligt præsterende, og som sætter trivsel i fokus 4.Bruger sin viden og kompetencer aktivt i samspil med kolleger 5.Tager udgangspunkt i at medindflydelse for medarbejderne er vigtigt

Kernekompetencer - Ledelsen 1. Delegerer opgaveløsningen mest muligt med respekt for faglige og personlige muligheder hos medarbejderne 2. Giver ærlig og empatisk sparring og feedback 3. Motiverer gennem fokus på anerkendelse og trivsel på arbejdspladsen 4. Har relationel forståelse og kompetence

Hvad kan I forvente af ledelsen overordnede roller og opgaver I spidsen for skolens strategiske og pædagogiske udvikling Sikring af koordination og helhed i hele organisationen Personaleleder og koordinerings- og udviklingsansvar hele skolen Sætter tydelige krav og rammer Følger op den enkeltes og teamets udvikling Går altid foran med det gode eksempel Udviser tillid

Gruppearbejde med afsæt i pædagogik

3 grupper Gruppe 1 : Praksisundervisningen: Metode, struktur, differentiering mv. Gruppe 2: Samarbejde: Team, professionel/forældre medarbejder/ledelse Gruppe 3: Relationer: Voksen/barn

Kastrup Skole i bevægelse Vi lander i løbet af og er klar til at implementere vores fælles nye drømme i vores praksishverdag.